• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sen çok yaşa Türkan Hanım ERKİN USMAN

Sen çok yaşa Türkan Hanım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.03.2017, 00:00

Cahit Sıtkı Tarancı "35 yaş yolun yarısı eder" diye yazmıştı. Gerçekten bundan 25 yıl öncesinde, "60 yaşında yaşlı bir adam Konak Vapur İskelesi önünde ölü bulundu" kabilinden haberler yapardık.
Ama insanların ömrü hayli uzadı. Artık 70 yaşında vefat edenlere, "Yazık genç gitti" diyoruz. Geçenlerde İzmir'in elit ailelerinden Özsaruhan'lardan eski Metaş'ın sahibi Raşit Özsaruhan'ın eşi, Tahir Türetken ağabeyimizin ablası Nuşin Özsaruhan'ı 102 yaşında yitirdik. Artık bir asrı aşan yaşam çizgisine ulaşacaklara sık sık rastlayabiliriz. Bunlardan birine aday da Egeli Sabah'ın spor yazarı Çağatay Çağlar'ın annesi Türkan Çağlar.
Türkan Hanım 90 yaşında ama görseniz ancak 70 diyebilirsiniz. Öylesine canlı, öylesine aklı başında, geçmişi dün gibi hatırlayan, günümüz için yorum yapan, hatta gelecek için doğru tespitler yapan bir kişiliğe sahip.
Böylesine uzun yaşamanın sırrını, "Hayattan hiçbir zaman umudunu kesmeyeceksin.
Her zaman çıtayı daha yukarılara koyacaksın.
Közlenmiş bir biber, bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir, zeytinyağı, üzerine pul biber ve bir bardak süt şart" diyor.
Öğle yemeği yemiyor, ara öğün kendi yaptığı otlu, peynirli poğaça. Akşam yemeğini erken yiyor, tavuk veya balık.
Şekerden mümkün olduğunca kaçıyor. Her gün 2 kilometre yürüyüş yapıyor. Ve olayları, kızmadan, öfkelenmeden değerlendirmenin çok önemli olduğuna inanıyor, stresten kesinlikle uzak kalmak gerektiğini ekliyor.
Gülerek, "Çıtayı 100 yaşına koydum, mutlaka dalya diyeceğim.
O yaşa varmayı Allah nasip ederse hedefim daha yukarıları. Geriye bakmak yasak" diyor. Ne diyelim, çok yaşa sen Türkan Hanım...

Yazarlar Bayraklı'da

Bayraklı Belediyesi, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında şair ve yazarlarla kitapseverleri bir araya getiriyor.
27-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerde birbirinden değeri isimler Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinde söyleşi gerçekleştirecek, kitaplarını imzalayacak. Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, kütüphane haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Birbirinden değerli şair, yazar ve edebiyatçıların katılacağı etkinlikler, ücretsiz olacak.
5 GÜN SÜRECEK
Kitap tutkunları Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinde ve kültür merkezlerinde yazarlarla bir araya gelecek.
5 gün sürecek etkinlik programı kapsamında yarın yazar Bilsen Başaran, Dilge Güney 28 Mart'ta Suat Çağlayan, 29 Mart'ta Ahmet Günbaş, Hidayet Karakuş, 30 Mart'ta Hüseyin Yurttaş, Toprak Işık, 31 Mart'ta Handan Gökçek, Hüsnan Şeker kitapseverlerle buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA