• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şimdi söz sırası Orhan Erdil’de!.. ERKİN USMAN

Şimdi söz sırası Orhan Erdil'de!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2015, 00:00
Kordonboyu tartışmalarında bu konunun uzmanı Orhan Erdil'i gündeme getirmemek haksızlık olacaktı. Olayın gereğini yaptık... Ve, Orhan Erdil'i de köşemize konuk ettik. İşte, kelimesine dokunmadan Erdil dostumuzun mektubu...
***
Sayın Usman,
30 seneden fazla bir süredir beni metheden yazılarınızdan dolayı sizi tanıyorum. Zamanında gazetenizin patronları bana "babamsın" derlerdi. Sayın Burhan Özfatura da "bir bilene danıştım" derdi.
***
1984 senesinde Kordon'daki binalara yüksek kat verilerek binaların arasından rüzgarın geçmesi projem ile ilgili 29.04.2015 tarihli köşe yazınızda şehircilik bilgisine sahip olmayan bazı kişilerin böyle teknik bir mevzuda, "Kordon'da parsel içinde yapılacak değişim daha kötü görüntü vereceğinden, tutmadı!" beyanı şehircilik açısından gülünç olmuyor mu? Zaten bu fırsat kaçırıldı. Herşey ortada...
Son zamanlarda İstanbul, Ankara ve tüm Türkiye'de Venedik projelerim kopya edilmektedir. İzmir'de bu gibi kompleksli, kıskanç ve beceriksiz bazı insanlar yüzünden 1984 senesindeki Atakent projem yarısında değişiklik yapılarak dejenere edilmiştir. Hani derler ya benim de çorbada tuzum olsun diye deniz girintisi yok edilmiştir.
***
İstanbul ve Ankara'da mühendislik ve mimarlık mecmuaları İstanbul ve şehircilik hakkındaki görüşlerimi yayınlarken, İzmirliler beni yermeyi tercih etmektedirler. ODTÜ'de öğretim üyesi olarak görev yapmış, ABD'de uzun seneler hocalık yapmış, 60 yıllık bir mimar mühendis ve şehirci olarak, bilhassa sizin beni tanıyor olmanıza rağmen köşenizde adımı kullanarak yazınıza bu şekilde yer vermenizi üzülerek okudum.
Sevgiler, Saygılar..
Orhan ERDİL

hayattan
Konserlerden öğrencilere ev var!..
Topluma hizmeti ilke edinen Lions üyeleri, sosyal yönlerini zenginleştirmek için koro kurup öğrenci evlerine destek için konser verdi. Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konserde ilk kez sahneye çıkan Lionslar, Türk Sanat Müziği'nin en güzel örneklerini söylerken, izleyicilerden alkışlarla destek topladı.
118 R Lions Federasyonu bünyesinde ilk kez bir koro kurulduğunu belirten Genel Yönetmen Alper Tarhan, "Atakent Lions Kulübü Başkanımız Gözde Başar'ın önerisiyle çıktığımız yolda önemli gelişmeler oldu. Sanata gönül veren üyelerimiz düzenli çalışmalara katılıp deneyim kazandı. Dört ay süren çalışmalar sonrasında koromuz ilk kez sahne alıyor. Üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlayan bu çalışmamız sonucunda ev bulamayan öğrenciler için açtığımız öğrenci evleri projemize de katkı sağlayacak. Emek veren herkesi kutluyorum" dedi.
Şef Hüseyin Tolu yönetimindeki koro çoğunluğu nihavent makamı olmak üzere seçkin eserlerle izleyicilerin karşısında konser verdi. Konserde solo şarkılarla da sahne alan üyeler büyük beğeni topladı.

küpe
Seviniz!.. İnsan hayatında bundan güzel bir şey yoktur. Aşk sürekli bir mutluluktur.
George Sand

günün fıkrası
Propaganda
Küçük Ayhan sordu:
"Propaganda ne demek anne?"
"Söyleyeyim canım! Ben yeni bir elbise istediğim zaman nasıl baban eski elbiselerimi metheder hatırlıyor musun? İşte buna propaganda derler."

laflama
* Deveye hendek atlatamazsın ama bastırır parayı sınıf atlar hacı!..
* Ayna ayna söyle bana... Bizim ülkeden daha ileri bir demokrasi var mı dünyada?
* Bir zamanlar çulsuza kız vermem lafını duyduğu için gitti halı fabrikatörü oldu!
* Kalıcı bir barış için kılıcı hükümsüz kılın!
* Ben yanmasam, sen yanmasan, o yanmasa... Bir kişi daha bulalım. Okeye başlayalım abüüüü!
* Karım çok iyi yemek yapar. Ben de afiyetle yerim. İmam bayıldı nikahlıyız!
* ATIL olma kurt. ATIL kurt!..
* Bazı insanlara şöyle bir soru sorasım var. Doğru söyle bana. Allah'ı mı çok seviyorsun yoksa parayı mı?
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA