• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fotoşop mucizesi! ERHAN GÜLENÇ

Fotoşop mucizesi!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.12.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2004'te Ahmet Piriştina'nın vefatınının ardından bu göreve gelmesinde başlıca rolü oynayanlardan biri de dönemin CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'di. O dönem Bornova Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Kocaoğlu, çok yakın arkadaşı olan Yüksel'in CHP yönetimini ikna etmesiyle Başkan seçildi.
Şimdi Kocaoğlu başkanlığı bırkacağını açıklarken Yüksel, 'Büyükşehir'e adayım' diye ortaya çıktı. İkinci kez geldiği İl Başkanlığı görevinden 2016'da Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek ayrılan Yüksel, 24 Haziran seçimlerinin ardından da CHP liderine karşı ilk çıkışı yapan isimlerden biriydi. Yüksel, "Muharrem İnce Genel Başkan olsun, Kılıçdaroğlu Meclis Grup Başkanvekili olsun" demişti.
CHP'de İnce yanlılarının olağanüstü kurultay için imza toplama sürecinde de İzmir'de bu harekete öncülük edenlerin başında Yüksel vardı. O yüzden arkasında Kocaoğlu desteği olsa da Kılıçdaroğlu'nun Yüksel'i Büyükşehir adayı yapma ihtimali sıfıra yakın...
Parti örgütünde de Yüksel'e ciddi bir destek yok. Hatta bir çok CHP'li, Yüksel'in yaşına atıfta bulunarak, "70 yaşındaki Kocaoğlu, yerini 68 yaşındaki arkadaşı Yüksel'e mi bırakacak?" yorumları yapıyor.



NE GEREK VARDI?

Ben de şansı çok yüksek bir aday olarak görülmediği için Yüksel'le ilgili bir yazı yazmayı düşünmüyordum ama adaylık için çektirip facebook'ta kendi adına açtığı sayfaya koyduğu fotoğrafı görünce yazmadan edemedim. Yüksel, kendisi hakkında yapılan 'yaşlı' eleştirilerine karşı müthiş (!) bir 'fotoşop' operasyonu yapmış.
Fotoğraf üzerinde öyle abartılı bir şekilde oynamış ki, 68 yaşındaki Alaattin Yüksel gitmiş, yerine gençliğinin baharında bir siyasetçi gelmiş!... Yanlış anlaşılmasın ben Alaattin Yüksel'in bu yaşta siyaset yapmasına bazı CHP'liler gibi bir laf söylemiyorum.
Hakkıdır, gayet tabi ki yapabilir, günümüzde 68 ileri bir yaş değildir... Ama Yüksel'in 'yaşlı' eleştirilerine karşı kendini genç gösterebilmek adına böyle bir fotoşop oyununa başvurmasını da çok garipsedim ve bunu da vurgulamak istedim.
Sayın Yüksel...
Bunu yapmaya ne gerek vardı?
İzmirlilere kimse nağme yapmasın!
Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini terör örgütü PKK'nın yan kuruluşu HDP'yle aynı siyasi çizgiye getirdi. CHP lideri, maalesef terörle arasına mesafe koymak yerine terör yandaşlarına giderek daha da yakınlaşıyor. Bir yandan HDP ile önümüzdeki yerel seçimde örtülü bir işbirliğine gitmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu, en son gittiği Berlin'de terör örgütü PKK destekçisi Alman milletvekili Sevim Dağdelen ile buluştu ve aynı karede poz verdi. Kılıçdaroğlu bunu yaparken partisinin İzmir'deki bazı belediye başkan adayları da Atatürk'ün ismini istismar ederek biz İzmirlilerin gözünü boyamaya çalışıyor. Liderleri Kılıçdaroğlu, PKK'lılarla fink atarken bize İzmir'de kimse "Atatürkçüyüz" diye nağme yapmasın!
Buna kimse inanmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA