• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uygur’un koltuğu tehlikede ERHAN GÜLENÇ

Uygur’un koltuğu tehlikede

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2019, 00:00

Torbalı'nın CHP'li yeni Belediye Başkanı İsmail Uygur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Ayağını denk al. Adam ol. Bundan sonra 50 televizyona çıkamayacaksın.
Bir haftadır televizyonda yok.
Bundan sonra hiç çıkamayacaksın" diye hakaret etmesinin ardından hepimizin zekasıyla dalga geçer gibi kıvırmaya başladı. Hakaret ettiği Cumhurbaşkanı için 'sayın' ifadesi kullanarak, "Ben kendisini kastetmedim. Bizim muhataplarımız yereldeki siyasetçiler. Sözlerim rakip belediye başkan adayına" diye konuştu.
Oysa, söz konusu konuşmasında Erdoğan'ı kast ettiği o kadar açık ve net ki...
Uygur konuşmasına "İstanbul'u aldık, hala çırpınıyorlar itiraz da itiraz.
Geç kardeşim. Sen referandumda ne diyordun, 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' diye. Atı alan Üsküdar'ı geçti..." diyor ve ardından yukarıdaki hakaretleri sıralıyor. 16 Nisan referandumu akşamı bu sözü söyleyen kişi Erdoğan'dan başkası olmadığına göre bu hakaretlerin de Cumhurbaşkanı'na yapıldığı çok açık...
Ayrıca, seçim öncesi birçok TV kanalında mülakatlar veren kişi de Erdoğan'ın bizzat kendisi. Öte yandan, İzmir ve Torbalı'da 50 TV kanalı mı var ki AK Parti'nin belediye başkan adayı her akşam çıkıp röportaj versin?

APTAL YERİNE KOYUYOR

Yani Uygur, hepimizi aptal yerine koymaya çalışıyor...
Bunun nedeni de çok açık...
Çünkü, koltuğunu kaybetmekten korkuyor. Uygur, görevi kötüye kullanmak suçundan 2013 yılında aldığı hapis cezası nedeniyle 2014'teki yerel seçimlerde 10 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığına tekrar aday olamamıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan suç duyurusunun ardından bu konuşması nedeniyle de ceza alması gündemde. Görüştüğüm hukukçuların verdiği bilgiye göre, bağımsız yargı Uygur'a bu konuşması nedeniyle hapis cezası verir ve bunun miktarı 1 yıldan fazla olursa Uygur'un başkanlığı düşecek.

HEM HAKARET HEM TEHDİT

O yüzden Uygur'un koltuğu sallanıyor.
Üstelik, hukukçular, Uygur'un 'Ayağını denk al. Adam ol' sözlerinin 'hakaretin ötesinde 'tehdit' suçu kapsamında değerlendirilebileceğine dikkat çekiyor ve bunun da hakaretten daha fazla bir cezanın verilmesinin gündeme gelmesine sebep olabileceğini vurguluyor... Yani, aldığı hapis cezası nedeniyle 2014'te yeniden aday olamayan Uygur, bu defa da koltuktan çok erken kalkmak zorunda kalabilir.
Şimdi ne kadar kıvırmaya çalışsa da dilin kemiği yok, ok yaydan çıktı bir kere.
Artık son sözü bağımsız yargı söyleyecek

SAMİMİYETSİZLİĞİN FOTOĞRAFI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer'in Seferihisar'daki görevi sırasında yaptırdığı hayvan barınağının içler acısı hali geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. İnsanı insanlığından utandıracak görüntülere yansıyan köpek ölülerinin hali yürekleri sızlatmıştı. Bu görüntüler, Soyer'in başarılı PR çalışmasıyla çok harikaymış gibi pazarladığı 10 yıllık belediye başkanlığının aslında ne kadar büyük bir fiyasko olduğunun da özeti gibiydi. Sanki bu skandal ortaya çıkmamış gibi Soyer, Dünya Sokak Hayvanları Günü çerçevesinde bu barınakta sözde bir köpeği severkenki fotoğrafını sosyal medyada yayınladı. Samimiyetsizlik bu fotoğraftakinden güzel anlatılamazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA