• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyükşehir’de Başak krizi ERHAN GÜLENÇ

Büyükşehir’de Başak krizi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Mehmet Şakir Başak krizi yaşanıyor. Yeni Başkan Tunç Soyer, partideki güç dengelerini de göz önüne alarak kurduğu 'denge ekibi'nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın İzmir'deki sağ kolu CHP Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak'a da yer vermişti. Soyer, Başak'ı Ege Şehir Planlama Şirketi'nin yönetim kurulu başkanlığına getirmişti. Ancak kulislere bomba bir haber düştü. Buna göre Başak, kendisine verilen bu görevi beğenmedi ve şu an için kabul etmedi.

DAHA BÜYÜK ŞİRKET İSTİYOR
Ege Şehir Planlama şirketinin çok aktif bir kuruluş olmadığını söyleyen Başak'ın daha büyük bir şirkette görev almak istediği ifade ediliyor.
Durumu Özkan'a anlatıp yardım istediği belirtilen Başak'ın Başkan Soyer'le önümüzdeki günlerde İzmir'e döndüğünde görüşeceği ve son kararını buna göre vereceği kaydediliyor.

ÖZKAN'IN TAVRI NE OLACAK?
Bu durum Özkan'ın, seçim öncesi CHP'nin resmen Buca Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Suat Nezir'i Başak için nasıl tehdit ettiğini akıllara getirdi. Özkan'ın Nezir'e "Şakir Başak 1. Sıra Meclis Üyesi olacak. Sen sadece sokakta insanlarla diyalog kuracaksın, belediyeyi yönetmek bizim işimiz, belediyeyi biz yönetiriz. Ama sözümüzden çıkarsan seni mahvederim, bitiririm, lime lime ederim" dediği ortaya çıkmıştı. Bu yüzden Özkan'ın yaşanan Başak krizi için nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

KİMSE 'İÇİCİYİM' DEYİP YIRTAMAMALI
Uyuşturucu çok büyük bir tehlike ve maalesef gençler arasında da yaygınlaşıyor. Bu manzara 8 yaşında bir çocuk babası olarak beni çok endişelendiriyor. Bu gidişin önüne mutlaka geçilmesi gerekiyor.

YİNE SERBEST KALDI
Beni en çok rahatsız eden ise, uyuşturucuyla yakalananların 'Satıcı değilim içiciyim' diyerek serbest kalması. İşte en son Çeşme'de yaşanan ve Yeni Asır'ın dün manşetine çektiği olay. Alaçatı'da lüks bir eğlence mekanında bir işadamı 10 gram kokainle yakalandı ve 'içiciyim' savunması üzerine serbest bırakıldı. Tamam kimse uyuşturucu kullandığı için idam edilmesin ama bu kadar ucuz da yırtamasın.

ÖZENDİRİCİ ETKİ OLUŞTURUYOR
Haber Müdürümüz Fatih Şendil imzasını taşıyan manşet haberimizin ardından dün gazetemizi arayan birçok okurumuz da bundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Özellikle İzmir'deki eğlence mekanlarının yoğunlaştığı bölgelerdeki bu uyuşturucu trafiğinin rahatsız edici boyuta geldiğini ifade eden okurlarımız, uyuşturucuyla yakalananların da mutlaka caydırıcı bazı kurallara tabi tutulması gerektiğini vurguluyor. Okurlarımız, başta ünlüler olmak üzere 'içiçiyim' diyerek serbest kalanların gençler için özendirici etki oluşturduğuna dikkat çekiyor. Buradan yetkililerin dikkatine bu talepleri bir kez daha sunuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA