• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

7 yeni gezegen 7 yeni burç

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2017, 00:00

Astrolojiye "bilimdir" diyenler ve buna inanalar için hiç üşenmedim, yeni keşfedilen gezegenler üzerinde çalışarak, 7 yeni burç tanımladım.
Bir defasında ciddi bir astrolog hanımefendiye "öyle demeseniz keşke, bilim demeseniz de bilimden faydalanan bir şeydir deseniz, astroloji için" deme gafletinde bulunmuştum.
Hanımefendi gözlerini belirterek beni ikna etmişti.
Burçlara inanmıyorum diyerek de insanları hayal kırıklığına uğrattığımı görmüş ve yenilgiyi kabul etmiştim. Şimdi zahmete girmesinler, "vay arkadaş yeni gezegenler bulundu, kafalar karışacak, hani sadece bu kadar gezegen vardı, hani 12 şeker gruptuk, biz böyle mutluyduk" diye hayıflanacaklarına, işte hazırı burada... Ateş, hava, su ve topraktan sonra gaz burçlarını hizmete sokuyorum.

BİLİME SON KATKIM

Eh yani onmilyonbaloncuk yıl önce beyaz sakallı amcalar gökyüzüne bakarak, yıldızlara, gezegenlere isim vermişler. Çok af edersiniz 12'ye ayırmışlar, bunca yıl sonra kendilerine katkıda bulunmaktan başka ne yapabilirim? Geç bile kalınmış bu atılımımdan sonra bilim dünyasından küçük bir jest de bekliyorum doğrusu. Madalya olur (elmaslarla bezeli bir Bulgari tasma tercihim), bilemediniz nakit olur (koskoca astroloji bilim dünyasının cimri olmayacaklarını var sayıyorum)... Yeni burçları doğum tarihine göre değil, kişilik özelliklerine göre sınıflandıracağım.
Kimin ne olduğunu bulmak daha kolay olacak böylece.
BALON BURCU: Hayal kurmak, kurdukları kötü hayallere inanmak ve yalan söylemek onların en temel özelliğidir. İş kurarlar, iş batırırlar, çevrelerini dolandırırlar ve hiç pes etmezler.
ŞİRRET BURCU: Yanlarına yaklaşamazsınız, edepsizdirler.
Hatır sorsanız dahi azar işitirsiniz.
Kadını da erkeği de mevcuttur.
Kalın sesli ve güzel bakışlıdırlar.
MANTAR BURCU: Hayatlarını başkalarının gölgesinde ve imkanlarıyla geçirmekten keyif alırlar; narin ve alıngandırlar.
Küserler ama gitmezler. Asalak burcu de denir kimi yörelerde.
TEYZE BURCU: İçlerinde daima bir teyze vardır, durmadan nasihat verirler. En iyiyi, doğruyu kendileri bilir; başkalarının yaptığı hiçbir şeyi beğenmezler.
En iyi yemek yapan burçtur.
BATIL BURCU: Batı burcu da denir. Batı hayranıdırlar, batıl inançlarından ötürü batıl burcu da denir. Kendi coğrafyalarına ait her şeyi küçümser, aman nazar değmesin diyerek kulak memelerini aşağı çekmek suretiyle öpücük sesi çıkararak, illa bir tahtaya vururlar.
EKSİ BURCU: Negatiflik üzerine kuruludur hayatları.
Hiçbir şeye olumlu yaklaşmaz, iyi düşünmezler. Fazla güldük, mutlaka ağlayacağız diyen birini görürseniz, hemen bu burçtan olduğunu anlarsınız zaten. Baykuşun, siyah kedinin uğursuz olduğuna, cam kırılırsa kötü bir şey olacağına, yağmur yağarsa mutsuz olacaklarına inanırlar.
PATRON BURCU: Onları anneleri prens ve prenses olarak yetiştirmiştir. Akbille otobüse binme gerçeğine rağmen, asaletlerinden ödün vermezler. Sen benim kim olduğumu biliyor musun cümlesi, mottolarıdır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA