• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyakalılar Çeşme’de buluştu ERKİN USMAN

Karşıyakalılar Çeşme'de buluştu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2015, 00:00
Karşıyakalıların 'Geleneksel Çeşme Buluşması' geçtiğimiz pazartesi günü Dalyan'daki Elit Otel bahçesinde gerçekleştirildi.
Çeşme'de yazlarını geçiren Kaf-Kaf'lar Elit Otel'in bahçesinde felekten bir gece çaldılar, geçmiş günleri andılar, kaybettikleri Karşıyakalıları yad ettiler.
Gecenin as solistlerinin başında, KSK Divan Heyeti Başkanı genç işadamı Sadri İşçimenler ile Y. Mimar Atakan Karakaplan ve ağabeyi Yıldırım Karakaplan, Irmak Krom Başkanı Hüseyin Irmak, televizyon ve film yıldızı Engin Altan Düzyatan'ın babası Kaya Düzyatan, 'Fındık' lakabıyla Türkiye çapında tanınan Metin Coşkuneren geliyordu.
***
Teoman İpekoğlu da bu güzel organizasyonun önderlerinden...
Yaklaşık 150 kişiye varan buluşmanın bir bölümünde Sadri İşçimenler, Metin Coşkuneren, Atakan Karakaplan üçlüsünün Avrupa gençlik maceraları heyecan vericiydi.
Gecenin favori isimlerinden 'Kediboğan' lakabıyla tanınan Cevat Dalay'ın "Bu anlatılanlar doğru mu Atakan Bey" diye ayağa kalkması görülmeye değer bir sahneydi.
Cengiz Uzel, Ersin Sözeri, Noyan İbrişim, Mehmet Erişkin, Ahmet Dördüncü ve Nedir Vekiloğlu, Suphi Yalçın bu örnek gecede ilgi toplayan Kaf-Kaf'lılardı.
***
İzmir'in 'Et Profesörü' olarak tanıdığı Asil Öztürk sonunda bombayı patlattı.
"Seneye Alaçatı'ya bir köfte dükkanı da benden..." Ve ekledi:
"İzmir'deki dükkanın ilk ve ciddi bir şubesi olacak."

kentten
Okumak çocuklardan, ödül de Başkan'dan

Selçuk'ta mahalleye dönüşen köylerdeki hizmet birimlerinde açılan yaz tatili değerlendirme kursları sona erdi. Kurslara katılan tüm öğrenciler, İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile ödüllendirildiler. Tüm kursları tek tek gezen ve öğrencilere sertifikalarını veren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Biz çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını istiyoruz ve bu alışkanlıklarını ilerletmelerini istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyor.
***
Selçuk Belediyesi tarafından mahalleye dönüşen köylerde açılan hizmet birimleri sorunların çözümü konusunda belediye ile vatandaş arasında köprü olmanın yanı sıra mahalle sakinlerinin günlük hayatlarına da olumlu katkı sağlıyor. Bu kapsamda 6-12 yaş arasında 65 öğrenci yaz tatili değerlendirme kurslarına katıldı. Öğrenciler resim yapma, kitap okuma, okunan kitaplar üzerine yapılan çeşitli aktivitelerle hayal güçlerini geliştirme gibi faaliyetlerle yaz tatillerini oldukça verimli bir şekilde değerlendirdiler. Açılan kurslar sayesinde tatil süresince eğitim hayatından da uzaklaşmayan öğrencilerin, diğer taraftan da sosyalleşmeleri sağlandı.

küpe
Yalan öyle bir oktur ki, bazen hedefini değil, atanı yaralar.
Goethe

günün fıkrası
Adamın biri, kapısının üzerinde "Köpeğe dikkat" yazılı evin zilini korka korka çaldı.
Biraz sonra evin sahibi geldi, kapıyı açtı. Yanında da ufak tefek, miskin kılıklı, insanı korkutmaktan çok kendine acındıran bir köpek.
Ziyaretçi merakla sordu:
"Çok özür delirim. Neden kapınıza köpeğe dikkat, diye yazdınız?"
"Tabii yazarım... Gelenler köpeği çiğneyip geçmesin diye..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA