• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Eski eşle görüşmek gerekli midir?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2017, 00:00

Zaman geçtikçe ne kadar geri kafalı olduğumu anladım. Bir zaman modernizmin doruklarında dolaştığımı sanırdım ama gel gör ki, yaş ilerledikçe bir baktım muhafazakarlık kurumu tam bana göre...
Muhafazarlığın gericilik değil de sahip olunan değerleri korumak olduğunu geç idrak ettim kusura bakmayın, benim hatam.
Soru şu, eski kocayla/karıyla görüşmek caiz midir? Boşandığımı anlattığım, bahsettiğim zaman çok duyduğum bir sorudur, "görüşüyor musunuz?"..
Gerçekten de kızarım, manasız bulurum.
Bir insan eski eşiyle neden görüşür? Dost kalır, arkadaş olur? Ortak bir iş veya çocuk yoksa şayet, neden biraraya gelinir. Tamam siz bunu çok normal buluyor olabilirsiniz ama bana anlatmanız mümkün değil. Geri kafalıyım, kabul. Şunu anlayamıyorum, eski eşle buluşacak, sürekli görüşecek, dertleşecek, sohbet edecek kadar yakınsanız, özlüyorsanız, görmeden duramıyorsanız, neden boşandınız?

PITT VE ANISTON FARKI

Öyle ya, ben tüm bunları hissettiğim biriyle tanışsam asla yanından ayrılmazdım.
Sadece çok iyi arkadaş kalmak ve saygıyı muhafaza etmek bile bir evliliği sürdürmek için en birinci şart bence.
Brad Pitt ve Jennifer Aniston biraraya gelmiş, ABD'de magazin basını bu haberle yatıp kalkıyor. Brad Pitt ve jennifer Aniston kısa süreli bir evlilik yaşamış ve boşanmışlardı.
Sebep Brad'in Angelina Jolie'ye aşık olmasıydı. O halde, bana anlatsanıza boşanan bir çift aralarında hala bir kıvılcım yoksa neden buluşur? Bir kıvılcım var idiyse neden boşanmışlardır? Brad Pitt sekiz mi onaltı mı bilinmez sayıda çocuk babası bir adam. Kadını nice bunalıma sürükledi boşandıklarında... Şimdi ne diye eski hanımının kollarına koştu, aman sen ne haklıymışsın, ben ettim sen etme demek için mi? Ya Jennifer, değerimi anladı eski beyim nihayet, mi dedi?
Onların masalsı ilişkilerine gıpte eden, çok seven fanatikleri, yeniden evleneceklerine kesin gözüyle bakıyor.
Bazılarıysa Angelina'nın bu işi engelleyeceği ve yeniden hamile kalacağını iddia ediyor. Bu paranoya nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, ortak bir işleri veya çocukları olmayan çiftlerin biraraya gelmesini anlamsız ve son derece yanlış buluyorum.
Baştan da söyledim, geri kafalıyım.
Siz ilericisiniz... Ama şunu unutmayın, muhafazakarlık en büyük ilericiliktir...
Düşünün bir zahmet, illa bulursunuz. En kötü, eski eşinizle konuşup dertlerşin, bana bir cevap bulun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA