• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirliler HDP’leşen CHP’ye oy verecek mi? ERHAN GÜLENÇ

İzmirliler HDP’leşen CHP’ye oy verecek mi?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2017, 00:00

Atatürk'ün kurduğu CHP, Anayasa değişikliği referandumunda da söylem birliği yaptığı PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin arkasına takılmış gidiyor.
Wikileaks belgelerinde CIA'nin alt kuruluşu Stratfor'un muhbiri olduğu belirtilen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK'ya kan kusturan silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ilgili "Sivilleri vuruyorlar" diye bir iddia ortaya attı.
Daha önce HDP'lilerle kol kola yürüyüş yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu iddiaya sahip çıktı. PKK elebaşlarının "Bizi tavşan gibi avlıyor" dediği SİHA'lara karşı açıklama yaptı.
CHP'liler İzmir'de HDP'nin teröristlere özgürlük anlamı taşıyan "Vicdan ve Adalet" eylemine destek vermek için adeta sıraya girdi.
CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, HDP'lilerle bol bol kucaklaştı.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de eyleme katılıp destek verdi.
PKK'nın yayın organı ANF'ye açıklama yapan Musa Çam, HDP'nin bu eylemleri için "Bu eylemler, doğrudur, haklıdır ve yükseltmek gerekmektedir" diye konuştu. Çam, sokakta ve meydanlarda birlikte olunmasını istedi.

PKK'DAN SICAK MESAJLAR

PKK elebaşı Cemil Bayık da, CHP ile HDP'nin AK Parti'ye karşı birlik olması gerektiğini söyledi. Bu süreçte HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, hapisten açıklama yaparak CHP'ye Anayasa değişikliği referandumda başlayan birlikteliklerini artık "örgütlü" sürdürme çağrısı yaptı. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de CHP'ye "ittifak kurmayı" teklif etti ve bu ittifakın slogan değil, 'eylem ve program ittifakı' olması gerektiğini söyledi.
HDP'lilerin bu sıcak mesajları CHP'de de karşılık buldu. CHP'nin Çanakkale'de topladığı sözde "Adalet Kurultayı" çerçevesinde düzenlenen "İnsan Hakları Çalıştayı" ile ilgili raporda, "Kürt meselesinin çözümü için cesur adımlar atılmalı.
Barış yüksek sesle, ısrarla talep edilmeli.
Kürt fobisinden kurtulmalı ve HDP ile güçlü bir ittifak kurmalı" ifadesi kullanıldı.
Bu arada İzmirli olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de Mesud Barzani'nin yayın organı Rudaw'a açıklama yaptı ve "Demokrasi ve barışın canlanması için gerek HDP, gerek diğer taraflar, kim olursa olsun aynı platformda bir araya gelmememiz lazım" diye konuştu.

"YÜZDE 9'A DÜŞER"

Yani CHP ve HDP bu karşılıklı açıklamalarla evliliğe doğru adım attı. Bu durum, Atatürk'ün kurduğu CHP içinde rahatsızlıklar oluşturdu.
Parti içinde rahatsızlıklar dile getirilirken CHP'ye yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı'dan dün CHP'ye şok bir uyarı geldi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamaları ile başlayan SİHA tartışması ile ilgili CHP'yi uyaran Bayrakçı, "Tanrıkulu'nun bu konularda tabii ki HDP'ye daha yakın duran bir yapısı olduğu biliniyor. Şu da bir gerçek ki Sezgin Tanrıkulu'nun önerdiği politikalarla CHP yürüyecek olsa 11 gün içinde oyu yüzde 9'a düşer. Çünkü PKK lanetlenmiş bir örgüttür. Yüzde 80 hiç sevmez" dedi.
CHP, yıllardır İzmir'deki seçimleri çantada keklik olarak gördü. "Ne yaparsam yapayım İzmirli nasıl olsa oyunu bana veriyor" diye düşündü.
Terörle mücadelede her zaman devletinin yanında yer alan İzmirliler, PKK ve uzantısı HDP ile böylesine iç içe geçmiş, söylem birliği yapmış CHP'ye oy vermeyi sürdürecek mi?
Ben, bu noktada SONAR Başkanı Bayrakçı'nın uyarısının çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Eğer, CHP, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle yakınlaşmasını ve devletin terörle mücadele politikalarına zarar verecek söylemlerde bulunmayı sürdürürse İzmirliler de CHP'ye verdiği desteği gözden geçirecektir. CHP, bu kafayla İzmir'de büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA