• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Pınar'ın elleri bitti ayakları başladı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.05.2015, 00:00
Merak güzel şey, ilgi alanlarının olması da güzel. Ama yurdum insanının burnu yok mu ah o koca, kocaman patlıcan burnu! İşte onu her yere, her işe sokmaya bayılıyor. Şimdi de Pınar Altuğ'un uzuvlarına kafayı takıp, burunlarını Pınar'ın ayak güzelliğine dayadılar! Anlatayım. 'Ayağını çek, ayakkabı ver' başlıklı bir proje başladı, bilmiyorum farkında mısınız? Sosyal medya üzerinden, instagram hesabı olanlar, yalınayak fotoğraflarını çekip hesapları üzerinden #withoutshoes hashtag'iyle yayınlıyorlar. Böylece de ayakkabı ihtiyacı olan bir çocuğa ayakkabı alınmasını sağlıyorlar. Ünlü marka TOMS tarafından 5 Mayıs'ta başlatılan kampanyaya 150 binin üzerinde kişi katılarak çıplak ayaklı fotoğrafını yayınlamış. Kampanya 21 Mayıs'a dek sürecek. Her bir fotoğraf için, ihtiyacı olan o kadar sayıda çocuğa ayakkabı verilecek TOMS tarafından. Muhteşem bir kampanya, tüm dünyada insanlar yarış halindeler fotoğraflarını göndermekte. Bizde de nefis insanlar var, böyle projeleri takip ediyor, destekliyor ve duyarlılıklarını gösteriyorlar.

HADSİZLERİN MESAJLARI
Geçtiğimiz günlerde tasarladığı yüzükleri kendi elinde görüntüleyen Pınar Altuğ, ülke insanımızın tuhaf ve çirkin yüzüyle karşılaştı. Birbirinden güzel tasarımlara imza atan ve koleksiyona biricik annesinin adını veren Pınar Altuğ için eleştiriler, ellerinin güzelliği üzerinden yapıldı! Böyle bir gerizekalılık dünya üzerinde var mıdır bilmiyorum ama bizde varmış, öğrenmiş olduk! Onlarca gelişmemiş beyin, Pınar'ın ellerinin 'çirkin' ve 'yaşlı' olduğunu sıraladı, instagram fotoğrafının altına. Şaka gibiydi, nasıl olur da bir insan, hiç tanımadığı bir insana, beğenmediği bir uzvu tarafından hakaret edebilirdi? Gerçekten de psikiyatri profesörlerinin cevaplaması gereken, psikolojik olduğu kadar sosyolojik bir travma söz konusu sanırım. Yazık... Derken, çıplak ayaklı fotoğrafını yayınladı Pınar Altuğ. Dedim ki kendi kendime, "Kızın ayakları çok güzel, bu dangalaklar bu defa yazacak bir şey bulamayacak." Sen misin erken konuşan. Daha iki dakika geçmemişti ki, hakaretler yağmaya başladı. bu nasıl bir kıskançlık, çekememezlik, aymazlık, cahillik, terbiyesizlik, hadsizliktir böyle?
Projenin ne olduğu kimsenin umurunda değildi. Terbiyesizlik yarışındaki bir Allah'ın kulu da, "Ya neden ayak fotoğrafı koymuş, bir bakalım ne manaya geliyor" demedi. Aslında Pınar, sırf kendi zevki için, sadece güzel canı istiyor diye herhangi bir uzvunun fotoğrafını da koyabilir, koyamaz mı? Ben bu memleketten korkuyorum kimi zaman, hadsizlerin sesini bu denli yükseltmesinden; cahilliğin ve densizliğin prim yapmasından... Merak güzel şeydir ama keşke kafacıklarını başka şeylere yorsalar. Yorabilecekleri bir kafaları olsa...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA