• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çameli “Eko turizm” ile dünyaya açılıyor ERKİN USMAN

Çameli “Eko turizm” ile dünyaya açılıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2016, 00:00
Doğal güzellikleri ile Türkiye'nin gururu olan Denizli Çameli'nin Belediye Başkanı Cengiz Arslan, geçtiğimiz hafta sonu Yeni Asır'a ilçesindeki çalışmaları anlattı. Yanında Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Sadıç ile yaptığımız sohbette bilmediğimiz pek çok özelliğini öğrendik Çameli'nin.

Elmalı, Karabayır, Ağlı, Karanfilli, Kirazlı Yaylaları, Emecik, Mınak (Tekederesi), Zindan, Gürsu Kapuz, Güngörmez, Çamlıbel, Karanfilli kanyonları ve yamaç paraşütüne uygun 2140 metrelikteki Yaylacık Dağı ile ünlü ilçeyi eko turizmde söz sahibi yapmak için yoğun çalışmalar başlatmışlar. Denizden 1300 metre yükseklikte etrafı çam ormanlarıyla kaplı Çameli, bu günlerde hareketli günler yaşıyor. Doğal güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmayı hedefleyen genç ve dinamik yöneticileri Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak ile Belediye Başkanı Cengiz Arslan baş başa verip ilçenin güzellerini tanıtmak için kolları sıvamışlar. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alan iki kıymetli yönetici, "Çameli Eko Turizm Altyapı Geliştirme Projesi" ile Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan 600 bin lira destek almışlar.   

Başkan Arslan, yayla, dağ, mağara, tarım ve çiftlik, doğa yürüyüşü (trekking), kuş gözlemciliği (ornitoloji), yaban hayatı (fauna) gözlemciliği, botanik, atlı doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, akarsu, av, foto safari, sportif olta balıkçılığı, kamp, karavan turizmi için bölgelerinin çok ideal bir mekan olduğunu dile getirdi ve ekledi:

"Hedefimiz Çameli'yi eko turizmde iddialı hale getirmek ve ilçemizi Türkiyemiz dahil tüm dünyaya ülkelerine tanıtmaktır. Çameli Eko Turizm evleri ve dinlenme tesisleri inşa ederek Çameli'nin çehresini değiştirmek istiyoruz. Alternatif sporlar, macera ve doğa turizmi için gelen fakat konaklama yeri bulamayan yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sağlamayı planlıyoruz."

Allah'a dua yasak mı?

PTT Birinci Lig'de Samsun'da Samsunspor-Karşıyaka maçı oynanıyor. Karşıyaka 1-0 galip durumdayken hakem Emre Altun, Karşıyaka ceza sahası içinde atılan şutta Mustafa Aşan'ın yüzüne çarpan topa penaltı veriyor. Yeşil-kırmızılı futbolcular toplu halde itiraz ediyor, el ve kolla ilgisi olmadığına hakemi inandırmaya çalışıyor, nafile. Penaltı için topun başına eski Karşıyakalı, yeni Samsunspor'lu Ofoedu geliyor ve top üstten auta atıyor. Mustafa Aşan, ellerini havaya açıyor ve "Büyüksün Allahım. Haksızlığı önledin" diyerek şükrediyor. Karşıyaka'yı yakmaya çalışmanın üstüne Aşan'ı izleyen hakem sarı kartla cezalandırıyor. Ne zamandan beri Allah'a yakarmanın cezası sarı kart oldu? Dilerim bu hakem bu maçın bandını izler, TV'lerde çok haksız penaltı verdiği şeklindeki yorumlara bakarak ya kendine çekidüzen verir daha dikkatli maç yönetir, ya da en kestirmesi Deniz Çoban gibi düdüğü bırakır.

Kilisede değişik bir Sevgililer Günü sergisi

Sultan Abdülmecid Han'ın ziyarette bulunduğu ve masraflarının karşılanması için ferman gönderdiği Buca Baptist Kilisesi, kolleksiyoner Derya Manav'ın sergisine Sevgililer Günü olan 14 Şubat saat 13.00'te ev sahipliği yapacak. Manav, 19. yüzyıl başlarında İzmir'de yaşayan levanten "Anna Narly"nin hayat öyküsünü tema alarak kurguladığı sergide dünyanın bir çok liman kentinden gönderilmiş kartpostalları, yazışmaları sergiliyor. Levanten kültürünü yansıtan giysi ve objeler sergiye renk katıyor.

Bu sergide dünyanın birçok yerinden farklı dillerde ve farklı insanların "ANNA" ya olan aşklarını dile getirdikleri yazışmalar ve kartpostallar, "14 Şubat Sevgililer Günü" dolayısıyla beğeninize sunuluyor.

Fıkra: Devekuşu

Çocuk sordu: "Baba, kurt köpeği nasıl oluşuyor?" "Kurtla köpeği çiftleştiriyorlar, kurt köpeği oluyor oğlum." Çocuk az düşündükten sonra; "Vah... Vah!.." dedi. "Ne oldu oğlum?.." "Hiiiç baba!... Aklıma deve kuşu geldi de, kuşa acıdım."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA