• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in tepeleri artık somut hizmet bekliyor ERHAN GÜLENÇ

İzmir’in tepeleri artık somut hizmet bekliyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2019, 00:00

İzmir, Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biri ancak kentte çok ciddi bir adaletsizlik var. Maalesef şehrin Alsancak, Karşıyaka ve Kordon başta olmak üzere sahil kesimine yapılan hizmetler bugüne kadar kentin sırtları, tepeleri için yapılmadı. Yerel yönetimler bu konuda sınıfta kaldı. O yüzden İzmir'in tepelerinde 3. dünya ülkelerini hatırlatan manzaralar görülmeye devam ediyor.

'ARKA SIRADAKİLER DE VAR' DEMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de seçimden önce bu yönde bir açıklama yapmış ve "İzmir'i amfi tiyatro gibi düşünün. Sahnesi körfez olan ve tüm çeperlerinde oturulan bir inci. Sahne çok daha canlı, renkli, hareketli olabilir. Bu sahne hep protokole proje yaptı. Tramvay da, feribotlar da, opera binası da... Bu şehrin arka sıradakileri de var. Biz arka sıradakilere proje yapmıyoruz. Ben bunu tersine çevirmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

NEPTÜN SOYER'DEN ÇAĞRI

Dün benzer bir çıkış da Soyer'in İzmir Köy-Koop Başkanı olan eşi Neptün Soyer'den geldi. Neptün Soyer de, İzmir'de asıl yoksulluğun köylerde değil İzmir merkezde olduğunu ifade ederek "İzmirliler, sahil kesiminde yaşayanlar kafasını kaldırsa, biraz tepelere baksa iyi olacak. Göçü, yoksulluğu görecekler. Buralarda biraz hizmet eksikliği var" ifadelerini kullandı.

SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ

Bu açıklamalar da gösteriyor ki Başkan Soyer, İzmir'in bu temel sorununun farkında. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda gazetemize yaptığı ziyarette kendisinden Kadifekale için hayal ettiği projeyle ilgili verdiği çeşitli ipuçları dinlemiştik.
Üzerinde çalıştığı projeyi önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağını söylemişti.
Ancak Soyer'den Kadifekale ile ilgili henüz bir açıklama gelmediği gibi seçimlerin üzerinden 3 aya yakın zaman geçmesine rağmen kentin diğer tepeleri için de somut bir proje duyurusu gelmedi. Kentin en temel sorununun farkında olduğunu yaptığı açıklamalarla gösteren Soyer'in bir an önce harekete geçmesini istiyoruz.
Kendisinden önceki başkanlar gibi kentin düz alanlarındaki projelere boğulup kalmamasını ve kentin sırtları için verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz.

BAŞAK KRİZİ AŞILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan Mehmet Şakir Başak krizi çözüldü. Başkan Tunç Soyer'in belediye şirketleriyle ilgili yaptığı görevlendirmelerde tek pürüz Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a yakın siyaset yapan Başak'ın Ege Şehir Planlama şirketinin yönetim kurulu başkanlığına getirilmesiyle ilgili yaşanmıştı. Bu görevin teknik bir iş olduğunu değerlendiren Başak, görevi kabul ettiğine dair imzayı atmamıştı.
Kulislerde Başak'a verilen bu görevin Özkan'a da bir mesaj olduğunu öne sürenler olmuştu.

GÖREVİ KABUL ETTİ

Soyer, dün kendisinden koordinatörlük veya danışmanlık gibi siyaset ağırlıklı bir görev isteyen Başak'la görüştü. rüşmede Soyer, Başak'a önerisinin sadece statü verme anlamında bir görevlendirme olduğunu ve Başak'tan sahadaki çalışmalarında da yararlanacağını söyledi. Soyer'in sözleri üzerine ikna olan Başak, görevi kabul etti ve imzayı attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA