• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kemalciler Ankara’ya Muharremciler İzmir’e ERHAN GÜLENÇ

Kemalciler Ankara’ya Muharremciler İzmir’e

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2018, 00:00

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin koltuk kavgasına tutuştuğu CHP'de şimdi de İzmir'in merkezinde olduğu 9 Eylül krizi yaşanıyor. Partide değişim istediğini daha önce açıklayan ve Ankara'da İnce'yi destekleyenlerin yaptığı toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapacağını yaptı ve İzmir'in yarın yapılacak kurtuluş günü etkinliklerine Muharrem İnce'yi de davet etti. Aynı zamanda CHP'nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül'de İnce'nin İzmir ziyaretiyle yapacağı gövde gösterisi, parti içi kavgada yeni bir dönem başlatacak ve safları iyice netleştirecek.

TARAFLAR NETLEŞECEK

Çünkü, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, aynı gün partili ilçe ve belediye başkanlarına resmi yazı göndererek Ankara'da yapılacak partinin kuruluş yıldönümü etkinliklerine çağırdı. Bu durumda CHP'deki 'Bay Kemalciler' Ankara'da olacak.
İnce'ye destek veren 'Bay Muharremciler' ise İzmir'deki kurtuluş etkinliklerine katılacak. Yani kimin Kılıçdaroğlu'nun kimin İnce'nin safında olduğunu yarın gösterecek. Taşları yerinden oynatacak İzmir ziyaretinin ardından CHP'deki karışıklık ve koltuk kavgası daha da kızışacak.
Bu arada yarın 15.00'da CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlaması için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak törene de katılması beklenen İnce'nin kendisine destek veren ve olağanüstü kurultay için imza veren İzmirli muhalif delegelerle de bir araya geleceği konuşuluyor.

KAMPANYA MI BAŞLATACAK?

İzmir ziyareti duyurulunca aklıma İnce'nin geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı bir açıklama geldi. İnce, o açıklamada "9 Eylül'de bir kampanya başlatacağız.
Partimizin şu anda 1 milyon 250 bin üyesi var. 1 milyon 250 bin daha yeni genç üye kazandıracağız" demişti. Genel Başkanlık koltuğu ısrarından vazgeçmeyen İnce'nin İzmir ziyaretinde böyle bir kampanya başlatması da tam bir bomba olur.
Bir de sona bir not düşelim: Artık bu saatten sonra Kılıçdaroğlu partinin başında kalırsa, İnce'yi CHP için büyük anlam taşıyan 9 Eylül'de İzmir'e gövde gösterisine çağıran Kocaoğlu'nun bir daha aday gösterilmesinin mümkünatı kalmadı.

AZİZ BAŞKAN'A AÇIK ÇAĞRIMDIR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ülkemize yapılan ekonomik saldırılara karşı vatandaşın yanında olmak ve okulların açıldığı dönemde aile ekonomisine katkıda bulunmak için 17 Eylül'den itibaren su fiyatlarında yüzde 17 indirim yapacaklarını açıkladı. Tuna, ayrıca belediye otobüsleri, metro ve ANKARAY'da da 2018 sonuna kadar zam yapmayacaklarını duyurdu.
Açıkçası biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan bugüne kadar böyle bir indirim ne gördük ne de duyduk. O yüzden ümidimiz olmamasına rağmen kendisine buradan İzmirliler adına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz:
Sayın Başkan, sürekli sosyal demokrat olduğunuzu söylüyorsunuz. O zaman siz de bu süreçte İzmirlinin yanında olun ve indirim yapın. İndirime gitmiyorsanız da bari en azından suya geçtiğimiz ay yaptığınız yüzde 5 zammı geri çekin. Ulaşıma da yılbaşına kadar zam yapmayacağınızı açıklayın. İnanın bunu yapmak çok zor değil. Ankara bu jesti yapabiliyorsa sizin de yapabiliyor olmanız gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA