• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hedef Bayraklı’nın tamamına doğalgaz ERKİN USMAN

Hedef Bayraklı’nın tamamına doğalgaz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2017, 00:00

Bayraklı'da ilginç buluşma.
Bayraklı Belediyesi muhtarlarla İzmirgaz yetkililerini bir araya getirdi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a sordum:
"Gelişmeleri nasıl yorumladınız?" Karabağ "İlçenin tamamına doğalgaz gelmesi için gereken tüm desteği vermeye hazır olduğumuzu anlattım.
Eksik olmasın, İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata da, Bayraklı'nın tüm mahallerine doğalgaz vermek istediklerini ancak bunu belli bir plan çerçevesinde yapacaklarını söyledi" dedi.
Yandımata, "Bayraklı'ya 5 bin 600 doğalgaz kutusu koyduk.
2006'da başlayan yatırımlarla 59 bin haneye gaz arzı sağlandı. 40 bin 700'ü de abone oldu. Bayraklı'da 9 mahalleye girmedik. Adalet mahallesinde 100 kutu koyduysak 74'ü abone olmuş.
Soğukkuyu aynı, yüzde 81,7.
Onur mahallesinde yüzde 85 oranında aboneleşme sağlandı.
Bayraklı'da aboneleşme gayet iyi durumda. Girmediğimiz mahallelerin de projeleri hazır ancak İzmir'de hala hizmet vermemiz gereken, ruhsatlı yapılar var. İzmir'de 10 senede 770 bin haneye gaz kullandırdık.
Bir evde üç kişi olduğunu düşünürsek 2.1 milyon insan doğalgazdan faydalanıyor.
Bir o kadar da kullanmayanlar var. Kısa sürede buralara da doğalgaz veririm diye söz veremem ancak tabii ki buralara da hizmet vereceğiz" diyor.

Aşkın karanlık yüzü raflarda!

Aşkın Gölgesi, Yalancılar ve Sevgililer gibi sevilen romanların yazarı İzmirli Gülşah Elikbank'tan aşkın karanlık yüzüne ışık tutan sıradışı bir roman geldi: İhtimal... Roman, aşkı erkek ve kadınların ne kadar farklı yaşadıklarının altını çizerken, yaşadığımız sahtelikler çağına da ayna tutuyor.
Çağdaş kalp ağrılarını, teknolojinin girdiği aşklarla gizemin ortadan kalkışını, insanın en büyük yalanlarını önce kendisine söylemesinin nedenini, kısaca neden bu kadar mutsuz ve tatminsiz olduğumuzu sorguluyor Elikbank.
Yazarın her romanı farklı bir kurguyu zorlarken, ortak noktalar genelde kadın, aşk ve çağımızın ruhsal travmaları oluyor.
İhtimal romanında da sevmeyi sahip olmak sanan adamları, avcıyken av olanları, cinsellikle aşkı harmanlayıp aşkın içini boşaltanları işaret ediyor bize. Kadın bir yazar olarak, bugüne kadar Madame Bovary, Anna Karenina hatta Aşk-ı Memnu'da hep kadın kahramanları mutsuzluğa mahkum eden erkek yazarlara farklı bir son hediye ediyor.
Çünkü "Aşkın iki yüzü, iki tarafı vardır ve aslında cesur olan hep kadındır" diyor.
Zamanında atmadığı adımların, almadığı kararların, sevmediği adamların, gitmediği buluşmaların, bakmadığı gözlerin bedelini ödemek isteyen cesur bir kadının, toplumsal kurallar karşısında yaşadıklarını, dibe vuruşlarını, kalp ağrısını anlatan Elikbank, aşkın her zaman şah mat eden yanının da altını çiziyor.
Romanın kahramanı 33 yaşındaki Yeşim'in diliyle aslında hepimize soruyor:
Deliren ben miydim, yoksa bunca yalanın dolanın ortasında, hiçbir şey yokmuşçasına gülümseyen bu insanlar mıydı?
Maskelerle çevrili, gecelik aşkların kasıp kavurduğu bu hayatların içinde ben nasıl yaşayacaktım?
Sahici bir aşka dokunan biri aynı kalabilir miydi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA