• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
FETÖ’nün siyasi ayağı ERHAN GÜLENÇ

FETÖ’nün siyasi ayağı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2018, 00:00

Hapisteki CHP eski Milletvekili Eren Erdem, FETÖ'nün Türkiye'ye en büyük ihanetlerinden biri olan MİT TIR'ları baskınıyla ilgili yayınladığı belgeleri o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'dan aldığını açıklamıştı.
Şimdi de, Erdem'in bununla ilgili savcılığa verdiği ifadede Tezcan'la ilgili ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR'larıyla ilgili görüntüleri Cumhuriyet'in eski Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle hapis yatıyor.
Eren Erdem de içeride. Tezcan'la ilgili yargı nasıl bir işlem yapar bilmiyorum.
Bağımsız yargı konuyla ilgili yürüteceği soruşturmada ortaya çıkacak neticeye göre kararını verecektir.
Ancak, şöyle bir geriye dönüp bakıldığında Tezcan'ın 'FETÖ karnesi'nin çok kabarık olduğunun açıkça görüldüğü ortada. 5 Aralık 2017'de bu köşede yayınlanan yazımızda da yer verdiğimiz şu bilgileri hatırlamak bile bu durumu görmek için yeterli...

KÜRSÜYÜ BİLE İŞGAL ETTİ

FETÖ'nün yargı içindeki yuvalanmasına son vermek için o dönemki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'yla ilgili bir yasal düzenleme Meclis'te gündeme geldiğinde Tezcan, buna canhıraş bir şekilde karşı çıktı. 15 Şubat 2014'te Meclis kürsüsüne çıktı ve o zaman Başbakanlık görevini sürdüren Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili FETÖ ağzıyla "diktatör" hakaretinde bile bulundu. Kürsüyü işgal etti. Bunun üzerine çıkan tartışmalarda yumruk bile yedi.

O tarihte FETÖ'nün kumpas davaları nedeniyle içlerinde üst düzey subayların da olduğu yüzlerce kişi hapiste yatıyordu. Bu hapiste yatanlardan biri olan Prof. Dr. Yalçın Küçük, o günlerde bir internet sitesinde kaleme aldığı yazıda FETÖ'cü savcı ve hakimlerin yerinde kalması için adeta canını dişine takan Tezcan'a çok ağır ifadelerle yüklendi ve Tezcan için "Fetullah Gülen'in askeri" yakıştırmasında bulundu.

Tezcan, MİT TIR'larıyla ilgili yaptığı ihanette FETÖ'cülerin hazırladığı tutanakları 21 Temmuz 2014'te bizzat basın toplantısı ile açıklamıştı.
Hep deniyor ya 'FETÖ'nün siyasi ayağı nerede' diye? Bu tabloya bakınca nerede olduğunu görmek çok zor değil.

İZMİR İŞ DÜNYASINDAN ÖRNEK TABLO

Atatürk'ün emaneti olan İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), bugün kapılarını 87. kez açıyor.
Artık ihtisas fuarlarının önem kazandığı günümüzde bir genel fuar olan İEF, herşeye rağmen ayakta kalmayı başardı.
İnşallah, yine yüzyıllarca daha bunu başaracak. 87. İEF'nin açılışı nedeniyle örnek bir tablo da oluştu. Yıllarca İEF için kente gelen yabancı heyetleri ayrı ayrı ağırlayan İzmir iş dünyası, her kafadan bir ses çıktığı o dönemleri geride bıraktı.
Yabancı heyetler İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri'nin ortak organizasyonuyla ağırlanıyor. Böylece kentimiz, yabancı yatırımcılara dağınık bir görüntü vermiyor.
Bu işbirliği, kent ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır. İTO'daki yönetim değişikliğinin ardından oluşturulabilen bu işbirliği tablosu kentimiz için ümit verici.
Bunu sağlayan İTO Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve Ege İhracatçılar Birliği Kordinatör Başkanı Jak Eskinazi'yi kutluyorum. İEF gibi bu işbirliğinin de yine yıllarca sürmesini diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA