• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Mülteci kampındaki Türk ünlüler kim?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2017, 00:00

Ben Stiller, mülteci kampındaydı, televizyonlar bir dakika ayırır da haber yaparsa detayları öğrenirsiniz. Vahşet, entrika, ölüm, katliam ve olumsuzluktan beslenen ekranlar için, dünya çapında bir aktörün yaptığı gezi ve paylaşımlar ne kadar önem taşıyabilir ki?
Filmlerinin pek hayranı olduğumu söyleyemeyeceğim.
Hollywood yıldızı Ben Stiller, Ürdün'deki Birleşmiş Milletler mülteci kampını ziyaret etti geçtiğimiz gün. Bir aileyle yaptığı sohbeti izlemenizi tavsiye ederim.
13 yaşındaki Halil'in araba tamircisi olduğunu öğrendi ve bir çocuğun bu denli sert bir hayat yaşaması üzerine isyanını dile getiren bir konuşma yaptı.

ANGELINA MI DEDİNİZ?

Aslına bakarsanız bunda büyütecek ya da adamı göklere çıkaracak bir şey yok. Hollywood geleneğinde var bu, zorda olanın, savaşanın, eziğin yanında yer almak. Ülkelerinin tutumunu, hatta berbat siyasetlerini, dünyaya verdikleri zararı telafi etmeye çalıştıklarını bile düşünürüm, mesleki deformasyonla olsa gerek...
Durum şu, bizde de Ortadoğu'da da kötü günler yaşanmakta, bir süredir içimizi hoplatmayan, kanatmayan, ağlatmayan gün yaşamadık.
Peki ülkenin sözü geçenleri, topluma yön verenleri, sosyal medyada paylaştıkları onbeşer saniyelik görüntüler dışında, ha bir de ara sıra ellerine bayrak almak dışında ne yaptılar?
Yaptılar da ben mi atladım, mültecilerle bir araya gelen, çocuklarını kucaklayan, kadınlarıyla çadırda dizdize oturup dertlerini dinleyen oldu mu?
Sakın, Angelina Jolie demeyin, bizden birileri oldu mu diye sordum... Parklardaki bahçelerdeki gösterilere katılıp, zaten bir araya gelmiş toplulukların önüne geçip yürüyüşe katılmaya benzemez, yürekten destek olmak...
Suriyeliler başta olmak üzere ciddi sıkıntı yaşıyor insanlar, kimin umurunda bilmek isterdim. Sıradan vatandaş kadar, bizim artistler de ilgili mi acaba? Ne olur hafızamı tazeleyin, bir mülteci kampına kim gitti? Aç susuz çocukları, işsiz evsiz kimliksiz insanları kim kucakladı? Yapmak zorundalar mı diye soracak şuursuzlar çıkabilir mi bilmem, yapacak cesareti olmayanlar var olduğu sürece, çıkabilir. Evet hayır diye, bilip bilmeden birbirlerine gireceklerine, topluma keşke adam gibi mesaj verecek yürekleri ve ihtiyacı olana titremeden uzatacak elleri olsa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA