• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Demet Akalın, Ertuğrul Özkök ve Monaco ikizleri!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.02.2016, 00:00
Demet Akalın'ın kızı Hira'nın namaz kılarken çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştığını gördüğüm an, Ahmet Hakan'ın ve tabii Ertuğrul Özkök'ün topa gireceğini ve neler yazacaklarını tahmin etmiştim. Onların yazacaklarını onlardan önce yazmadığım için bir miktar pişmanım doğrusu. Hoş olurdu, Ertuğrul'dan önce, yazacaklarını yazmak. Anladınız siz... Geçenlerde Nişantaşı'nda bir masa dolusu genç kızın/kadının "Gelmedi bugün bizim çapkın" diye bahsettikleri ve sonradan adını da telaffuz ettikleri için kim olduğunu anladığım ama genç arkadaşlara kesinlikle katılmadığım Ahmet Hakan, çok seviyor bu konuları. Önüne gelen şahane topa gelişine abanmak gibi, boş kaleye gol atmak konusunda dayanılmaz bir yeteneği de var doğrusu. Eh mecra da büyük kütlelere pardon kitlelere ulaşmasına imkan sağlıyor; o da kalecisiz kaleye saydırıyor golleri. Büyük başarı doğrusu...

AHMET HAKAN VE MİZAH ANLAYIŞI

Demet Akalın çok hoş kadın, hoş bir tarzı var, kimilerine kaba ve sert gelebilir ama bana göre doğal, hesapsız bir kadın. Kendini eleştirenlere, "Ben eskiden beri namaz kılan biriyim hatta küçükken Kuran kurslarına gitmişliğim var" diyerek açıklama yapmış Ahmoşa cevap vermişti gayet kibar bir dille. Müslüman bir ülkede diniyle alakalı vecibelerini yerine getiren, getirmeye çalışan veya bunu dillendirenlerle alakalı korkunç bir acımasızlık ve çirkin bir yakıştırma var: AK Parti iktidarda da ondan! Ahmoş, Demet'e bu minvalde cevap vermiş ya çok komik olmuş, bir hayli eğlendim okurken. "Demetciğim" demiş yazıya başlarken çok müthiş bir 'mizah' anlayışı var yazarın, farkında mısınız; "Yazdıklarıma bir kez daha bak lütfen, ben sana minik kızına neden Kuran okutuyorsun, namaz kıldırıyorsun demedim" diyerek cevap vermiş. Müslüman bir kadına, evladına dini bilgi verdiği için neredeyse kızacakmış, kendini zor tutmuş! Ne asil bir davranış! "Neden namaz kılmasını sergiliyorsun bile demedim" diye devam etmiş. Asalet işte böyle bir şey, bünyede varsa var! "Çok değil 10 yıl öncesine kadar bu düşkünlüğünüzü kamuoyuna yansıtmakta neden bu kadar iştahlı değildiniz" diye sormuş. Zeki çevik de mizah duygusuna sahip olduğu kadar. Sorduğu bu son soru gülmekten yaş gelmesine sebep oldu gözlerimden, sağ olsun. Kendini çok zeki zanneden ve karşısındakinin zekasını küçümseyenleri pek severim. Yo bunun Ahmoşla alakası yok öylesine yazdım...

Ertuğrul Özkök'ten de bahsetmeliyim, o da boş durmamış. Demet Akalın'ı o nadide köşesine taşıması başlı başına tez konusu. Bugüne dek Demet'in herhangi bir başarısı, albümü, şarkısı konusunda yazmış mı acaba? Şöyle akıl vermiş Demet'e, ben cevap vereyim; kendimi tutamıyorum çünkü!

"Bir: Çocukluğunuzda namaz kılabilirsiniz, dini vecibelerinizi yerine getirebilirsiniz, ama büyüyünce, yani özgürce bir tercih yapma yaşına geldiğinizde, benim gibi başı açık, rahat giyinebilen seküler bir kadın olabilirsiniz..." Bunu diyorsa gizliden, sana ne Ertuğrul?

"İki: Ben böyle giyinerek ve yaşayarak kötü bir şey yaptım, çocuğum böyle olmasın istiyorum". Böyle de diyorsa sana ne be adam!'

"Üç: Muhafazakar sevenlerim, bakmayın ben böyle başı açık geziyorum, ama inancım tamdır, çocuğumu da böyle yetiştiriyorum". "Sana ne" demeye doyamadım, dur bir daha söyleyeyim sana ne be adam!

Ertuğrul Efendi, Prenses Charlotte'ın veya 'Royal twins of Monaco'nun (Anlasın diye İngilizce yazdım) vaftiz haberlerini köşesine taşısa ya... Hıristiyan ünlüler evlatlarının vaftiz fotoğraflarını paylaşınca gazeteniz haber yapıyor ama. Ha pardon bu durumda "Ah bir şey olsa da AK Parti'ye ve dini vecibelerini yerine getirmeye çalışan Müslüman'a laf sokuştursam" diyemiyorsunuz. Sorry Ertuş..
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA