• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Patlamaya hazır mayınlar için FETÖmetre şart ERHAN GÜLENÇ

Patlamaya hazır mayınlar için FETÖmetre şart

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2018, 00:00

Türkiye'nin İngiltere'den iadesini istediği firari FETÖ'cü Akın İpek'le ilgili hukuki sürecin Londra Büyükelçiliği Adli Müşaviri Abdullah Murat tarafından mahkemeye verilen bir belgeyle sabote edildiği yönündeki haberler gündeme bomba gibi düştü.
Gerçek, yapılacak inceleme ve soruşturma ile net olarak ortaya çıkacaktır ancak bu olay Türkiye'nin FETÖ ve FETÖ'cülerle mücadele konusunda daha önünde yapılacak çok iş olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

'SORUŞTURMALAR YETMİYOR'

Sizlerle bu köşede daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) FETÖ'cü yapılanmayı ilk ortaya çıkaran isimlerden Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok'un bir önerisini paylaşmıştım.
Üçok, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibi tarafından geliştirilen ve bugüne kadar binlerce kripto FETÖ'cü subayı deşifre eden FETÖmetre programının diğer kamu kuruluşlarında da uygulanması gerektiğini söylüyordu. Üçok'la yaşanan bu son olayı konuştuk.
Üçok, "Abdullah Murat, FETÖ üyesi Akın İpek'in yargılandığı mahkemeye yazdığı yazı ile Bylock kullanmanın, FETÖ'ye finansal destek sağlamanın suç olmadığını yazmış. Bu müşavir, FETÖmetre'nin sadece TSK'da değil her kurumda uygulanması gerektiğinin somut kanıtıdır. Yapılan normal soruşturmalar çeşitli kamu kuruluşlarında uyuyan hücreye dönüşmüş bu FETÖ'cüleri ortaya çıkarmaya yetmiyor" diye konuştu.

YENİLERİ ÇIKABİLİR

Mahkemeye sunulan söz konusu yazının FETÖ'cüleri Türkiye'ye iade etmek istemeyen Avrupa'daki mahkemeler için büyük bir koz oluşturacağını belirten Üçok, "Bu müşavirin FETÖmetre ile incelenmesi lazım. En kısa zamanda Dışişleri, İçişleri, Adalet Bakanlığı, yargı içinde özellikle de bize uluslararası boyutta sorun çıkarabilecek kişilerin olabileceği kurumlarda FETÖmetre'nin uygulanması şart. Bu şekildeki gibi patlamaya hazır mayınları bulmamız lazım. Yoksa yarın böyle başka müşavirler çıkar. Bunlar FETÖmetre'den kaçmaz. Bugün ankesör soruşturmalarında FETÖ'cü olduğu tespit edilen subayların çok büyük bölümü daha önce FETÖmetre'ye yakalanmıştı" dedi.

FARKLI KRİTERLER UYGULANIR

TSK'da uygulanan FETÖmetre programında kişi ile 3. dereceye kadar yakınlarının FETÖ'yle olan bağlantısının tüm ayrıntılarıyla ortaya konulduğunu belirten Üçok, "TSK çok hassas bir yer olduğu için bu boyutta bir inceleme yapılıyor. Ancak, bu kriterler tüm bakanlıklardaki FETÖmetre çalışmalarında da aynen uygulanacak diye bir kural yok. TSK için belirlenen kriterlerle Diyanet İşleri, Tarım Bakanlığı gibi kuruluşların kriterleri aynı olmayacaktır.
Her kurumun kendine özgü özellikleri belirlenir ve FETÖmetre programına yüklenir.
Her kurum için gerekli sistem 1-2 ay içinde tamamlanabilir" diye konuştu.
Yaşadıklarımız FETÖ'nün asla ihmale gelmeyecek dünyanın en sinsi terör örgütü olduğunu defalarca ortaya koydu.
Bu açıdan Üçok'un tüm kamu kurumlarındaki patlamaya hazır mayınların tespit edilmesi amacıyla FETÖmetre'nin uygulanması yönündeki önerisinin mutlaka ele alınıp değerlendirilmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA