• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Afrin işi Mayıs’ta biter” ERHAN GÜLENÇ

“Afrin işi Mayıs’ta biter”

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2018, 00:00

Türkiye, Afrin'deki teröristleri temizlemeyi sürdürürken önceki akşam bir tiyatro yaşandı. Günlerdir propagandası yapılan ve içeride de bazı çevrelerin sanki Türkiye'yi durdurabilecekmiş gibi içten içe 'umut' bağladığı Esad ordusunun Afrin'e gireceği söylentisi gerçekleşmedi. Sadece, Hizbullah destekli olduğu değerlendirilen bir grup, külüstür bir kaç kamyonet ve tankla Afrin'e giriyormuş gibi yaptı. Amaç, Türkiye'nin Afrin konusundaki kararlılığını test etmek ve kafasını bulandırmaktı. Ancak, Türk topçusunun başlattığı atışlarla korkup kaçtılar.
Afrin'e giderek yaklaşıyoruz. Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın bir iddiası var. Karataş, Doğu'daki terör operasyonlarından elde edilen tecrübelerin ışığında operasyonun en geç Mayıs ayında tamamlanacağının gözüktüğünü söyledi. Karataş, "Önceki akşamki de bir grup milis tarafından yapılan bir gösteriydi. Öyle, 20-30 tane arabaya binip gelmekle olmaz.
Tankların, uçakların, topların karşısında durmaları mümkün değil. Onların yapacağı münferit hareketler, bizim harekatımızı etkilemez" dedi.
Karataş, operasyonda şu an en zor bölge olan tepelik ve dağlık bölgelerin ele geçirilmesinde sona gelindiğine dikkat çekti. Bundan sonra ovalık bölümün başlayacağını vurgulayan Karataş, şunları söyledi: "Afrin'in varoşlarına varmak artık bir günlük mesele olacak. İddialı söylüyorum, Afrin'de de hendekleri bırakacaklar. Bu adamlar kaçtı zaten. Afrin'de Türkiye'ye çok sıkı teslim olmalar başlayacak. Doğudaki terör operasyonlarının tecrübelerine dayanarak söylüyorum, bu iş 50-60 gün sürer. Bu iş Mayıs ayında tamamlanır." Görüştüğüm bir diğer uzman SETA Direktörü İsmail Çağlar da önceki akşam yaşananları 'şov' olarak nitelendirdi.
Çağlar, rejim ordusunun şu an Afrin'e Türkiye'yi sıkıntıya sokabilecek bir güç göndermesinin teknik olarak mümkün olmadığını vurguladı. İlerleyen günlerde de yine Türkiye'nin dikkatini dağıtmaya yönelik böyle girişimler olabileceğini dile getiren Çağlar. "Ancak, hiçbiri Türkiye'nin asgeri gücü karşısında bir sonuç vermeyecektir" ifadesini kullandı.

YORUMCULARA KARNE VERİLSİN

Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın ilginç bir de önerisi var.
Karataş, Fırat Kalkanı ve ardından başlanan Afrin harekatı sırasında emekli asker veya uzman sıfatıyla açıklamalar yapanlara karne verilmesi gerektiğini söyledi. Afrin harekatında bütün askeri ve lojistik avantajların Türkiye'den yana olduğunu dile getiren Karataş, şunları dile getirdi: "Yani başarısız olunması diye bir şey sözkonusu bile değil. Ancak, üzücü olan bu çerçeveye rağmen içimizde Türkiye'nin, Mehmetçiğin başarısız olmasını isteyenler var. Bu güç dengesi açısından buradan onlara malzeme çıkmaz kardeşim.
Hatta çoğu bazı emekli askerler bile, konuyu değerlendiriyor ancak sonuna bir 'ama' koyuyor. Bulandırıyor. Önce Fırat Kalkanı ve Afrin harekatı sırasında verilen demeçleri, sonrasında da yaşananları ortaya koyup karne vereceksin. Herkes de bu karneyi görecek. görecek."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA