• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Brad Pitt çocuklarına kötü davranmış

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2016, 00:00

Ne tuhaf bir cümle oldu, yazdım ama beğenmedim. Brad Pitt ve Angalina Jolie çiftinin ayrılma sebebi şöyle açıklanmış:
Brad Pitt çocuklarına, özellikle de büyük oğlu Maddox'a kötü davranmış hatta şiddet uygulamış.
Bizim gibi memleketlerde sıradan, olağan haberler bunlar. Kızını dövmeyen dizini döver gibi bir atasözüne sahibiz, çocuk dövmek çocuk eğitmekle eşdeğer değil midir sanki?
Brad Pitt'in büyük oğluna şiddet uyguladığı haberini ABD magazin basını pek sevdi, o denli sevdi ki; defalarca haber yaptılar. FBI'ın olaya müdahil olması da haberin köpürtülüp, baş sayfalara, manşetlere taşınmasından hemen sonra oldu tabii.
Özel uçaklarında seyahat ederken içki içen ve sarhoş olan Pitt, sözümona oğluna bağırıp çağırmış.

BRAD PITT 'LAYT ERKEK'

Size şöyle bir örnek vereceğim, ABD'de Los Angeles San Diego otoyolunda giderken birkaç kilometrede bir karşıma çıkan uyarı levhasında şu yazıyordu; "Herhangi bir araba içinde ağlayan, yardım isteyen, çırpınan bir çocuk görürseniz derhal otoyol polisine bilgi verin..." Bir çocuğun ağlamasına, ebeveyni tarafından yüksek sesle uyarılmasına (bırakın dayak faslını) tahammülü yok ABD yasalarının. İki çok yaramaz yeğenim var San Diego'da, sık sık onları ziyarete gittiğim için biliyorum. Diyelim ki, çocuk bir şey için tutturdu, ağlamaya başladı, ağlaması bitene kadar aileler kendi çocuklarına dokunmuyor bile. Neymiş, yanlış anlaşılırmış, çocuğu dövdüler zannedilirmiş. Herkes orada birbirini şikayet etmeye pek meraklı.
İyi tarafı da var tabii. Az önce bahsettiğim arabada ağlayan çocuk örneği, çocuk kaçırma olaylarına ciddi anlamda engel olmuş. Caydırıcı önlemlerden biri, kimse kimseye duyarsız ve kayıtsız davranamıyor. Maddoxcuğumuz artık bir ergen, kim bilir neler yapıyor, ailelerinde ergen olan bilir. Anne babalar intiharın eşiğine geliyor, çocukların derdinden, kaprisinden, bitmeyen isteklerinden ötürü.
Daha iki gün önce havaalanında çocuğunu tokatlayan bir anne gördüm, sus diye bağırıyordu ağlayan çocuğuna... Brad Pitt bizim memleketteki babalar kadar özgür değil, onca şöhret, para, yakışıklılık bir yere kadar. Elinin tersiyle oğluna çakabiliyor mu? Asla! Bakın devreye FBI giriyor. Çocuklarınızı istediğiniz gibi dövüyorsunuz burada, amma özgürüz aslında. Brad Pitt iskele babası, 'layt erkek', hött diyemiyor belli ki...

Kış geldi ama...

Ayvalık'ta en güzel mevsim başladı. Eğer giderseniz ve mutlaka gidin bence sonbaharda nefis oluyor; Elite Butik Otel'de kalın. Böyle bir deniz manzarası, böyle bir servis, böyle tatlı işletmeciler görmedim. Hesaplı, kaliteli ve tam merkezde.
Turistler çekildikten sonra restoranlar daha güzel, sakin, keyifli. Balıkçı Bahtiyar'da sıcak ot yemelisiniz. Cunda'yı gezmek için serin hava lazım, şimdi tam zamanı.
Değirmende sakızlı kahve için, gün batımı izleyin. Önünüzde Midilli, arkanızda Kaz Dağları, dünyanın en yoğun oksijene sahip coğrafyasının tadını çıkarın.
Su Ürünleri Kooperatifi'nde çay 1 lira, Türk kahvesi 1.5 lira. Cunda'da her yer pahalı değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA