• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ESİAD Başkanı Güçlü gidişattan umutlu... ERKİN USMAN

ESİAD Başkanı Güçlü gidişattan umutlu...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.04.2017, 00:00

Kısa adı ESİAD olan Ege Sanayici ve İşadamları Kurumu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü'den bir görüş: "Belirsizliklerin minimize edilmesi ve pozitif bir öngörülebirlik ikliminin ülkede hakim olabilmesi çok önemli. Bu konu sadece özel sektör kuruluşları tarafından değil, hükümetin ekonomiden sorumlu isimleri tarafından da açıklıkla ifade ediliyor." Güçlü dostumuz, bu tespiti yaptıktan sonra bir önemli tespitini şöyle dile getiriyor:
"Türkiye bulunduğu coğrafya itibarı ile, ticari ilişkilerinde de bazı özellikler taşıyor. Örneğin, Çin tüm hukuk ve demokrasi zaaflarına rağmen ekonomisinde büyük gelişmeler sağlayabildi.
Bu durum hukuk ve demokrasinin iş ortamı için o kadar önemli olmadığını düşündürebilir.
Ancak bizim şartlarımız bütünüyle farklı.
İhracatımızın yüzde 50'si AB ülkelerine yönelik.
Özellikle bu ülkelere dönük ihracat organizasyonumuz bazı özgün karakterler taşıyor. Başka bir ifade ile AB ihracatımızın çok önemli bir bölümü tedarikçi gerçeği altında gerçekleşiyor.
Yani, alıcılarla ihracatçılarımız arasında adeta organizasyonel bir bağ bulunuyor."

Güçlü, bu önemli gerçeği vurguladıktan sonra bir gerçeği de sergiliyor.
Güçlü diyor ki:
"Ülkemizdeki siyasi ve ekonomik önemli bazı sıkıntılı gelişmelere rağmen, ekonomi derin bir kriz içine girmiyorsa, bence bunun iki nedeni var. İlk neden, kamu maliyesi disiplininin şu ya da bu şekilde muhafaza edilmesi, diğeri de 2001 krizinden sonra alınan tedbirlerle bankacılık sisteminin genel olarak sağlam bir yapıya kavuşmuş olması. Bu iki olumlu özelliğin korunması, ülke ekonomisi bakımından hayati özellik taşıyor."

İTK'lı öğrencilerden 'Flashdance' müzikal

İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri ve öğretmenleri tarafından İngilizce olarak sahneye konulan 80'li yılların efsane filmi "Flashdance" İTK Müzikal Kulübü'nün yorumuyla yeniden hayat buldu. Müzikal turnesinin ilk ayağı geçtiğimiz hafta Bahattin Tatış Kampüsünde gerçekleşti. Turne bilet satışlarından elde edilecek gelir, tüm İTK kampüslerinde öğrenim görmekte olan şehit ve gazi çocukları ile maddi imkanı olmayan öğrencilerin kitap masraflarının karşılandığı "İTK Mezunları Kitap Bursu"na aktarılacak.
Turne, 12 Nisan Çarşamba günü Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu, 14 Nisan Cuma günü İTK Bornova Kampüsü Konferans Salonu, 18 Nisan Salı günü İTK Büyükçiğli Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşecek. Müzikal, 20 Nisan Perşembe günü büyük Gala ile Bahattin Tatış Kampüsünde sona erecek.
İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri sadece oyunculukları ile değil aynı zamanda müzikal yetenekleri ve yabancı dil bilgileriyle de izleyenleri büyüledi.
İTK'lı öğrencilere İzmir Özel Türk Koleji Müzik Zümresi öğretmenleri de müzik enstrümanları ile eşlik etti.
Yönetmenliğini İzmir Özel Türk Koleji Tiyatro Kulübü Öğretmeni Serdar Saatman'ın yaptığı müzikalde izleyenleri büyüleyen İTK'lı öğrenciler, performansları sonrasında izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Bekliyormuş

İki arkadaş dertleşiyordu. Bir tanesi:
"Ah, karımı sabahın ikisinde yatağa girmekten vazgeçirebilsem ne olurdu?" diye içini çekti.
Arkadaşı sordu:
"Neden o kadar zaman ayakta kalıyor?" "Her gece televizyonu seyrettikten sonra 2 saat gece yürüyüşü yapıyorum da!.."

DP'den açıklama

Dünkü POTA'da "DP ses verdi: Sistem tek adam yaratmaya karşı" başlıklı yazımızda açıklamayı yapan siyasetçi Samet Ocakoğlu adı DP İzmir İl Başkanı olarak yazılmıştı.
DP'den dün açıklama geldi ve parti yetkililileri, "Haberde adı geçen Ocakoğlu'nun partimizle ilgisi yoktur" dediler ve eklediler:
"DP'nin İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler'dir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA