• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Soyer’den 5 ayda 8 yurtdışı seyahati ERHAN GÜLENÇ

Soyer’den 5 ayda 8 yurtdışı seyahati

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bundan önce iki dönem yürüttüğü Seferihisar Belediye Başkanlığı sürecinde en çok eleştirildiği konulardan biri çok sık yurtdışı seyahati yapmasıydı.
Onlarca kez yurtdışına gitmişti.
Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da yurtdışı seyahatlerini hızla sürdürüyor.
Göreve geldiği ilk 4 ayda 7 yurtdışı seyahat yaptı.

BRÜKSEL'DEN AMMAN'A

Buna göre...
- 3-4-5 Mayıs'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 2. Uluslararası Akdeniz Gastronomi Festivali'ne gitti.
- 20 Haziran'da Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından İtalya'da düzenlenen çalıştaya katıldı.
- 18-19 Haziran'da Belçika'nın Brüksel kentindeki AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu (TÇG) ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (ABBK) Genişleme Günü Genel Kurul Toplantısı'nda yer aldı.
- 19-20 Haziran'da Yunanistan'ın Atina şehrinde City Of Athens ve Technopolis City Of Athens yetkilileri ile karşılıklı görüş alışverişi ve inceleme seyahatinde bulundu.
- 26-28 Haziran'da Almanya'nın Bonn kentinde 10. Dirençli Kentler Kongresi'ne gitti.
- 7-8 Temmuz'da Yunanistan'ın Girit adasında gerçekleştirilen Uluslararası Simi Sempozyumu Toplantısı'nda yer aldı.
- 8-9-10 Temmuz'da AmmanÜrdün'de gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı'na katıldı.

ŞİMDİ DE DÜSSELDORF'A GİDİYOR

Soyer, 30 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde de yurtdışında olacak. Bu seferki rotası ise Almanya'nın Düsseldorf kenti... Soyer, bu kentteki İkinci Uluslararası Belediye Başkanları Birlikte Yaşama Zirvesi'ne katılımı için önümüzdeki perşembe günü yapılacak meclis toplantısında karar aldıracak. Böylece görevdeki 8'inci yurtdışı seyahatini de yapmış olacak. Bir de kararını şimdiden aldırdığı 19-21 Kasım'da İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak "9. Akıllı Kent Expo Dünya Kongresi" seyahati de var.

AYNI GÖZLE BAKMIYORUM

Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı iken yaptığı yurtdışı seyahatlerini en çok eleştirenler arasında ben de yer aldım.
Neticede Seferihisar, 43 bin nüfuslu küçük bir ilçe. Birçok gayrimenkulünü satan ve yüksek borcu bulunan bir belediyeyi yöneten başkanın bu kadar yurtdışı seyahatine gitmesi bence doğru değildi. Şimdi ise, Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı bu seyahatlere ise, pek aynı gözle bakmıyorum.

BU KADAR SIK OLMAMALI

İzmir'in dünya vitrininde olması gerekiyor.
Çünkü, hem daha fazla yabancı yatırıma ve hem de daha fazla turiste ihtiyacı var.
Bu nedenle de Soyer'in uluslararası organizasyonlarda boy göstermesini kentin tanıtımı ve etkinliğinin artması açısından olumlu olarak değerlendiriyorum.
Ancak, şunu da vurgulamak istiyorum:
Tamam seyahatler olsun ama 5 ayda 8 kez yapılacak kadar da sık olmasın.

SORUNLAR HALA BEKLİYOR

Çünkü, İzmir'in tanıtıma ihtiyacı olmasının dışında çözüm bekleyen birçok devasa sorunu var. 4.5 ay geçti ve kentteki asıl büyük sorunların çözümü için şu ana kadar hiçbir köklü adım atılmadı. Soyer'in bu kadar sık seyahat etmesinin kentin sorunlarının çözümü konusunda konsantrasyon eksikliği yaratabileceğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA