• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu “içki ruhsatı” peşinde ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu “içki ruhsatı” peşinde

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2017, 00:00

İş Bankası iştiraklerinden İş GYO şirketinin İzmir'de yeni kent merkezinde hayata geçirdiği Ege Perla projesinde yer alan restoran ve kafelere verilecek içki ruhsatı CHP'yi gerdi. İş Bankası'nın en büyük ortaklarından biri olan CHP'de bazı Genel Merkez yöneticilerinin hatta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile bu konuyla ilgili devreye girdiği iddiaları ortaya atıldı.
CHP içinde ve Konak Belediyesi'nde içki ruhsatının sadece Ege Perla'daki mekanlar için mi yoksa o bölgenin tamamındaki mekanlar için mi verilmesi konusunda tartışma yaşandığı öne sürülüyor.
İşin daha da ilginç yanı, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'in de bu iddiaları kesin bir dille yalanlamaması.
Güven, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada CHP Genel Merkezi'nde bu konuyla ilgili duyarlılık olduğunu söylüyor.
Güven'in basına yansıyan açıklaması, "Bizim tavrımız bütün bölgenin ruhsatlandırılmasıdır.
Emniyetten geldiği şekliyle herkese ruhsat verilmesi gerekiyor. Belediye başkanımız da aynı görüşü savunuyor. Ve belediye meclisinden karar bu şekilde çıkacak. Genel merkezden bir duyarlılık var. İş Bankası'yla ilgisi yok. Ama niye ruhsat verilmiyor diye dile getiriliyor" şeklinde.
Ana muhalefet partisi CHP'de iş güç, memleket gündemi bir kenara bırakılıp Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve bazı üst düzey parti yöneticileri bu mesele için seferber oluyorsa sözün bittiği yere gelindi demektir.

YENİ BİR PARK OYUNU TEZGAHLANIYOR

Dış güçler ile FETÖ ve içerideki diğer uzantıları, Türkiye'de yeni bir kaos çıkarma hevesiyle hazırlanan planı adım adım uygulamaya çalışıyor. Hedefleri de belli ki, Gezi'de olduğu gibi ilk kıvılcımı yine bir parktan çıkarmak. Çünkü, İstanbul'da bazı parklara yönelik özel bir çalışma yapıldığı net bir şekilde ortada.
Maçka Parkı ve Beşiktaş'taki Abbasoğlu Parkı özellikle kaşınıyor. Geziciler 2013'ten bu yana Abbasoğlu Parkı'nda çeşitli etkinlikler yapıyor.
Son günlerde bu kıvılcımı çıkarma çalışmaları için en gözde yer ise, Maçka Parkı. CHP'liler burada sözde adalet nöbeti tuttu. Ardından Maçka Parkı'nda bir güvenlik görevlisinin kıyafeti nedeniyle bir kadına müdahale ettiği haberleri gündeme getirildi. Bunun ardından parkta "Kıyafetime karışma" eylemleri başlatıldı. Bu eylemlerin tüm Türkiye'ye yayılması amaçlandı ama olmadı.
Bu arada güvenlik görevlisinin müdahale ettiği belirtilen kişi, burada sürekli Türkiye'yi karalayan haberlere imza atılan Alman medyasından bir TV kanalına röportaj verirken görüldü.
Ancak, kendilerinin Türk gazeteciler tarafından röportaj yaparken görüntülenince paniğe kapılıp kaçtılar. Gizleyecek bir şeyi olmayan neden kaçar ki?
Öte yandan, Maçka ve Abbasoğlu'nun dışında HDP'liler de İstanbul Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda eylem yapıyor.
CHP'nin üst düzey isimlerinin de bu eyleme katılıp HDP'lilere destek vermesi dikkat çekiyor.
HDP'lilerin son olarak bu parkta, içlerinde Türkiye aleyhine haberler yapan bazı yabancı muhabirlerin de olduğu bir grup yabancıyla görüştüğü belirtildi.
Yani parklarda yeni bir oyun tezgahlanıyor. Ama, bu tezgahı kuranların unuttuğu bir gerçek var. Türkiye artık eski Türkiye değil. Toplum oynanmak istenen oyunların farkında. O yüzden, Gezi benzeri bir kalkışma çıkarmaya çalışmak boş bir hayalin ötesine geçemez.

AK PARTİ İZMİR'DE KULİSLER HAREKETLENDİ

Referandum sonrasında AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatta başlattığı değişim sürecinin heyecanı yaşanıyor. Teşkilatta en çok konuşulan konuların başında bu değişim sonucu il ve ilçe yönetimlerinin nasıl şekilleneceği geliyor.
İzmir'de de kulisler oldukça hareketli.
Kulislerde, yeni kadrolar için belirlendiği ifade edilen ve en önemlilerinden birinin de "kamu ile iş yapmama" olduğu kaydedilen kriterler çerçevesinde değerlendirmeler yapılıyor.
Yeni süreçte teşkilatlara hem Erdoğan'ın istediği tempoya ayak uydurabilecek isimlerin getirilebilmesi hem de FETÖ sızmalarına meydan verilmemesi için titiz bir çalışma yürütüldüğü vurgulanıyor.
Parti teşkilatlarında genel olarak yüzde 60 civarında olacağı dile getirilen değişimin İzmir'e de yansıması bekleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA