• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sevgililer Günü’ne erkekler sahip çıktı ERKİN USMAN

Sevgililer Günü’ne erkekler sahip çıktı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2017, 00:00

Türkiye'de e-ticaretin ev sahibi "Gitti Gidiyor" sosyal anket servisi, tüketicinin 14 Şubat Sevgililer Günü'ne yaklaşımını inceledi.
Toplamda 13 bin 552 kişinin cevapladığı sorulardan çarpıcı sonuçlardan çıktı. "Sevgililer Günü'nü kutlar mısınız?" sorusuna en fazla "Evet" yanıtını yüzde 41 payla evli erkekler verdi. Evli kadınların Sevgililer Günü'nü kutlama oranı yüzde 31'de kaldı.
Diğer yandan bekarlarda ise bu günü kutlama oranı evlilere kıyasla oldukça düşük seviyede.
Ankette bekar erkeklerin sadece yüzde 23'ü, kadınların ise yüzde 24'ü Sevgililer Günü'nü kutladığını belirtti.

Sonuçlara göre, Sevgililer Günü'nde en çok tercih edilen kutlama şekli, akşam yemeğine çıkmak. Bekar erkeklerin yüzde 51'i, kadınların yüzde 67'si ve evli erkeklerin yüzde 47'si, kadınların yüzde 64'ü Sevgililer Günü'nde sevgilileri ile yemeğe çıkmayı tercih ettiklerini belirtti.
Yemek seçeneğini, evde yapılacak özel bir kutlama planı takip etti. Bekar erkeklerin yüzde 39'u, kadınların yüzde 24'ü ve evli erkeklerin yüzde 48'i, kadınların yüzde 36'sı evde kutlamadan yana.

Bu iki çocuk yıldız İzmir'de yetişmiş

Fox TV'nin sevilen dizisi No: 309'da rol alan küçük oyuncular Güneş Yüce ve Dağhan, sunucu Özlem Özüpek'in çocukları çıktı. Sunucu Özlem Özüpek'in kızı Güneş Yüce ve oğlu Dağhan, No 309 dizisinde gösterdikleri başarılı performanslarıyla dikkat çekti. Ratinglerde üst sıralarda yer alan dizi, sevimli iki oyuncunun oyunculuk kariyerlerine yol açtı.
Güneş Yüce ve Dağhan, İstanbul ve İzmir'de çekilecek dizilerde Berna Ergin menajerliğinde ilerleyecekler.
Özlem Özüpek ise oyuncu koçu Fehmi Gerçeker ile kendine uygun bir rol olduğu takdirde dizi ve filmlerde yer alabileceğini de belirtti.

leyla abla yazıyor
Alsancaklı Masume Hanım

Ünlü bir istatikçi olan Murteza Yıldır, kadınların çalışma hayatındaki rolü hakkında bir anket yapmakla görevlendirilmişti. Bu amaçla Alsancak'ta Masume Yardımcı isimli bir kadının evine gitti.
Maksadını anlattı. Sonra klasik soruyu patlattı:
"Gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?"
Kadıncağız, önce biraz sıkıntı çekti. Ama, nihayet açılıp anlatmaya başladı:
"Efendim, sabah altıda kalkar, kocam ve oğlum için çay hazırlarım... Saat yedide, küçüklerin kahvaltısını hazır eder, onları uyandırır, yıkar, yedirir ve giydiririm. Sonra alıp okula götürürüm. Dönerken çarşıya uğrar alışverişimi yapar, eve gelince vakit bulursam biraz çamaşır yıkarım. Sonra hemen yemeği hazır eder, sofrayı kurarım.
Kalabalık olduğumuz için, yemek pek gürültülü geçer.
Sonra sofrayı toplar bulaşığa başlarım.
Bulaşıktan sonra sökük ve ütü ile uğraşırım... Arada vakit bulursam, biraz yün örerim.
Çocukların ev ödevlerine yardım ederken, akşam yemeğini hazırlama saati farkında olmadan gelir. Sonra bulaşık, ev toplama vs.... Kocam, 10'a doğru yatar. Ben oturur, ya televizyonu açar, ya da radyo dinlerim. En rahat saatlerim bunlardır. Çünkü, işimi sağ salim bir kafa ile yaparım. Ben de 11 buçuğa doğru yatarım. Bazen daha geç... İşimin saatine bağlı işte..."
İstatikçi Murteza Yıldır, Masume Yardımcı'ya teşekkür etti ve çıktı. Apartmanın önünde defterini çıkardı ve az önce görüştüğü kadınla ilgili notlarını son derece ciddi bir tavırla yazdı:
Bayan Masume...
Ev kadını ve işsiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA