• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünyanın en büyük “otizm korosu” Karşıyaka’da ERKİN USMAN

Dünyanın en büyük “otizm korosu” Karşıyaka’da

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2017, 00:00

Karşıyaka Belediyesi ve Otizm Derneği'nin (ODER) işbirliğinde, Pal Radyo ve JCI'nın katkılarıyla düzenlenen "90'lar Nostalji Gecesi", Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.
Ve, bu muhteşem koro yüzlerce Karşıyakalıyı Bostanlı'daki "Nostalji Gecesi"nde 90'lı yıllara götürdü.
Gecenin geç vakitlerine kadar süren bu sanat şöleninin başrollerini Mansur Ark ile DJ Hakan Küfündür paylaştı.
Bir parti havasında geçen konser büyük coşkuya sahne oldu. Gecede, dünyada otizmli bireylerden kurulmuş en büyük orkestra ve koro olan İZOT - İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu sahne aldı.
40 kişilik koronun konseri; ünlü sanatçı Mansur Ark ve DJ Hakan Küfündür'ün de katılımıyla müzik şölenine dönüştü.
Koro Mansur Ark ile birlikte 90'lı yılların en sevilen şarkılarını seslendirirken, DJ Hakan Küfündür de performansıyla parti havası estirdi. Salonu dolduran yüzlerce izleyici de gece boyu şarkılara eşlik edip, büyük coşkuya ortak oldu.
Unutulmaz gece, alkış tufanıyla son buldu. Hayatının en anlamlı gecelerinden birini yaşadığını belirten Mansur Ark; Karşıyaka Belediyesi, ODER ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. DJ Hakan Küfündür de "Kardeşlerimiz yetenekli değil, üstün yetenekliler.
Sanatta ve sporda onlara destek olalım" dedi.

YORGANCILAR UYARIYOR: ÇALIŞMA VAKTİ GELDİ!

EBSO Yönetim Başkanı Ender Yorgancılar'dan son ekonomik gelişmeler ile ilgili bir mini değerlendirme:
"Öncelikler arasında gördüğümüz Sanayi 4.0 sürecinde üniversite -sanayi işbirliğinin desteklenmesi, nitelikli işgücü yetiştirilmesinde uygulamalı eğitime geçilmesi, mesleki liselerin desteklenmesi çok önemlidir.
Üretimden, hizmetler ve ticarete sektörün geçişi hızlandıran, bizleri rakiplerimiz karşısında haksız rekabete uğratan yüklerin kaldırılmasını önemsiyoruz. O nedenle üretim reform paketi ve devamında hazırlanmasını beklediğimiz kapsamlı bir teşvik paketi ve ihtiyacımız olan hikayemizi oluşturacak reformlar bir süredir kaybolan heyecanı yeniden harekete geçirecek, üretimin sürdürebilirliğine dolaysı ile Türkiye'nin sağlıklı büyümesine ve kalkınmasına ivme katacaktır.
Yıllardır Bakanlarımızı verdiğimiz dosyalarımızda, yerli üreticiye fiyat avantajının yüzde 25 oranında sağlanmasının zorunlu hale getirilmesini talep ettik. Bugün bu avantaj zorunlu yapılsa da oran yüzde 15'te bırakılmıştır. Biz yine kararlı bir şekilde talebimizi tekrarlayacağız." Ve, Yorgancılar'dan son söz:
"İçeride ve küresel ekonomide yaşanan olumsuzluklardan ötürü yeterince vakit kaybettiğimizi ve artık çalışma zamanının geldiğinin altını bir kez daha çizmek isterim."

İDEAL EV KADINI

Çok ciddi ve o derecede saf bir delikanlı, uzun bir süreden beri kur yaptığı genç kıza nihayet evlenme teklif etmişti.
Arkadaşlarından biri, bunu duyunca:
"Tebrik ederim, çok güzel bir kız alacaksın" dedi.
Delikanlı omuz silkti:
"O bir şey mi? Nişanlımın çok daha büyük meziyeti var..." "Neymiş o?" "Son derece tutumlu..." "Nereden bildin?..." "Nereden olacak? Her akşam kendisini ziyaret ettiğimde ille de elektrikleri söndürüp, aynı iskemlede oturmamız için ısrar ediyor."

LAFLAMA

Tam sarı çiçeğe soracaktım ki " Burası danışma değil. Dükkanın önünü kapama hacı " demesin mi ?

Kedi olalı bir fare tuttu. O da oyuncak fareymiş. Ne beceriksiz bir kedidir bu !..

Ah be Andy Warhol keşke "Bir gün herkes on beş dakikalığına mutlu olacak" deseydin ya !...

İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA