• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Biz yakaladıkça kuduruyorlar ERHAN GÜLENÇ

Biz yakaladıkça kuduruyorlar

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2017, 00:00

FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKPC gibi terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele veren Türkiye, oyunları bozuyor. Hainlere art arda darbe vurulurken bu terör örgütlerini maşa olarak kullanan dış güçlerin Türkiye'de cirit atmaya kalkan ajanları da birer birer yakalanıyor.
Biz ajanlarını yakaladıkça onları gönderenler ise, kuduruyor.
Türkiye'ye baskı uygulayıp ajanlarını serbest bıraktırabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama, oyunları bozma kararlılığındaki Türkiye'nin bağımsız bir yargısı olduğunu unutuyorlar.

TRUMP PAPAZI İSTEDİ

Tutuklanmasıyla küresel güçleri en fazla rahatsız eden isimlerin başında İzmir Alsancak Protestan Diriliş Kilisesi'nin pastörü papaz Andrew Craig Brunson geliyor. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz aylarda kendisini Beyaz Saray'da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Brunson'u tam 3 kez istedi. ABD özel harp subayı olduğu öne sürülen Brunson, halen Aliağa'da cezaevinde tutuluyor. Hakkındaki iddianame tamamlanınca hakim karşısına çıkarılacak Brunson'un 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin yaptığı darbe girişiminin de önemli isimlerinden olduğu öne sürülüyor. PKK'yla da ilişkileri tespit edilen Brunson'un darbe günü İstanbul Büyükada'da yapılan CIA toplantısına katılan isimlerden biri olduğu da ileri sürülüyor.

ALMANYA ÇILDIRDI

Brunson'un tutuklanması nasıl ABD'lileri telaşa düşürdüyse Türkiye'de gazeteci görünümü altında ajanlık faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen Deniz Yücel'in tutuklanması da, Almanları düşürdü.
Almanya Başbakanı Angela Merkel de Trump'ın Brunson için yaptığı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yücel'in serbest bırakılmasını talep etti. Ancak, Türkiye'ye geri adım attıramadı. Yücel, bağımsız Türk yargısının karşısına çıkarılacak.
Almanlar, en son Büyükada'da Türkiye'de bir kaos çıkarma amacıyla Büyükada'da düzenlenen toplantıya katılan Alman vatandaşı Peter Steudtner'in tutuklanmasına çıldırdı. Merkel, yine kınama açıklaması yaptı. Ancak, eli bir kez daha boş kaldı.

MACRON DEVREDE

5 yıl önce Türkiye'ye gazetecilik yapacağını belirterek yerleşen Fransız gazeteci Mathias Depardon da Batman'da bir karakolun fotoğrafını çekerken yakalandı.
Deperdon'un yakalanması da Fransa'yı ayağa kaldırdı. Brüksel'de yapılan NATO zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız gazeteci Mathias Depardon'un serbest bırakılmasını istedi. Depardon, yapılan soruşturmanın ardından sınır dışı edildi.

BM'YE NE OLUYOR?

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Ceza Hakimi olan emekli Büyükelçi Aydın Sefa Akay'ı "FETÖ üyeliği" ve "anayasal düzeni değiştirmeye kalkışmak" suçlamalarıyla tutukladı. FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen Akay'ın tutuklanması da BM'yi harekete geçirdi. BM, Akay'ın serbest bırakılmasını istedi.
Bu arada Akay'ın yargılanması geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.
Türk yargısı, Akay'ı FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edilen Akay, cezasının Yargıtay tarafından onanması halinde hapse girecek.

BM KALKANI

BM, şimdi de FETÖ'den tutuklanan ve Fransız istihbarat birimleri adına da çalıştığı öne sürülen emniyet amiri Kürşat Çevik için harekete geçti. BM Gerekçesiz Gözaltılar Hakkında Çalışma Grubu (WGAD), bir Fransız vatandaşıyla evli olan Çevik'in serbest bırakılmasını istedi. Hakim Aydın Sefa Akay dışında hiçbir FETÖ üyesi için isim vererek böyle bir çağrıda bulunmayan BM'nin bu tavrı çok manidar bulunuyor. 17- 25 Aralık kumpasında görev aldığı da belirlenen Çevik'in, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

KUSURA BAKMASINLAR

Türkiye'de artık daha önce bazı devlet yetkililerinin de açıkladığı gibi CIA'in güdümünde bir istihbarat yapılanması yok. İstihbarat görevlilerinin maaşları da bir dönem olduğu gibi CIA'den gönderilmiyor.
Özellikle FETÖ'cülerin de devlet kurumlarından temizlenmesiyle istihbaratta da millileşen Türkiye, önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "dış güçlerin ajanlarının tepesine binmeye" devam edecek.
Kimse kusura bakmasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA