• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Genel başkanlarının adını öğrenemediler!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2016, 00:00

Hıncal Uluç'un durup durup haber kanallarını topa tutması gibi, benim de gazeteleri yerden yere vurasım var. Özellikle dergileri ve gazete eklerini; ama bugün konum haber spikerleri...
Cehaletin en son uğraması gereken yer medya ve gelin görün ki, medya cahillerle doldu. Yeni Asır'dan bir önce çalıştığım kurumda görev yapan bir editör 'Kemal Kılıçtaroğlu' diye yazmıştı Kılıçdaroğlu'nun adını! Gözlerimize inanamamıştık yazı işleri müdürümüzle, nasıl olur da bir editör CHP Genel Başkanı'nın adını bilmezdi!
Zaman içinde gördüm ki, editörler, dergiciler, köşe yazarları kör cahil!
İçlerinde bir tane bile işine aşık, işini bilen, gündemi takip eden, fark yaratmak isteyecek biri olmaz mı? Var elbette ama sayıları çok az. Onlar sessiz sedasız işlerini yaptıkları için, işlerini doğru yaptıkları için fark edilmiyorlar.
Fark edilenler en çok sesi çıkanlar, edepsiz, arsız ve daha cahil olanlar.

HABER SPİKERLERİ ABD'Lİ

Ekrana bakıyorum, bakakalıyorum.
Haber metinleri kötü, alt yazılara bakıyorum hata dolu; standart bir devlet okulunda ilkokul 3'te öğretilen basit gramer kuralları bilinmiyor. Koca dergilerin editörleri, koca köşe yazarları gramer bilmiyor, imla kurallarından habersiz. Koca televizyon kanallarının kaşlarını çata çata, büyük havalarda haber sunan sözümona 'anhcorman'leri Türkçe konuşmayı bilmiyor.
İsimleri yanlış söylemek nedir biriniz bana açıklayabilir mi? Bir ara Obama diyememelerine takmıştım kafayı;
Obağğma diye söylüyor adamın adını hemen her spiker, yahu ne zamandan beri ABD aksanıyla haber sunuyorsunuz?
Ben böyle cahilliğin ancak okumuşlukla olacağına inanıyorum artık.
Obağğma nedir, kimdir; Obama diyemez misin, Utah'da mı doğdun, New Orleans'da mı büyüdün mübarek?
CHP Genel Başkanı'na yapılan saldırı sonrası ekran başındayım, çok önemli bir toplantım var bir haber kanalında iptal odlu haliyle. Heyecanla haberleri takip ediyorum. Genel Başkan'ın adını Kılıçtaroğlu diye telaffuz ediyorlar. Aklımı oynatacağım, sosyal medya zaten cahillerle dolu. 140 karakterle kendini ifade ettiğini zanneden karaktersizler, nasıl ahkam kesiyorlar sormayın. Kılıçtaroğlu, diye yazan CHP üyelerine ne diyeceksiniz peki? Genel Başkanlarının adını bilmiyorlar; bu kadar basit.

KILIÇTAROĞLU DEĞİL!!!

Klavyede yanyana harflere yanlışlıkla basabiliyor insan, kastım bu değil anladınız siz. T ve D başka satırlarda, yani açık ve net olarak bilmiyorlar. Dedim ya haberleri takip ediyordum, uzun uzun verdi çoğu kanal saldırı görüntülerini. Spikerler facia, kalkıp kanal kanal gezip öğretesim var. Ama söylesem de anlamayacaklarını ve farklı bir boyutta olduklarını biliyorum.
Çünkü nasıl göründükleriyle daha çok ilgililer; haberi assolist makyajıyla sunuyorlar, saçları son derece alaturka ve demode.
Haber metnini düzeltmek bir yana, hata varsa bile anladıklarını sanmıyorum.
Anlasalar düzeltirler zaten. Da'ları ki'leri ne zaman ayrı ne zaman bitişik yazacağını bilen 10 kişi falan kalmıştır yazılı basında; ekranı bıraktım zaten, onlar iflah olmaz.
İmla kuralarını falan geçtim, CHP Genel Başkanı'nın adını öğrenmelerini istiyorum, net olarak. Son olayda adı çok fazla telaffuz edildiği için bir miktar ilerlenmiş olabilir. Sosyal medyada da adı yanlış yazanlar, uyarıları dikkate alıp düzelttiler mesela. Bunlardan biri de Ertuğrul Özkök'ün eşi Tansu Hanım. CHP üyesi olmasına ve büyük bir gururla parti kimlik kartını paylaşmasına rağmen, Genel Başkanının adını Kılıçtaroğlu diye yazdı. Biri uyarmış olacak düzetti sonra, neyse ben de enseyi fazla karartmayayım bir kişi bir kişidir. Öğrenmenin yaşı yoktur, Kemal Bey illa adını öğretecektir seçmenine ama seçmeni de gayret sarfederse...
Haber spikerlerinden umudum yok, son söz olarak belirteyim; onların müdürleri de Kılıçtaroğlu diye biliyor mutlaka, yani bir ben rahatsızım şu koca camiada.
"Ammann ne olacak" diyecekler, derler de. Ama bir ülkeyi terör kadar dilini kirletmek de böler; ortak dil, ortak vatan kadar önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA