• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’ya yeni saha müjdesi ERKİN USMAN

Karşıyaka’ya yeni saha müjdesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.12.2016, 00:00

Hayata geçirdiği fiziki projeler ve yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinliklerle Karşıyaka'nın 'Spor Kenti' kimliğine güç katan Karşıyaka Belediyesi, yeni bir yatırıma daha imza atıyor. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde, amatör küme maçlarının oynanması için inşa edilen bin 800 kişilik futbol sahası, önümüzdeki Mart ayında hizmete açılacak.
Karşıyaka Belediyesi tarafından, amatör küme ve alt liglerdeki maçların oynanması için geçtiğimiz ay temeli atılan Zübeyde Hanım Mahallesi Futbol Tesisi'nin inşaatı hızla ilerliyor.
Proje kapsamında; Belediye Şantiye Tesisleri'nin yan tarafındaki arazide, FIFA standartlarına uygun bir sentetik çim saha ile 1800 kişilik tribün yapılıyor. Tribün betonarmesi ile çelik imalatlarını yüzde 70 oranında tamamlayan ekipler, montaj aşamasına geçti. Saha içi mıcır dolgusu tamamlanırken, alan çim serme çalışmasına da hazır hale getirildi.
Tesiste; amatör kümede ve alt liglerde mücadele eden takımların müsabakalarının oynanabileceği kapasitedeki sahanın yanı sıra, bir de antrenman sahası yer alacak. Gece maçları için aydınlatma sistemi kurulacak. Modern tesiste; futbolcu soyunma odaları, hakem odası, basın odası, tuvaletler ve otopark da yer alacak.

Futbol takımları ve uçak kazaları

Manchester United'ın 1958'te Münih'te geçirdiği kaza için her yıl anma töreni düzenleniyor.
Yolcular arasında Brezilya Chapecoense futbol takımının bulunduğu uçak Kolombiya'ya inerken düştü, uçaktaki 81 kişinin 76'sı hayatını kaybetti, 5 kişi sağ kurtarıldı. Tarihte futbol takımlarının uğradığı uçak kazalarının listesi şöyle:
4 Mayıs 1949: 4 kez İtalya Ligi Serie A'da şampiyon olan Torino takımı uçak kazasında 22 kişiyi kaybetti. Bu kişilerin 18'i takımın oyuncusuydu.
6 Şubat 1958: İngiliz futbol devi Manchester United'ın Münih'te geçirdiği uçak kazasında sekiz futbolcu yaşamını yitirdi. Menajer Matt Busby'ye atfen "Busby'nin bebekleri" olarak bilinen yaş ortalaması genç takımdan beklentiler çok büyüktü. United da Torino gibi uzun süre bu kazanın şokunu atlatamadı.
3 Nisan 1961: Şili birinci lig takımlarından Green Cross'u taşıyan uçak Las Lastimas Dağlarına çarpması sonucu sekiz futbolcu ve teknik kadrodan da iki kişi olmak üzere toplam 10 kişi öldü.
26 Eylül 1969: "The Strongest" adlı Bolivya futbol takımınını taşıyan uçak, Viloco'da kaza yaptı. Kazada, 16 oyuncu ve iki kulüp görevlisinin yanısıra, teknik direktör Eustaquio Ortuno da yaşama veda etti.
8 Aralık 1987: Peru Birinci Lig takımı Alianza Lima'nın başkent Lima'da geçirdiği kazada yaşamını yitirenler arasında teknik direktör Marcos Calderon ve 16 oyuncusu da vardı.
28 Nisan 1993: Zambiya milli futbol takımının, Gabon'un Libreville kentinde geçirdiği uçak kazasında 18 oyuncu ve beş yöneticisini kaybetti. Zambiya Milli Takımını taşıyan uçak denize çakıldı.

Meriç Alp, erkekliğe ilk adımı attı

Yeni Asır'daki mesai arkadaşlarımızdan Melih Demirtaş ve Konak Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Beden eğitimi öğretmeni Latife Demirtaş'ın minik oğlu Meriç Alp sünnet oldu.
1 yaşına giren Meriç Alp'e Allah'tan uzun ömür diliyoruz. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA