• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadınlar ve işgücü projesi ERKİN USMAN

Kadınlar ve işgücü projesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2017, 00:00

Kadınların işgücüne katılma oranları 2023 ylına kadar yüzde 41 düzeyine çıkarılacak.
Yine kadınların 2015 yılı itibariyle yüzde 46 düzeyinde gerçkleşen "kayıt dışı çalışma oranı" da 2023 ylında yüzde 30'a düşürülecek.
2015 itibariyle yüzde18.5 olan genç işsizlik oranı, genel işsizlik oranı düzeyine indirilecek.
Engelli işçi açık kontenjanlarının doldurulması yönünde çalışmalar yapılacak, 2015'te yeniden yüzde 21 seviyesinde gerçekleşen işsizlerin oranı yüzde 15'e kadar gerileyecek.
Bunlar, Resmi Gazete'de yayımlanan Ulusal İstihdam Stratejisi'nin Çalışma ve Sosyal bölümünde yer alıyor.
Yeni tatlı haberlerden biri daha...
İşsizlik ödeneği alanların toplum işsizlere oranı 2012 yılındaki 14.5 seviyesinden, 2023'e kadar yüzde 25'e yükseltileek.
Hedefler çerçevesinde her yıl 10 bin bilişim uzmanı yetiştirilecek.
Türkiye'de OECD verilerine göre,yüzde 1.08 olan bilişim uzmanı oranı artırılacak.
Öte yandan, çalışan yoksulların oranı da yüzde 5 seviyesine indirilecek.

Finans sektöründe nitelikli istihdam düzeyi de 2023' kadar yüzde10 oranında arttırılacak.
İnşaat sektöründeki artış ise yüzde 160'a yükselecek.
Sektörde kayıt dışı istihdam yüzde 50 oranında azaltılacak. Türkiye'de kayıt dışılığın en yoğun yaşandığı sektör olan tarımda hedefler belirlendi.
Tarım sektöründe kayıt dışı istihdam yüzde 83.6'dan yüzde 50'e indirilecek.

Torbalı yol zengini

Mahalle meydanları, parklar, fitness alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile sağlıklı yaşamı desteklemek için onlarca projeyi hayata geçiren Torbalı Belediyesi, Sultan 2. Abdülhamit, Haluk Alpsü Bulvarı ile Tepeköy Mahallesi yürüyüş yolunun resmi açılışını bugün gerçekleştiriyor. Aynı projenin devamı olan Alpkent Mahallesi Yürüyüş yolunun da temeli atılacak.
Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Haluk Alpsü Bulvarı'nda inşa edilen sevgi yolu, Tepeköy Mahallesi'ndeki yürüyüş yolu ve Alpkent Mahallesi'ndeki Sultan 2. Abdülhamit Bulvarı yürüyüş yolunun resmi açılışı eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Alpkent Mahallesi'nde inşa edilecek olan yürüyüş yolu için de ilk kazma vurulacak.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede; sosyal, sportif ve kültürel yaşama ayrı bir önem verdiklerini, mevcut alanların yanı sıra, kamulaştırma yoluyla sağlanan arsaları bu amaçla değerlendirmek istediklerini belirterek şunları söyledi: "Torbalı'nın muhtelif yerlerine yürüyüş yolları inşa ettik. Elbette bunlar sadece birer yürüyüş yolu değil, aynı zamanda spor yapabileceğiniz ya da bir banka oturup dinlenebileceğiniz alanlar.
Günlük hayatın koşuşturmasında spor yapıp, stres atabileceğiniz yerler. Yapımına yeni başlayacak olduğumuz Alpkent Mahallesi yürüyüş yolu da tamamlandığında Torbalı'nın tam 4 adet yürüyüş yolu olacak. Bunları kentimize ayrı bir değer katan yatırımlar olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Torbalı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Sultan 2. Abdülhamit, Haluk Alpsü Bulvarları ile Tepeköy Mahallesi yürüyüş yolundan sonra Alpkent Mahallesi yürüyüş yolunun da tamamlanmasıyla 2600 metrelik yürüyüş yolunun tamamlanmış olacağını belirttiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA