• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özkan, ‘üye’ bazında da atağa geçti ERHAN GÜLENÇ

Özkan, ‘üye’ bazında da atağa geçti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2019, 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın İzmir ihtirası dinmiyor.
Bugün manşet haberimizde de okudunuz, Özkan, seçim öncesi kendisine yakın isimleri aday yaptırdığı Buca, Çiğli ve Çeşme üzerinden İzmir belediyelerindeki kadrolaşmasını sürdürüyor. Özellikle de 'Buca Belediyesi'nde kadroyu baştan aşağı Özkan kuruyor' desek yanlış olmaz.
Ancak, belediyelerdeki kadrolaşma Özkan'ın İzmir'deki faaliyetlerinin sadece bir ayağı...

HEDEFİ İL VE İLÇE KONGRELERİ

Özkan, asıl önümüzdeki aylarda yapılacak il ve ilçe kongreleri için atakta...
İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özkan'ın bugüne kadar il örgütünü kontrol etme emellerine hep engel oldu ve Özkan'ın İzmir'de istediği gibi at koşturmasına izin vermedi. Son il kongresinde Özkan, Utku Gümrükçü'yü il başkan adayı yapmıştı ancak yarışı Kocaoğlu'nun desteklediği Deniz Yücel kazanmıştı...
Kocaoğlu'nun gitmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer'in örgüt üzerinde 'tek hakim olma' gibi bir heves taşımaması nedeniyle Özkan, kendisine bir boşluk buldu. Şimdi de bu boşluğu sonuna kadar değerlendirmeye çalışıyor.

YENİ ÜYELER KAYDETTİRİYOR

CHP'deki güvenilir kaynaklarımdan edindiğim bir bilgiyi size aktarmak istiyorum.
Buna göre Özkan, İzmir'de belediyelerdeki kadrolaşmanın dışında üye bazında da örgütleniyor. Bu örgütlenme aylardır sürüyor.
Özkan, Genel Merkez'de bilgi işlem birimi üzerinden bu örgütlenmeyi birebir takip edip yönlendiriyor. Özkan'ın kentte en fazla nüfusa sahip Buca ve Karabağlar'a özel önem verdiği belirtiliyor. Özkan'ın geçtiğimiz aylarda İzmir'de birlikte sinemaya gidecek kadar samimiyet geliştirdiği ekibin içinde Bornova, Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Karaburun, Urla, Beydağ, Tire ve Menderes ilçe başkanlarının da olduğu dikkate alındığında örgütlenmenin başka hangi ilçelerde yapıldığını kestirmek çok da güç olmasa gerek.

3 AY SONRA OY HAKLARI OLUYOR

CHP'de yeni olan üyeler, 3 ay sonra seçme hakkına kavuşuyor. Daha İzmir'de kongre takviminin henüz açıklanmadığı dikkate alınırsa Özkan, aylar öncesinden kaydettirdiği bu yeni üyelerle ilk başta ilçe delegelerinin seçimi üzerinde etkili olmayı planlıyor. Tabi, bu üyelerin seçeceği ilçe delegeleri üzerinden de önce ilçe ve sonra da il başkanlığı seçiminde kontrolü ele geçirmeyi hedefliyor.

İKİ İHTİMAL ENGELLEYEBİLİR

Özkan'ın İzmir'deki hakimiyetini bu aşamadan sonra engelleyebilecek iki faktör var. Bunların başında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir İl Başkanı adayını doğrudan işaret etmesi ve işaret edeceği kişiyi de Özkan'ın etkisi olmadan belirleme olasılığı geliyor. İkinci faktör ise, Başkan Soyer'in yumruğu masaya vurması...
Soyer, her ne kadar "İl kongresi umrumda değil, ben belediye başkanlığı yapmaya geldim" dese de örgütle ilgili işleri de tamamen boşlamış değil. Soyer, parti örgütüne yönelik çalışmalarını seçim döneminde birlikte hareket ettiği İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu üzerinden yürütüyor. Ancak Soyer'in şu ana kadar Özkan'la doğrudan karşı karşıya gelecek hiçbir adım atmaması, il başkan adayının kim olacağı konusunda da iki taraf arasında bir uzlaşma olabileceği yönünde yorumlara neden oluyor. Zaten Soyer, Özkan'ın bu üye bazlı yapılanmasından sonra il başkan adayı da çıkarsa seçtirebileceğinin garantisi yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA