• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Soyer de Özkan’ın trenine binecek mi? ERHAN GÜLENÇ

Soyer de Özkan’ın trenine binecek mi?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2019, 00:00

CHP İzmir'de bu seçimle birlikte taşlar yerinden oynadı. Bir dönem İzmir örgütünde büyük hakimiyeti bulunan Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, koltuğa veda etti. Kocaoğlu'nun aday gösterilmeyerek denklem dışına itilmesiyle gözler, CHP İzmir'in yeni patronunun kim olacağına çevrildi. Kuliserde bu sorunun cevabı aranmaya başladı.
Bu süreçte oluşan boşluğu en iyi değerlendiren yıllardır Kocaoğlu'ndan fırsat bulamayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan oldu. Özkan, Çiğli ve Çeşme'de kendine yakın isimleri aday yaptırdı ve bu iki aday da seçildi.

HAKİMİYETİNİ ARTIRDI

Özkan bu süreçte en kritik hamleyi ise, Buca'da yaptı. CHP İzmir'in en kalabalık ilçesi olan Buca'da önce Suat Nezir'i aday göstermişti. Özkan, kurduğu kumpasla adayların seçim kurullarına bildirilmesine saatler kala Nezir'i yemeyi başardı ve kendi avukatı Erhan Kılıç'ı aday yaptırdı.
Özkan'ın bu süreçte Nezir'e söylediği "Tren kalkıyor, ya bu trende olursun ya da inersin. Eğer bu trende olursan seni anandan babandan daha iyi anlatırım, Büyükşehir Belediye Başkanı bile yaparım" sözü İzmir'de CHP'li kaç belediye başkanının bu trene bindiği sorusunu gündeme getirdi.
Özkan'ın aynı sözü, CHP'de 31 Mart'ta seçilen başka ilçe belediye başkanlarına da söylediği ve bazılarını kompartımanına aldığı belirtiliyor. Yani, Çiğli, Çeşme ve Buca'nın dışında Özkan'ın trenine binen başka başkanlar da var...

YOKSA ÇOKTAN BİNDİ Mİ?

Bu durum İzmir'in patronluğu yarışında Özkan'ı avantajlı kılıyor.
Diğer yandan gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Tunç Soyer'de...
Soyer'in örgüte hakim olma konusunda Kocaoğlu'nun boşluğunu doldurup dolduramayacağı, Tuncay Özkan'ı frenleyip frenleyemeyeceği merak ediliyor.
Soyer'in şu ana kadar çizdiği portre ise, İzmir örgütüne hakim olma konusunda bir isteği ve hırsı olmadığı yönünde...
Ama siyaset boşluk kabul etmez. Eğer Soyer, yumruğu masaya vurup İzmir'in patronu olmayı başaramazsa bunu başaran Özkan'ın trenine binmek zorunda kalır.
Hatta, kulislerde dolaşan bazı dedikodulara göre, Soyer birtakım sebeplerden dolayı o trene çoktan binmiş durumda!

CHP'Lİ VEKİLLERİ İZMİR'DE DE GÖRMEK İSTERİZ!

Türkiye'nin gözü, İstanbul'daki oy sayımında. Hakeden 'başkan' olacak. Bu arada CHP'nin İzmir milletvekillerinin çok büyük bölümünün İstanbul'daki ilçe seçim kurullarında kamp kurduğu haberleri gündeme geliyor. Tabi, milletvekillerinin bu yaptığına bir sözümüz yok.
Haklarıdır ve böylesine kritik bir süreçte İstanbul'da kamp kurmaları normal. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim:
Maalesef bugüne kadar kendilerini kentin sorunlarına sahip çıkma konusunda böyle duyarlı bir şekilde görmedik. Gazetelerde çıkan haberler üzerine ilgili bakanların yanıtlaması amacıyla soru önergesi vermek dışında pek iş yapmadılar. O yüzden onlardan aynı duyarlılığı vekilliğini yaptıkları İzmir'in sorunlarının çözümü konusunda da göstermelerini bekliyoruz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA