• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Kahraman olmak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2017, 00:00

Fethi Sekin, sen bir kahramansın. Hayır, kahraman olmak için ölmek gerekmiyor. Emniyet teşkilatında çalışan herkesin kahraman olduğunu düşünüyorum ve evet kahraman olmaları için ölmeleri gerekmiyor... Zaten onları el üstünde taşımamız gerekmiyor muydu, illa bombaların silahların önüne atlamaları mı lazım, bağrımıza basmak için.
İnsanların fikirlerinin şartlara göre değişmesi, bilgi sahibi olmamalarından kaynaklanıyor, net. Polis sevmeyenler bugün, öldüler diye ağıt yakıyor. Peki, bu insanlar bugüne kadar, o teşkilatta armut mu satıyordu?
Zaten canları pahasına, ailelerini, evlatlarını görmemek pahasına, yılbaşı, bayram, tatil demeden görev başında değiller miydi? Yok, illa ölecekler!

BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?

Herhangi bir yerde bir polisle karşılaştığında selam veren, hatır soran kaç kişi vardır? Kimlik soran polise, trafikte ceza kesen polise, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diyen, bütün polisleri ruhsat arasına sıkıştırılan parayla görmezden gelen, siz değil misiniz, ey Fethi Sekin için ağlayanlar! Fethi kardeş, tıpkı teşkilattaki diğer polisler gibi/ kadar kahramandır. O olmasa başka biri atılırdı kurşunların önüne, adım kadar eminim.
Beşiktaş'ta stadın yanında da olmadı mı, beş polis birden kalleş teröristin etrafını sarmadı mı? "Salak mı bunlar, öleceklerini bile bile adamın etrafını sardılar, vursalardı ya uzaktan" diyen insanı duydu bu kulaklar... O arkadaşların adı geçmedi manşetlerde, görev başında ölen daha nicelerinin de. Vay bizim halimize, vay bizim zavallı polisimize. Zaten iyi şartlarda yaşamaları gerekiyor, zaten el üstünde tutulmalılar, zaten dertle, suçla, belayla iç içe yaşıyorlar.

ASKERE DE POLİSE DE SAHİP ÇIKIN

Yok, sadece kendileri için değil, bizim için. Vatan için, senden, benden çok. Daha çok ağlayan daha çok seviyor bu vatanı diye düşünebilirsiniz, daha fazla edebiyat parçalayan sosyal medyanın ucuz silahşörleri kendilerini bir şey yapıyorum sanabilir; oysa yapmıyorlar. Fethi kardeşin ölümü, o da boşa gitmesin. Bari bundan sonra, bir polis kimlik sorduğunda hal hatır sorun siz de. Teşekkür edin. Askerlere hediye yollamak, onları hatırlamak için beşer onar ölmeleri beklenmemeliydi.
Neyin değerli olduğunu anlamak için daha fazla kahramana ihtiyacımız yok. Terör biter illa bitecek, bu siyasi kararlılık ve duruşla kökü kazınacak; biliyorum. Başaramayacaklar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA