• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Harekete geçmek için insan ölmesi mi lazım? ERKİN USMAN

Harekete geçmek için insan ölmesi mi lazım?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.07.2015, 00:00
Çankaya, İzmir'in en önemli semti. Bir tarafı denize çıkar, bir tarafı Basmane'ye, bir tarafı İkiçeşmelik yönünü, diğer bir yanı da Alsancak yönünü işaret eder. Ve semtin en önemli binalarından biri de eski Atlas Oteli'dir. Köşede, en kritik yerde bulunan bu tarihi bina yılların verdiği ilgisizlikle kaderine terkedilmiştir. Fare yuvası haline gelmiştir, özellikle geceleri açık tuvalet görevi yaptığı için de kesif bir berbat koku, geçenlerin burunlarını tıkamak zorunda kalmalarına yol açmaktadır. Doğa bu bina üzerinde tahribatını her yıl biraz daha artırıyor, camları, kepenkleri gitti, şimdi çatıdan büyük parçalar ha düştü, ha düşecek durumdadır.
***
Metruk eski Atlas Oteli binası, İzmir'in en prestijli otelleri Hilton'un, İsmira'nın, Güral Rezidans'ın ve pekçok mükemmel turistik tesisin hemen yanı başında, ya da karşısındadır. Turistler otellerden İzmir'i gezmeye çıktıklarında maalesef önce bu iğrenç binanın önünden geçiyor, fotoğraflarını çekiyorlar. İzmir için nasıl güzel bir tanıtım değil mi?
***
Ve İzmir Büyükşehir ve Konak belediyeleri bu ölüm tehlikesi ihtarı çeken binanın durumunu bizler gibi bir keskin çözüm üretmeden öylece çaresiz izliyorlar. Birara belediye burayı dev bir bez pano ile örterek kapatmaya çalıştı, o bez pano da yırtıldı, gitti. Oysa Osmanlılar devrinden beri yürürlükte olan bir 'Maili inhidam' yasası var. Bu yasaya göre belediyeler, halka tehlike arzedecek, kente görüntü kirliliği verecek binaları yıkma ve burayı bir arsa haline getirme yetkisine sahipler. Biz buranın imar durumuyla ilgilenmiyoruz. Biz bu metruk binadan düşecek, kopacak bir parçanın yaralanmalara, ölümlere yol açacağı endişesini taşıyoruz. Ve belediyeleri göreve çağırıyoruz. Müdahale etmeniz için birisinin ölmesi mi gerekiyor?

Atom Karınca Turan

İki yıl önce Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi'nin kurulması gündeme geldiğinde, İZSİAD'lılardan belirgin bir tepki gelmişti. "Zaten Sanayici ve İşadamları Derneği olarak biz varız, ne gereği var yeni bir oluşuma?" denmişti. Bölünme olarak da algılanmıştı ama Mim Tur Yönetim Kurulu Başkanı genç işadamı Musa Turan, bu endişe ve eleştirileri giderici argümanlarını taraflarla paylaştı, ikna etmeyi başardı. TÜGİAD Ege'nin 2 yıllık başkanlığını yaptığı süreçte de, bunların sözde olmadığını kanıtladı. Yapıcı ve uzlaşmacı tavrıyla hem iş alemi içinde birliği kuvvetlendirici bir katkı yaptı hem de projeleriyle ses getirdi. Ezber bozan bu genç işadamı yine şaşırtmaya hazırlanıyor. Ne iş dünyasında, ne de siyasette pek alışkın olmadığımız, kendi isteğiyle hem de tek dönem sonrasında koltuktan kalkmaya hazırlanıyor. Bugün yapılacak TÜGİAD Ege Genel Kurulu'nda Musa Turan yeniden aday olmayacak. İki yıldır Başkan Yardımcısı olarak çalıştığı Can Yavaş ile Hüseyin Canpolat yeni dönem için yarışacaklar. Her iki isim de çok kısa bir süre içinde TÜGİAD Ege'yi projeleriyle, vizyonuyla önemli bir yere taşıyan Musa Turan'dan sonra aynı vizyonu devam ettirebilecek özellikte işadamları. Bayrağı arkadaşlarına devretmeye hazırlanan Turan'ı bundan sonra başka görevlerde de göreceğimize hiç şüphemiz yok. 2 yıllık performansı kadar, başarısının doruğundayken kendi isteğiyle ayrılmayı tercih eden Turan, umarız herkese örnek olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA