• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En büyük hizmeti ‘bırakmak’ olur ERHAN GÜLENÇ

En büyük hizmeti ‘bırakmak’ olur

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün çıktı ve bizim 21 Eylül'de bu köşede yazdığımız gibi önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıkladı. Açık söylüyorum Kocaoğlu, eğer kararında samimiyse, bu İzmir'e 14 yılı aşkın süredir yaptığı en büyük hizmet olacaktır. Çünkü 14 yıl boyunca İzmir'in önüne açmak yerine tıkadı. Kente bir çöp bertaraf tesisi bile kuramadı. Yıllarca "Yüzülebilir Körfez" yalanını söyledi ama Üçkuyular'dan denize hala kanalizasyon akıttığını itiraf etti. İzmir'i her yağmurda sel basıyor.
Trafiğin hali ortada. Eğer gerçekten aday olmazsa ileride Kocaoğlu'nun bu kararını açıkladığı "01 Ekim 2018" tarihinin yıldönümlerinde İzmirliler olarak kutlamalar bile yapsak yeridir.

OTOBÜSLER KALKARSA 'ADAY' DEMEKTİR

Yukarıdaki 'eğer kararında samimiyse' ifadesini özellikle not düştüm. Çünkü, Kocaoğlu'nun bırakma konusunda samimi olduğundan emin değilim. Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan Muharrem İnce'yi açıktan desteklediği için zaten artık aday yapılmayacağını çok iyi biliyordu. Kulislerde konuşulan senaryoya göre de Kılıçdaroğlu'nu kendi adaylığına mecbur bırakmak için bir oyun kurguladı.
Buna göre "Aday değilim" açıklamasının ardından şimdi İzmir'den Ankara'ya otobüsler kaldırılacak. Bu otobüslerle gidenler CHP Genel Merkezi önünde "Aziz Başkanı istiyoruz" diye sloganlar atıp eylem yapacak. Ayrıca benzer eylemler Büyükşehir'in Konak'taki binası önünde de sahnelenecek. Kocaoğlu'nun kafasında kurduğu iddia edilen plana göre bu talepler üzerine Kılıçdaroğlu da kendisini yeniden aday yapmak zorunda kalacak. Kocaoğlu ise, "Halkın talebini geri çeviremem" diyerek yeniden aday olacak. Eğer, önümüzdeki günlerde bu otobüsler kalkmaya başlar ve 'Kocaoğlu bizi bırakma' türünden açıklamalar ardı ardına dile getirilirse bilin ki, Kocaoğlu da adaylığını resmen ilan etti demektir.

PEKİ BU OYUNU KILIÇDAROĞLU YER Mİ?

Kapışma başladı
Yeni Asır geçtiğimiz Cumartesi günü "Kocaoğlu'nun çekilme ihtimaline karşı CHP'de içlerinde milletvekili ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 11 ismin Büyükşehir adaylığı için çalışmaya başladığını" yazdı. Dün Kocaoğlu'nun 'Yokum' demesinin ardından ilçe belediye başkanları da birer birer 'Adayım' diye ortaya çıkmaya başladı.
Adaylığını resmen ilk açıklayan da Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. İlçedeki belediye mallarını tek tek satan ve yurtdışında seyahatten seyahate koşan Soyer, "2014 seçimlerinde de 'Aziz başkan aday olmazsa ben aday olmak istiyorum' demiştim. Değişen bir şey yok. Aşk ve şevkle yaparım" dedi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da "Bayraklı için aday adaylığı başvurusu yapmayacağım.
Bekliyoruz, bakacağız" diyerek adaylık sinyali verdi.
Yine ilçesinde göreve talip olmayacağını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de Büyükşehir'e hayır diyemeceğini belli etti. Yani, CHP'de Büyükşehir taliplileri birer birer ortaya çıkmamaya başladı. Eğer, Kocaoğlu da adaylık için yukarıda yazdığımız senaryoyu uygulamaya koyarsa kavga çok büyük olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA