• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Papalina dedikleri! ERKİN USMAN

Papalina dedikleri!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2016, 00:00
Papalina, sadece Ayvalık'ta avlanılabilen ve kızartılarak yendiğinde tadına doyulmayan bir balık.
Sardalyanın yavrusu diyorlar ona. Bir anlamda balığın 'katır'ı...
Babası Sardalya, annesi Tirsi.
Özelliği, ayıklanmadan kızartılması.
Bol sıvı yağda kıtır kıvama gelinceye kadar kızartılıp roka ve kırmızı soğanla yenmesi.
Kılçığıyla ve kafasıyla birlikte...
Tavsiye böyle!
Sadece tavası yapılan bu balıkçığı sakın ola ki ızgarada yapayım demeyin. Buğulama da...
Cundalılar, affetmiyor böyle yapanları... Ayda Bir Ayvalık dergisinden öğrendiğimize göre dövüyorlarmış bile.. Bilesiniz hani! Cunda Adası'nda ve Marmara Denizi'nde orta sularda / ılık sularda yaşayan, ortasu pelajik balıklardan olan Papalina, parmak büyüklüğünde...
Yaz mevsiminde tekne gezisine çıkanlara papalina ve salata ikram ediliyor.. Hem de bol bol.. Kafası ve kuyruğuyla birlikte çerez gibi yenen papalinanın karın kısmı beyaz, üstü ise mavimsi renkte...
Temmuzda çıkmaya başlıyor ve ekim sonuna kadar yiyebiliyorsunuz.
Çoğu kişinin ikinci bir adı vardır ya... Papalina'nın da ikinci adı 'Cunda Balığı'. Ya da siz kısaca Ayvalık balığı diyebilirsiniz.
Yazın Ayvalık'a gelip de papalina yemeden sakın ayrılayım dersiniz ha... Cundalı'dan önce Recai Şeyhoğlu döver sizi!

Avrupa şampiyonu yelkenci Bostanlıspor'da futbol oynuyor

Yelkende Karşıyaka forması altında yıllardır başarılı sonuçlara imza atan ve Türkiye, Avrupa Şampiyonluklarını İzmir'e getiren, şimdi de Arkas Yelken Takımı'nda yer alan milli yelkenci Serkan Yapan, Bostanlıspor'da futbol oynuyor ve denizdeki başarılarını yeşil sahada da tekrarlıyor 2013 yılında yelken branşı olmayan Bostanlıspor'da amatör futbol lisansı çıkartan ve o tarihten itibaren yeşil kırmızılı ekipte forvete dönük orta sahada görev yaparak, başarılı maçlarıyla göze batan Serkan Yapan zaman zaman da attığı gollerle takımının kurtarıcısı oldu.
Takım arkadaşları tarafından sevilen, spor aşkı ve saha içi, dışındaki olumlu davranışları nedeniyle takım kaptanlarından biri olarak görev verilen Serkan Yapan, yelkende 115 kez milli oldu.
İlk büyük başarısını Laser- Radial sınıfında Avrupa Kupası Gençler Şampiyonu olarak elde eden sporcu o günden bu yana kürsüden inmedi.
Son olarak Arkasspor Kulübü'nün yelken takımı "Arkas Sailing Team"de, zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan 56 tekne ve 500 sporcunun yarıştığı St. Tropez Giraglia Rolex Cup'ta IRC A sınıfında aldığı 5.lik derecesi ile yine arkadaşlarıyla birlikte önemli bir başarıya imza attı.

Günün Fıkrası: Kerimdir, iyi ya!

Bir deniz yolculuğunda tehlikeli bir fırtına gemiyi sallamaya başlayınca, herkes gibi Bektaşi de kaygılanmıştı.
Bunu gören bir yolcu:
"Tasalanma erenler, Allah kerimdir" dedi.
Bektaşi:
"Ben de bu yüzden korkuyorum.
Cömertliği tutar da, bizi balıklara ikram ederse..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA