• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘FETÖMETRE ile dolar 5 liranın altına iner’ ERHAN GÜLENÇ

‘FETÖMETRE ile dolar 5 liranın altına iner’

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.09.2018, 00:00

Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yaptığımız ikinci Kurtuluş Savaşı'nda en önemli mücadelelerden biri de içimizdeki düşmanlara karşı veriliyor. Hiç şüpheniz olmasın bu içimizdeki düşmanlar arasında en etkili olanlarının başında da yine FETÖ'cüler geliyor. Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle örgütlenip gizlenmeyi başaran örgütün kalıntıları, bugün de ABD'nin emirleri doğrultusunda ülkemiz aleyhine çalışmaya devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ'cü yapılanmayı ilk deşifre eden isim olan ve bu sinsi örgütün kumpasları nedeniyle hapis de yatan eski askeri savcı Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un bu konuda çok konuşulacak bir iddiası var. Üçok, bugün ekonomimize karşı ABD öncülüğünde başlatılan ekonomik operasyonda kamu kurumları içindeki FETÖ'cülerin de önemli rolü olduğunu savunuyor. Üçok'un iddiasına göre Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Borsa İstanbul gibi ekonomi için kritik kurum ve kuruluşlardaki kripto FETÖ kalıntıları tetikçi rolü oynuyor.

TEK TEK TESPİT EDİYOR

Üçok'un kamu bürokrasisi içindeki FETÖ'cüleri ortaya çıkarmak için çarpıcı bir önerisi var: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın öncülüğünde hazırlanan 'FETÖMETRE' isimli program ile kamu bürokrasinde yer alanlar sorgulansın.
Üçok, Yaycı'nın ishitbaratçı, bilgisayar proramcısı ve personel yöneticisi 30 kişilik bir ekibe hazırlattığı programın şu ana kadar arkasında hiç iz bırakmayan kripto FETÖ'cülerin tespitinde çok etkili olduğunu belirtti. Bu programla binlerce kripto FETÖ'cünün açığa çıkarıldığını dile getiren Üçok, programın özelliklerini şöyle anlattı: "Tamamen objektif kriterler ile çalışıyor. 70 temel düzeyde, 250 de alt kriterli hesaplama yönteminden oluşuyor.
Askeri personelin kendisinin yanı sıra birinci, ikinci ve üçüncü kuşak akrabalarının FETÖ ile olabilecek irtibatları da Emniyet ve çeşitli kuruluşlardaki verilerden taranıyor. Bu akrabalarda ByLock çıkan var mı bakılıyor. FETÖ'nün emriyle bir dönem Dijitürk aboneliğinden çıkanlar bile taranıyor.
Bank Asya'daki hesap hareketleri tek tek inceleniyor. Akrabaların kendileri veya çocuklarını FETÖ'nün okul ve dersanelerine gönderip göndermediklerine bakılıyor. Her bir kritere bir puan veriliyor. Buna göre kişi toplam bir puan alıyor. Bu puan belirli bir rakamın üzerinde çıkarsa bu personelin FETÖ iltisakı ortaya konuyor ve hakkında gerekli işlemler yapılıyor."

"DOLARI BUNLAR TETİKLİYOR"

Programın çok etkili olduğunu söyleyen Üçok, şöyle devam ediyor:

"Örneğin, bu programda FETÖ'cü olduğu tespit edilen bazı askeri personel için, 'Çok kez bu kişinin FETÖ'cü olması imkansız' denildi.
Ancak, bunların sonradan ortaya çıkarılan FETÖ'nün ankesörlü telefon üzerinden geliştirdiği haberleşme yöntemini kullandığı ortaya çıktı." FETÖMETRE'nin kamu kurumlarındaki personele de uygulanması gerektiğini ifade eden Üçok, "Bugün TSK içinde yapılan FETÖ temizliği maalesef aynı oranda kamuda yapılamadı. O yüzden FETÖ'cüler hala etkinliklerini koruyor.
Eskiden de ABD Başkanı konuşuyordu ama dolar böyle yükselmiyordu.
Ne oldu şimdi, ülke savaşa mı girdi de böyle yükseliyor. Bu işi tetikleyenler kendini gizleyen FETÖ'cüler... FETÖMETRE ile bunlar temizlensin dolar 5 liranın bile altına iner."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA