• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Söz konusu Kılıçdaroğlu’ysa her şey mümkün ERHAN GÜLENÇ

Söz konusu Kılıçdaroğlu’ysa her şey mümkün

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2018, 00:00

Bugünkü manşette CHP kulislerinde konuşulan bomba haberi okumuşsunuzdur.
Buna göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kafasındaki isimlerden biri de İP Genel Başkanı Meral Akşener... Biliyorum, birçok okuyucumuz haberi okuyunca "Yok canım daha neler" demiş olabilir. Haber Müdür Yardımcımız Fatih Şendil, kulislerde konuşulan bu haberi getirdiğinde açıkçası yazı işleri toplantısındaki birçok arkadaşımız da aynı şeyi söyledi. Bu sırada Şendil, konuyu CHP'den birkaç etkili isimle daha konuştu. Onlar da böyle bir konunun dillendirildiğini aktardı. Biz de siyaset kulislerini yansıtmak için bu haberi yayınlamaya karar verdik.

İHSANOĞLU'NU HATIRLAYIN

Siz de "CHP'nin İzmir adayı Meral Akşener hayatta olmaz" demeyin. Söz konusu Kılıçdaroğlu olursa herşey olabilir.
Mesela, 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini hatırlayın. O dönem de biri çıkıp "CHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olacak" deseydi, buna yine çok büyük bölümümüz inanmazdık ve bunu söyleyene "Hadi oradan" derdik.
O dönemde 'birileri' Kılıçdaroğlu'nun kulağına "Ekmeleddin İhsanoğlu adayınız olacak" dedi ve Kılıçdaroğlu da bunu yerine getirdi.

ABDULLAH GÜL ÖRNEĞİ

Yine 24 Haziran öncesinde yaşananları hatırlayın. "CHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü göstermek istiyor" dendiğinde de buna ilk başta kimse inanmadı ve bunu söyleyenlere "Hadi oradan" denildi. Ama bunun da doğru olduğu ortaya çıktı.
O dönemde de 'birileri' Kılıçdaroğlu'nun kulağına Abdullah Gül ismini söyledi ve Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı'nın yanı sıra daha önce AK Parti'de Başbakanlık da yapmış olan Abdullah Gül'ü CHP tabanının önüne aday olarak çıkarmaya çalıştı.
Şimdi de o 'birileri' gelip Kılıçdaroğlu'nun kulağına "Akşener'i İzmir adayı göstereceksin" derse yine aynısı yaşanır.
Kılıçdaroğlu çıkar ve Akşener'i aday yapar. O yüzden "Böyle bir şey asla olmaz" demeyin. Dediğim gibi söz konusu Kılıçdaroğlu ise, herşey olabilir.

AKŞENER KABUL EDEBİLİR

Kılıçdaroğlu'nun 'Abdullah Gül planı' 24 Haziran öncesi Meral Akşener'e takılmıştı.
Akşener, Kılıçdaroğlu'nun "Gül, CHP, İP ve SP'nin ortak adayı olsun" isteğine karşı çıkıp kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmemişti. Çünkü Akşener, o dönemde kendisine çok güveniyordu. Gerçekten Cumhurbaşkanı seçilebileceği hezeyanlarına kapılmıştı, çevresindekiler onu bu havaya sokmuştu.
Ancak seçimde partisinin aldığı oyun bile 3 puan gerisinde kalarak hezimet yaşadı.
Sonrasında ise, durumu düzeltmek için "Genel Başkanlığı bırakıyorum" diye bir tiyatro sergiledi. Ardından da "Partililer bırakmıyor" diyerek geri döndü. Ama, bu tiyatro Akşener'in 24 Haziran öncesinde kendini dev aynasında gördüğü günleri geri getirmedi. İP'de işler iyi gitmiyor. Yerel seçimlerde de İP'ye çok şans tanınmıyor. O yüzden Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir teklif gelirse Akşener bu defa kabul edebilir. Hem Kılıçdaroğlu'na "Akşener'i aday yap" diyenler, Akşener'e de "Bu defa sen de kabul et" diyebilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA