• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu’nun adayı: Karataş! ERHAN GÜLENÇ

Kocaoğlu’nun adayı: Karataş!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "31 Mart'taki yerel seçimlerde yokum" demesinden günler önce havalimanında karşılaştığı CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş'a, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve İl Başkanı Deniz Yücel'in önünde bir daha aday olmayacağını söylemişti. Biz de bu diyaloğa dayanarak Kocaoğlu'nun yerel seçimlerde aday olmayacağını 1 Ekim'deki resmi açıklamasından çok daha önce sizlere buradan duyurmuştuk.
Şimdi, o konuşmada Kocaoğlu'nun espriyle karışık ikinci bir söz verdiğini de öğrendim. Onu da size aktarayım. O konuşmada Kocaoğlu, Karataş'a "Ben aday olmayacağım ama yerime de seni aday olarak önereceğim" demiş. Karataş da, "Eğer yaparsan ben de senin heykelini dikerim" cevabını vermiş.
İkilinin geçmiş dönemde yaptığı tartışma ve kavgaları CHP'yi takip edenler çok iyi hatırlar. Karataş, İl Başkanıyken bile partisinin Belediye Başkanı olan Kocaoğlu'nu birçok kez yerden yere vurmuştu. İkilinin geçmişteki bu tartışmalarını ve aralarındaki ilişkiyi bilenler, Kocaoğlu'nun Karataş'ı aday göstermek gibi bir girişimde bulunmayacağını çok iyi bilir. Ancak, Kocaoğlu'nun aday olmayacağı yönünde Karataş'a verdiği ilk sözü tuttuğu düşünüldüğünde insanın aklına ya ikinci sözünü de tutarsa diye gelmiyor değil. Ne bomba olur ama...

15 YILI SADECE 2 SAYFAYA SIĞDI

Başkan Aziz Kocaoğlu, 15 yıllık icraatlarını anlatmak için bazı gazetelere parasını belediye bütçesinden ödeyip 8 safyalık ilave hazırlatmış.
Dün dağıtılan bu ilaveyi inceledim.
Büyük bölümünde konserlere, doğa yürüyüşü için oluşturulan rotalara ve belediyenin spor okullarına falan yer verilmiş.
Kocaoğlu'nun 15 yıllık icraatları ise, ilavenin göbeğinde yer alan 2 sayfada anlatılmış. Yani Kocaoğlu'nun 15 yılda yapabildikleri sadece 2 sayfada bitmiş. Bu 2 sayfada anlatılanların tamamı da zaten belediyenin yapmakla görevli olduğu işler... Eğer, Büyükşehir Belediyesi'nin görevi olduğu halde doğru düzgün yapamadığı işlere de yer verilseydi, bu ilavenin en az 70-80 sayfa olması gerekirdi.

MUHİTTİN BAŞKAN VE O MEŞHUR SÖZ...

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, geçtiğimiz günlerde memleketi Malatya'ya bağlı Hekimhan ilçesine 354 bin liralık 'kıyak' yapmak için Meclis'ten karar çıkarttı. Karabağlar'dan gidecek bu para, Hekimhan'ın tarihi Taşhan çevresinde bulunan sokaklarına harcanacak.
Karabağlar'ın sokaklarının hali içler acısıyken ilçe halkının 354 bin lirasını Hekimhan'ın sokaklarına göndermek olacak iş değil derken, Selvitopu'ndan yeni bir bomba geldi. Muhittin Başkan, şimdi de belediyenin 8 dairesini satılığa çıkarmış. Selvitopu, bu satışlardan geleceğini hesapladığı 1.9 milyon lira ile belediye bütçesini rahatlatmayı planlıyormuş.
Bu durumda şunu sormazlar mı:
Madem, paran yok ve toparlamak için daire satmak zorunda kalacak kadar kötü bir bütçeye sahipsin, neden bol keseden yardım yapıyorsun? Sizin de aklınıza bu durumları anlatmak için kullanılan o meşhur söz gelmiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA