• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP-PKK ittifakını İzmirli vekiller kuruyor ERHAN GÜLENÇ

CHP-PKK ittifakını İzmirli vekiller kuruyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.08.2017, 00:00

İzmirliler, terör örgütü PKK ve Türkiye'yi bölmeye çalışanlara karşı her zaman dik durdu. Ancak, içlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu CHP'nin bazı İzmir milletvekilleri bu dik duruşu sergilemiyor. Atatürk'ün kurduğu CHP ile PKK ve siyasi uzantısı HDP arasındaki yakınlaşmada başı, maalesef CHP İzmir milletvekilleri çekiyor.
PKK elebaşı Cemil Bayık, CHP ile HDP'nin birlik olması için çağrı yaparken CHP kanadının adımlarını da İzmir milletvekilleri atıyor. En son Musa Çam, PKK'nın yayın organına demeç verdi ve adeta Bayık'ın yaptığı birlik çağrısına "evet" cevabı verdi.

BERABER YÜRÜDÜLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle arasına hiçbir zaman net bir mesafe koymadı.
Referandum sürecinde ittifak yaptığı HDP'lilerle sözde adalet yürüyüşünde omuz omuza verdi. Kılıçdaroğlu, en son HDP'yle 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde temel konularda anlaştıktan sonra ittifak kurabileceklerini söyledi.
Genel başkanları böyle yaparsa, İzmir milletvekilleri boş durur mu? Onlar da HDP'yle dolu dizgin bir yakınlaşma içine girdi.

​DEMİRTAŞ'A ZİYARET

Tuncay Özkan, hapisteki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Bununla da yetinmeyen Özkan, "Demirtaş'ın müthiş düşünceleri var. İlk duruşmasından itibaren söyleyecekleri çok önemli" açıklaması yaptı. Özkan, Kılıçdaroğlu'nun sözde adalet yürüyüşünü de "Demirtaş'ın çığlığı" olarak nitelendirdi.
CHP İzmir'deki modaya Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger de uydu. Aksünger, HDP'nin teröristlere özgürlük için düzenlediği sözde adalet ve vicdan nöbeti eylemlerinin İstanbul ayağına katıldı.
CHP ve HDP'liler arasındaki bu yakınlaşmanın son örneğini geçtiğimiz günlerde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gördük.
HDP'nin sözde vicdan ve adalet nöbetinin İzmir ayağında CHP Milletvekili Atila Sertel de yer aldı. Sertel, başta HDP sözcüsü Osman Baydemir olmak üzere HDP'li milletvekilleriyle bol bol kucaklaştı.

BAYIK'A "EVET" DEDİ

Bu arada PKK elebaşı Cemil Bayık, iki partiye birlik olma çağrısında bulundu.
Bayık'a, CHP kanadının cevabı yine İzmir'den geldi. Terör örgütü PKK'nın yayın organı ANF'ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP'nin 'teröristlere özgürlük' eylemlerine destek verdi.
Çam, HDP'nin bu eylemleri için "Diyarbakır, İstanbul ve Van'dan sonra İzmir'de yapılan bu eylemler, doğrudur, haklıdır ve yükseltmek gerekmektedir" diye konuştu. Örgüt medyasından İzmirlilere çağrı yaparak eylemlere destek isteyen CHP'li vekil, sokakta ve meydanlarda birlikte olunmasını istedi. AK Parti'ye karşı tek çıkış noktasının bu olduğunu söyleyen Çam bu sözlerle, Cemil Bayık'ın çağrısına adeta "evet" demiş oldu.
CHP'li vekillerin artık Türkiye'yi bölmek isteyenlerle tehlikeli yakınlaşmalarına bir son vermeleri gerekiyor. İzmir milletvekili olarak terör ve bölücülüğe karşı İzmirlilerle aynı dik duruşu sergilemek zorundalar.

KRİZ ŞENER'İ YER Mİ?

CHP İzmir'de büyük bir kriz patlak verdi. CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Enternasyonel Fuarı açılış töreninde yaptığı protokol düzenlemesinde kendilerine ayrılan yeri beğenmeyen CHP İzmir Milletvekillerinin büyük bölümü, töreni terketti. Bu krizin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na doğrudan tepki gösteremeyen CHP'liler eleştiri oklarını Büyükşehir'e bağlı İZFAŞ ve İZFAŞ'ı yöneten Yönetim Kurulu Murahhas Azası Gül Şener'e yöneltti.
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Açıkçası fuara gölge düştü. İZFAŞ'ın ve yönetimin hatası bu. İZFAŞ'ın, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li bir belediye olduğuna dikkat etmesi gerekir. Kocaoğlu mutlaka sorumluları uyaracaktır" dedi.
Milletvekili Tacettin Bayır ise, "CHP'li düşmanlığı mı diyeyim ne diyeyim dilim varmıyor ama Gül Hanımın başının altından çıktığını düşünüyorum" diye konuştu.
Bu krizin ardından Kocaoğlu ya "Fuar işinin başında ben varım. Bir diyeceğiniz varsa bana söyleyin" diyecek ya da O da faturayı İZFAŞ ve Gül Şener'e çıkarıp bu krizden sıyrılacak. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir'in vapurlarını işleten İZDENİZ şirketinde yaşanan grev Genel Müdürü Salih Aslan'ı yemişti. Aslan, istifa etmişti.
Benzer bir son da Kocaoğlu'nun A takımının en önemli isimlerinden Gül Şener'in başına gelecek mi göreceğiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA