• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EÜ’nün müthiş performansı ERKİN USMAN

EÜ’nün müthiş performansı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.08.2017, 00:00

Önce ilan edelim: "Ege Üniversitesi, üniversitelerin bölgesel kalkınmada rolünü arttırmak için YÖK ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan eylem planı doğrultusunda 'araştırma üniversitesi' olmaya aday.
Bu bir... Ege Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yerine aldı.
Bu iki..." Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve Kalkınma Bakanlığı tarafından üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi çerçevesinde Türkiye genelinde 25 üniversite, "araştırma üniversitesi" olmak için aday olarak belirlendi.
Araştırma stratejisinde önceliği bulunan Biyoteknoloji, Enerji, Gıda Bilimleri ve Teknolojileri, Hastalıklar ve Tedavi Yaklaşımları ile Kimyasal Teknolojiler alanlarında Türkiye'nin ilk beş üniversitesi arasına girecek altyapı ve araştırma yetkinliğine sahip Ege Üniversitesi, "araştırma üniversitesi" adayları arasında akademik yayınları, akademik teşvik alma potansiyeli, proje başvuruları ve TÜBİTAK'tan aldığı projeler ile öne çıkıyor.
İhtisaslaşma projesi çerçevesinde üniversitelerin bölgesel kalkınmada rolünü artırmanın temel hedef olarak belirlendiğini hatırlatan Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Ege Üniversitesi 2004-2016 yılları arasında, Türkiye'deki firmalar ile Avrupa'daki firmalar arasında ticari, teknoloji ve araştırma işbirlikleri yapılmasına yönelik yürüttüğü projeler ile 276 işbirliği anlaşması imzalanmasını sağlamış, 70 milyon TL civarında bölgeye katma değer sağlamış ve 430 kişiye yeni istihdam sağlamıştır.
Akademik yeterliliğimizin yanı sıra bölgemize sağladığımız katma değer ile de araştırma üniversitesi olma yeterliliğine sahip olduğumuz düşüncesindeyiz" diyor.
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Ege Üniversitesi, URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından açıklanan 'Dünyanın en iyi 2000 üniversitesi' sıralamasında yer alan 71 Türk üniversitesi arasında 5'inci sırada bulunuyor.
Ayrıca uluslararası düzeyde sunduğu kaliteli eğitim, teorik ve uygulamalı araştırma faaliyetlerinin yanı sıra üniversiteyi sanayi ve kamu ile Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, bilgi ve teknoloji transferi konularında buluşturmada geliştirdiği özgün modeli sayesinde dördüncü nesil üniversite anlayışının ülkemizdeki ilk örneklerinden biri" açıklamasında bulundu.

***

Toplumun ihtiyaç duyduğu konularda akademisyenlerin teorik ve pratik bilgiler ile donatılması amacıyla sağlanan akademik teşvikte Ege Üniversitesi'nin 2016 yılında devlet üniversiteleri sıralamasında birinci sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, "Ege Üniversitesi, TÜBİTAK proje desteklerinden yararlanma konusunda ilk sıralarda bulunmakla birlikte kurumsal teşvikten de en yüksek oranda pay almaktadır" dedi.

KADINLARIN SOSYAL İSYANI

Bir bilgeye göre, "Kadınlar göğün yarısıdır." Başka bir bilgeye göre de "Binlerce yıldır kadınlar, iktidara sahip olmaksızın sorumluluk taşıdılar; erkekler ise sorumluluk taşımadan iktidara sahip oldular." Hacı Bektaşi Veli'ye göre de; "Erkek, dişi sorulmaz muhabbetin dilinde, Halkın yaşadığı her şey yerli yerinde Nazarımızda kadın erkek farkı yok Noksanlık, eksiklik senin görüşlerinde" Bilimsel, kültürel, sanatsal çalışması olduğunda kadınlarımızın sevinir, önem verir, saygı gösteririm.
Bilimsel, kültürel ve sanatsal eleştirimi daha özendirici yapmaya çalışırım.
Perihan Onat, "Ben güçlü bir kadınım" adlı çalışmasından söz edince gereken bütün özeni ve ilgiyi göstermeye çalıştım.
Türkiye'nin sosyoekonomik, eğitsel ve kültürel yapısında ezilen kadınlarımız tarafından gerçekleştirilmeliydi.
Perihan Onat kendi yaşamı ile birlikte hem soylu bir ailenin tarihini gözler önüne seriyor hem de isyan ediyor.
Kadınlarımız adına "kutsal isyan"dır anlatılan.
Kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA