• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

İngiltere terörle yaşamayı bilmiyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.03.2017, 00:00

Terörle yaşayan bir ülke nedir İngiltere bilmiyor...
Keşke bilmeseydi de...
Geçen gün yaşanan, ölüm ve yaralanmalara sebep olan girişim gösterdi ki, terör yaşam kalitesi en yüksek ülkede bile korkulara, endişelere yol açıyor. ISİD, saldırıyı üstlendi ve askerlerinden birinin yaptığını açıkladı. Burada, "eh madem İngiltere bizim memlekette yaşanacak terör olaylarını önceden haber verecek bilgi, birikime sahip, nasıl oldu da parlamento binalarına koruyamadılar" diyecek değilim.
Polemik topuna girmek benim işim değil. 52 yaşındaki Khalid Masood, İngiltere doğumlu. Başbakan Theresa May, saldırganın iç istihbarat servisi MI5 tarafından izlendiğini açıkladı.
Demek ki, takip de, önlem almak da yeterli olamayabiliyormuş....

TAKİPTELERDİ GÜYA

May, sekiz kişinin gözaltına alındığımı da açıkladı, söylentilerin haddi hesabı yok. Saldırı günü İngiltere'deydim. Londra dışındaydım, bir gün önce gezip dolaştığım sokaklar felaket kokuyordu.
Ekrandan olup biteni izlerken, işte size en başta yazdığım cümle geçti aklımdan. Terörle yaşamak nedir bilmiyor İngilizler...
Her gün her saat, her köyden, kasabadan cenaze namazı görüntüleri izliyoruz biz.
Artık sadece Güneydoğu'da değil ülkemizin her bir köşesinde yaşayan çocuklar bile biliyor...
Ölüm nasıl bir adım ötede, ölüm nasıl itekleniyor terör kılıfına uydurulup, hainlik nasıl gizleniyor güç odakları tarafından kıyılara köşelere, masumların hunharca katline nasıl alışılıyor bazı memleketlerde...
Kaç kişi öldü gitti bilmiyorum, biliyorum da yazmak istemiyorum.
Çünkü sadece toprak altına gidenler değil ölenler; geride kalanlar, aileler, gözüyaşlı bebeler, içine kahpece öldürülmenin şüphesi giren yedi kat yabancılar, herkes, hepimiz ölüyoruz namlunun ucunda.

MEMLEKETE CAN FEDA

Bunu yaşamayan, tanık olmayan, memleketlisi için içi yanmayan anlayamaz.
İngiltere, dört kişiyi öldüren caniyi konuşuyor. O gün sokaklar mahşer yeri gibiydi, radyolar, televizyonlar durmaksızın haber yapıyor, insanları uyarıyor, kapanan yollar ve tehlikelerle alakalı bilgilendiriyordu. "Oğlum şehit oldu vatanı için, askerde bir oğlum daha var. Evlatlarımız feda olsun bu vatana" diyerek ağlayan ana, ba baları henüz anlayamazlar. Dedim ya, teröre kimse alışmasın, hiçbir canlının parmağının ucu incinmesin. Ve fakat, illa ki, terör de desteklenmesin.
Teröre kucak açanlar da tarih boyunca yandı, terörü körükleyenler de...
Tarihe şehitler damga vuruyor, ne şakşakçılar, ne silah satıcıları, ne ülkelerinde katilleri barındıranlar.
Theresa May, çok üzgün, biz de paylaşıyoruz üzüntüyü, acılarını....
En çok biz anlıyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA