• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Hepiniz ‘Ali Ağaoğlu’sunuz!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.12.2016, 00:00

Görgüsüzlükle alakalı kaç yazı yazdım hatırlamıyorum ama bir ömre yetecek dil dökmüşümdür. Bu ülkenin de zaafı bu, kaçacak, görmezden gelecek değiliz. Biz görgüsüz bir milletiz. Bunu sakın ola Ali Ağaoğlu'nun kızına yaptığı düğün, harcadığı söylenen miktar, gelinlik, damada alınan yalı ve 450 bin euro'luk tek taşla alakalı olduğunu sanmayın.
Fena halde yanılırsınız...

KAÇ PARA VERİYOR?

Kimi taraflı okuyucu Ali Ağaoğlu hakkında olumlu bir yazı yazdığımda, "Kaç para aldın söyle" diye e-mail atacak kadar hadsizleşiyor. Umurumda değil, Ağa, evinde yiyip içmişliğim dışında, o da röportaj sebebiyle yapılan ziyaretlerdi; herhangi bir jestini bile görmediğim, bana bir demet çiçek almamış, yakından tanıdığım bir işadamıdır. Kendisiyle çok defa röportaj yaptım, kızı Sena ile ilk röportajı ben yapmış ve babası hakkında terletici sorular sormuştum; oğlu Ali Ege'nin annesi Petek çok sevdiğim, iyi bir arkadaşım, Ali Bey'in sağ kolu Rose Kar da dostumdur (Rose, uzun yıllardır tanıdığım ve elini attığı her işi kusurusuzlaştıran biridir)...
Baktığınız fotoğrafı tek boyutlu görmeniz sizin bakış açınızdır, bu bir. Servet düşmanı olmak size para kazandırmaz, bu iki...
Ali Bey'in kazandığı ya da harcadığı paradan size ne, bu da üç...
O kadar varlıklı ve gözü gibi baktığı bir tek kızı olan işadamı, ne yapsaydı yani? Mahallenizdeki sıradan bir insan, kapı komşunuz, dayınız, halanız nasıl düğün yapıyor?
Siz bu memlekette yaşamıyor musunuz? Anne ve babalar evlatlarını gerdeğe kadar sokuyor, bilmez misiniz? Gırtlaklarına kadar borca girip yıllarca taksit ödemek pahasına ev dayayıp döşeyenler, illa kınalı, sazlı sözlü düğün yapanlar, beşi bir yerde için borca girenler, gelinine ve damadına çeyiz düzenler; siz değil misiniz? Gelinin ailesine mahcup olmamak için, salon takımını yenileyen dünür biliyorum ben. Bir işte dikiş tutturamayan oğlunu, askerden döndü, artık adam olsun diye evlendirip, ev almak için, donuna kadar satan aileler biliyorum.

YÜZLERCE ÇOCUK OKUTUYOR

Siz Ali Ağaoğlu'nun kime ne kadar yardım yaptığından, hangi kanayan yaraya dokunduğundan, kaç çocuğu okuttuğundan haberdar mısınız?
Ne kadar vergi ödediğinden, kaç kişiye ekmek parası kazandırdığından...
Yok, siz fotoğrafa ve yazılan magazin haberine bakıyor, ancak gelinliğe odaklanıyor, harcanan para sizden çıkmış gibi öfkeleniyorsunuz.
Bu ülkede görgüsüzlük öyle had safhada ki, evlatları daha ayakları üzerine basmadan, daha hayata adım atmadan ve evlenmekle alakalı bir fikirleri oluşmadan; sırf anne-baba egosunu tatmin etsin diye evlendiriyorlar.
Oğluna düğün yaptı, kızına bilmem ne kadarlık çeyiz düzdü, damada saat aldı, geline yazlık ev hediye etti...
Biraz kafa yorun artık, magazin haberlerinden ibaret değil hayat. Bir sürü saçma sapan yazı okudum, Sena Ağaoğlu için yazılan çok acımasızca şeylere denk geldim.
Son derece ahlaklı, üniversiteyi dereceyle bitiren, tertemiz bir Türk kızı Sena; cümlelerinize kattığınız çirkin tanımlamalar aslında sizin gerçek yüzünüz...
Kıskanç ve görgüsüzsünüz çünkü.
Sena'nın veya damadın yerinde olmak için neler yapardınız, tahmin edebiliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA