• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kanser, önce erken teşhisle yeniliyor ERKİN USMAN

Kanser, önce erken teşhisle yeniliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2017, 00:00

Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'in ev sahipliğinde Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte kanser konusunda uzmanlar tarafından bilgiler sunuldu.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi de destek verdi. Etkinlikte kalp ve damar hastalıklarından sonra ölümcül en önemli hastalıklardan biri olarak bilinen kanser konusunda muhtarlar ve beraberinde gelen eşleri bilgilendirdi.
Uzman konuşmacılar, Türkiye'de yılda 175 bin kişiye kanser teşhisi konduğunu, sadece Buca'da her gün en az 40-45 kişinin bu teşhisle yönlendirdiğini anlattılar.
Eski bakanlardan Işılay Saygın ve Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'in de izlediği etkinlikte sürpriz konuşmayı İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Jinekolog Doktor Dilek Didem Ayyıldız yaptı.
Herkesin duyarlı olması gerektiğine işaret eden Ayyıldız'ın konuşması büyük bir ilgi ile dinlendi.
Ayyıldız, bu konuda özellikle kadınların utanma duygusunu bir kenara bırakarak tanı ve tedavi noktasına gelinmeden önlem almalarını, devletin sunduğu sonsuz erken teşhis olanaklarından yararlanmaları gerektiğini söyledi.

'Kral Yolu / Barış Sarıbaş'

Barış Sarıbaş'ın yeni sergisi "Kral Yolu" (Seçki) İzmir'in yeni galerilerinden GT Art&Interiors'da 24 Mart 2017'de açılıyor. Piramid Sanat'taki son sergisiyle sanat ortamında dikkatleri üzerine çeken başarılı sanatçı, Kral Yolu resimlerinden özel bir seçkiyi sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
Sergideki yeni resimlerini İstanbul ve İzmir'deki atölyelerinde üreten Sarıbaş'ın son dönem resimlerini yorumlayan yazar, eleştirmen Ali Şimşek, "Barış patlayan renkleri, çizgiselleşen boya katmanlarıyla yoğun bir etki bekliyor bakan gözlerden. Dalgalanan katmanlar akıyor yüzeyde. Günümüzün matlaşmış, hazır kavramcılığı ve monokrom saltanatı düşünüldüğünde, unuttuğumuz kıpırtılar duyuyoruz.
Yoğun ve de lirik" ifadelerini kullandı.
Bedri Baykam ise, "Barış Sarıbaş'ın doğa, uzam ve ışık ile oluşturduğu kendi özel alanı var. Bu alan sanatçının ruh hallerinin de bir filtresinden geçerek bize ulaştığında, bazen kendimizi gerçek ötesi bir fantastik dünyanın yalnızlığının sesi ile karşı karşıya bulabiliyoruz.
Sanki o noktalarda bu ortama bakan göz bir insanınki değil de, nesnel bir üst varlığınki... Bu çok sade ama öznel dünya, dışavurumculuğun Munchvari doğal çığlığı ile uzamın sessiz varlığını birleştiriyor sanki.
Bu ne güzel bir çelişki" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA