• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Akşener’i Uzan finanse ediyor’ ERHAN GÜLENÇ

‘Akşener’i Uzan finanse ediyor’

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2017, 00:00

Türkiye'yi işgal girişiminde başarısız olan FETÖ ve dış güçler umudunu Meral Akşener'e bağladı.
Akşener, ısrarla parlatılmaya çalışılıyor.
İngiliz Time Dergisi'nin "Türkiye'nin 'Demir Leydisi', Erdoğan'a meydan okumaya hazırlanıyor" diye övdüğü, ABD Dışişleri Bakanı'nın özel olarak görüştüğü Akşener, bir anda Cumhurbaşkanı adayı da yapılıverdi.
MHP'den ayrılıp Akşener saflarına geçen Koray Aydın, geçtiğimiz günlerde kendisinin de daha önce "FETÖ destekliyor" dediği Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı adayı ilan etti. Böylece, 2019 için küresel güçlere boyun eğmeyen Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan planlar da netleşmiş oldu.
FETÖ, Meral Akşener'e açıktan destek veriyor. FETÖ'nün ABD'deki firari tetikçisi Emre Uslu, sosyal medyada "Hayatın ironisine bak. Akşener'e FETÖ deyip yıpratmaya çalışıyorlar ama Akşener gelince AK Partililer 'FETÖ'den yargılanır. Kaçınılmaz son bu" diye tweet bile attı. Emre Uslu'nun Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde daha 2013 yılında tweetler attığı da ortaya çıkmıştı.
Anlayacağınız, Türkiye'yi dış güçlerin desteğiyle 15 Temmuz'da işgale kalkışan FETÖ, hayatta kalabilmek için tek şans olarak Akşener'i görüyor. Hatta, cezaevlerindeki FETÖ'cülere moral vermek için bazı FETÖ mensuplarının rüyalarında kurtarıcı olarak Meral Akşener'i gördüğü yönündeki yalanlar bile anlatıldığı istihbarat birimlerince tespit edildi.
Şimdi size, kulislerde taze olarak konuşulmaya başlayan bomba bir haberi iletmek istiyorum. Konuşulan iddialara göre, banka hortumlama ve devleti dolandırma başta olmak birçok suçtan aranan baba Kemal Uzan ve oğulları Cem ve Hakan Uzan da umudu Akşener'e bağlamış. Yurtdışında milyarlarca dolar kaçırdıkları öne sürülen Uzanlar, Akşener'e yüklü miktarda para transfer ediyorlarmış. Maddi açıdan zor günler geçiren FETÖ, Akşener'i bu şekilde finanse ediyormuş.
Akşener, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Uzanlardan aldığı parayla büyük bir kampanya yüretecekmiş. FETÖ, Akşener ile eski gücüne tekrar kavuşmayı hedeflerken Uzanlar da devlet tarafından el konulan mallarını geri almanın hesabını yapıyormuş.
Kulislerde konuşulan bu iddiaları ilk başlarda ben de çok ciddiye almamıştım.
Ancak, bu konulardaki bilgi ve istihbaratına çok güvendiğim bir arkadaşım da arayıp, aynı şeyleri söyleyince bu iddiaların ciddiye alınması gerektiğini düşündüm ve size de aktarmaya karar verdim.
Bu iddiaların doğru olup olmadığı önümüzdeki süreçte anlaşılır. Ne demişler, gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

HASTA ADAM AVRUPA

Osmanlı Devleti için "Hasta adam" diyen Avrupa aynı duruma kendisi düştü. Avrupa, yaşlanan nüfusu ve yavaşlayan ekonomisi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Nisan ayında Avrupa için dile getirdiği "Hasta adam" yakıştırması bugün Avrupa'nın kendi içinde de yapılmaya başlandı. Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda Türkiye ve AB ilişkilerinin ele alındığı, üyelik müzakereleri ve iki taraf arasındaki ilişkilerin geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda bu benzetme dile getirildi.
Strazburg'daki toplantıda konuşan Fransız üye Edouard Ferrand, "Bir asır önce Türkiye'den Avrupa'nın hasta adamı olarak bahsediyorduk ama sanıyorum bugünün gerçek hasta adamı Avrupa Birliği'dir" dedi.
Avrupa'nın Türkiye'ye tavrını eleştiren Ferrand, şöyle devam etti: "Türkiye'yi hiçbir sonucu olmayacak müzakere masasına davet ettiniz. Göçmenleri AB üyeliği karşılığında değiş tokuş yapmayı istediniz. Avrupa halkı felaket projenizi istemiyor. Yolunuzu şaşırdınız. Türkiye, büyük ülke, bu büyük halk, sizin teklifinizden farklı bir şey hak ediyor. Sonu belli olan bir süreçte hem Türkiye'ye, hem de AB'ye zaman kaybettirdiniz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA