• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de Tavla Şampiyonası ERKİN USMAN

Çeşme’de Tavla Şampiyonası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2017, 00:00

Çeşme'nin geleneksel tavla turnuvalarından biri olan Deniz l Tatil sitesinde "süper final" heyecanı yaşanıyor.
Deniz l Tatil Sitesi'ndeki bu yılki turnuvanın finali geçen hafta yaşandı. Yüze yakın yarışmacının katıldığı Tavla Şampiyonası'nda Murat Öngen, Ovi Nahmias, Cengiz Cantörü, David Kohen, Önder Özdemir ve Mustafa Akar ön sıralara yerleşti ve finali de Murat Özgen kazandı.
Önümüzdeki hafta geçen yılın şampiyonu Ovi Nahmias, bu yılın şampiyonu Murat Özgen ile "süper kupa" için karşılaşacak.
Son on yıldır Çeşme tatil sitelerinde büyük ilgi toplayan ve her akşam heyecanla izlenen tavla şampiyonası ile ilgili olarak bu işin önderlerinden Cengiz Caantörü şöyle konuşuyor:
"Hemen hemen her sitede tavlacılar arasında yarış var.
Ne var ki, bu müsabakaların en organize olanı bizim sitede gerçekleştiriliyor. Bir aya yakın sürede her gün yüzlerce konuğumuz bu karşılaşmaları heyecanla izliyor. Tavla da, dama ve satranç gibi bir zihin sporu... Böyle algılıyoruz ve oynuyoruz."

Yarışmacılardan geçen yılın şampiyonu olan Ovi Nahmias bu senede de başarılı bir sezon geçirdi ve üst seviyelere yerleşti.
Ovi Nahmias'ın görüşleri şöyle:
"Buradaki mücadele kalite yüklü bir ortamda geçti. Finale yaklaşan günlerde yarışmacılar, ciddi bir performans göstediler, mücadelelere renk kattılar.
Özellikle bu işin meraklısı bayanların yarışmadaki eşlerine verdikleri destek, her spor müsabakası için örnek olacak nitelikteydi.
Gelecek sene bu heyecanı diger sitelerle birlikte yaşamak daha keyifli olacak.
Herkese sağlık ve mutluluk dileklerimle..."

Bu yılın finalisti Murat Özgen de, "Yarışma bitti ama hala heyecanlıyım" diyor ve ekliyor:
"Böyle güzel bir ortam içinde vazgeçilmez dostluklar yaşadık, heyecan yüklü günler geçirdik. Gelecek sene, bu müsabakaların birçok sitede gerçekleştirilmesi ve bir 'tavla olimpiyadı' algısı yaratılması en büyük dileğim."

Selçuklu çocuklar müzikle tanışacak

Selçuk Belediyesi 7- 15 yaş arası çocuklar için İsabey Mahallesi'nde ücretsiz müzik kursları açıyor. Klarnet, keman, org, gitar, ritm, ney, koro, bağlama gibi branşlarda açılacak kurslara başvurmak için son tarih 18 Ağustos.
Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, velileri ile birlikte Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurabilirler.

ÜCRET ALINMAYACAK

Kursiyerlerin talepleri doğrultusunda açılacak kurslarda müzik eğitmenleri Bahadır Varvar, Neyzen Murat Gezer ve Kamber Karameşe görev yapacak.
Çocukların temel müzik eğitimi almaları, enstrüman çalmaları için açılacak bu kursa çocukların katılımının çok önemli olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Ayarman;
"Yeteneklerin keşfi için çocukluk çağı belki de en doğru, en verimli zaman.
Bu amaçla bu tür kursların düzenlenmesini çok önemsiyoruz. Başkanımızın talimatıyla Kültür ve Sanat Evi'mizde açılan kurslara ek olarak bu kez İsabey mahallemizde bir müzik kursu açıyoruz. Başkanımız özellikle buradaki müzik kurslarının ücretsiz olmasını istedi. Bu kursa çocuklarımızın katılımını çok önemsiyorum. Özellikle İsabey Mahallesindeki ailelerimizin çocuklarını bu kursa yönlendirmelerini arzuluyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA