• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki eski başkan yeniden aday ERKİN USMAN

İki eski başkan yeniden aday

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.10.2012, 00:00
Biri Çiğli'den Tevfik Alyanak, diğeri de Kuşadası'ndan Engin Berberoğlu...
Tevfik Alyanak olaylı, gürültülü patırtılı bir başkanlık dönemi geçirdi Çiğli'de.
Siyasetteki en büyük avantajı, babasının İhsan Alyanak olması dolayısı ile gözlerini belediyecilik camiasında açmış olmasıydı.
Tevfik Alyanak, belediyeciler içinde büyüdü ve sonunda geldi Çiğli'ye belediye başkanı oldu.
Alyanak şimdi yine kolları sıvadı ve çevresine de haber saldı.
"Benimle siyasete var mısınız?"
Kimi dostu, "Varım..." dedi.
Kimi de, "Başına gelenleri ne çabuk unuttun? Boş ver. İşine gücüne bak..." diye uyardı.
Tevfik Alyanak'tan cevap:
"Çektiklerim siyasetin icabıdır. Görüyorsunuz, yığın yığın belediyeciler ve başkanları hapse giriyor. Ben hapse, mapse girmek şöyle dursun, karakol kapısı bile görmedim."
Tevfik Alyanak'ın en büyük destekçileri de EVKA'larda oturan taraftarları.
Ve, İzmir'in İhsan Abi'sinin oğlu Tevfik kararlı.
***
İzmir ve Aydın arasında köprü görevi yapan Kuşadası aynı zamanda siyasetin de nokta merkezlerinden biri. Yerel seçimlere bir yıl kala, sular şimdiden ısınmaya başladı. 1984 ve 1994 yıllarında DSP'den iki kez belediye başkanlığı yapan Engin Berberoğlu'nun bu kez AK Parti'den aday olmaya hazırlandığı konuşuluyor. Berberoğlu, Kuşadası'nın en renkli kişileri arasında. Limana bakan oteliyle turizm işiyle ilgilenen, Ada isimli firmasıyla da inşaatlar yapan Berberoğlu, Ada'da siyasetin temel taşlarından biri aynı zamanda. Berberoğlu, aileden siyasetçi. Babası Mustafa Berberoğlu, Kuşadası'nda CHP ilçe keşkilatının kurucuları arasında.

hayattan
"Gün gelir Attila İlhan da ölür..."

Şiirimize hançer gibi giren şair Attila İlhan, yokluğunun 7'nci yılında Karşıyaka'da büstünün başında yoğun bir katılımla anıldı.
Yaşamının büyük bir bölümünü Karşıyaka'da geçiren gazeteci, yazar, şair Attila İlhan için sahildeki anıtı önünde düzenlenen törene, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Attila Sertel, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İzmir 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, CHP'li belediye meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Mustafa Kemal Öcal ve dernek üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, şairler ve yurttaşlar katıldı.
Attila İlhan'ın şiirlerinin de okunduğu törende konuşan Sancar Maruflu, "O hep rüzgara karşı yürüdü. Atatürk'ü çok iyi anlayıp ülkemizin çağdaşlaşması için mücadele etti" dedi.
Atilla Sertel de konuşmasında İzmir'de hizmete giren Basın Müzesi'nde dört ayrı oda yaptırdığını, bunlardan birine Atilla İlhan'ın adının verildiğini belirterek, "İlhan'ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Onun aydın kişiliğinin yaşaması için birlik içinde olmalı, mücadele etmeliyiz" dedi.
Attila İlhan'la Demokrat İzmir Gazetesi'nde 10 yıl birlikte çalışan gazeteci yazar Okan Yüksel de, "Denizler için ilk şiiri 6 Mayıs 1972 tarihinde Attila İlhan'ın yazdığını" belirterek, "Alaybey Vapuru ile Karşıyaka'dan İzmir'e giderken ilk kez bana okuduğu "Mahur beste" şiirini 68'liler olarak unutmayacağız" dedi.
"Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı, bahçede yalnız / O mahur beste çalar, Müjgan'la ben ağlaşırız" dizeleriyle başlayan şiirde Müjgan'ın kirpik demek olduğunu vurgulayan Okan Yüksel, "Attila İlhan'ın şiiri okunurken ilk kez ağladığını gördüğünü" sözlerine ekledi.

küpe
İyilik insanları birbirine bağlayan altın zincirdir.
Geothe

günün fıkrası
Zamane kızı

Paris'te küçük bir kız çocuğunu babası ilk defa olarak kiliseye götürdü. Dönüşte annesi kızına kendisini kilisede en çok neyin etkilediğini sordu.
Genç kız:
"Meryemana" dedi.
"Neden evladım?"
"Ben de bakire kalmak istiyorum."
"Güzel ama neden?"
"Meryemana gibi çocuk sahibi olmak için..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA