• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ender Yorgancılar: İzmir Türkiye için bir şanstır ERKİN USMAN

Ender Yorgancılar: İzmir Türkiye için bir şanstır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2017, 00:00

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'dan bir İzmir değerlendirmesi:
"İzmir doğal özellikleri ve tarihi ile bir kültür ve turizm şehri, şifalı topraklarıyla bir sağlık merkezi ve uluslar arası limanları ile önemli bir ticaret kenti. Sahip olduğu verimli araziler kentimizin tarih boyunca önemli bir tarım üssü olmasını ve Cumhuriyet döneminde sanayileşmenin lokomotifi haline gelmesini sağlamıştır.
Ayrıca kentimizin eğitimli ve kalifiye genç nüfusu ile zinde ve dinamik bir üniversite şehri olması da kent kimliğimizin en önemli zenginliklerinden biridir." Ender Yorgancılar, doğup büyüdüğü kentin 25 trilyon dolar gayrisafi milli hasılanın ve 8 milyar dolarlık bir ticaret hacminin merkezinde yer aldığını vurguluyor ve devam ediyor:
"Kentimiz, 36 ülkeden 86 şehre direkt uçuşları ve 25 milyon yolcu kapasitesi ile ülkeler ve kıtalar arası bir geçiş güzergahı konumundadır.
Sekiz üniversitesi, 13 OSB'si, iki serbest bölgesi ve dört teknoloji geliştirme bölgesi ile İzmir uluslararası köprü olma avantajını, ticari ve beşeri yatırıma çevirme konusunda da önemli bir potansiyele sahiptir."

***

EBSO Başkanı Yorgancılar'dan bir uyarı...
"Çok önemsediğimiz Çandarlı Limanı Projesi örneğinde olduğu gibi yaşanan her gecikme İzmir'in kalkınmasını da etkilemekte. Oysa, teknolojinin hayallerin ötesinde bir hızla ilerlediği çağımızda marka bir kent olmak çok daha hızlı ve etkin bir karar alma yöntemi gerektirmektedir. Bu bağlamda, yükselen bir değer olmaya devam etmemi ve marka kimliğine sahip olmamız yönünde, İzmir'in serbest şehir statüsünde ve akıllı kent vizyonunu benimsemesi gerekmektedir."

***

Ve, Yorgancılar'dan son söz:
"Yerelde kalkınmanın önemine inanan biri olarak İzmir, avantajları ile Türkiye için bir şanstır. İzmir dünyanın en güzel ve en huzur veren şehirlerinden biridir. Bundan dolayı da İzmir'in de eksiklerini doğru analiz edip, rekabet avantajlarını fırsata çevirmesi kaçınılmazdır. 2023 yılında ülkemizin küresel güç olma yolundaki mücadelesine İzmirimiz de eşlik edecek ve değerli katkıları ile hep birlikte başarmış olacağız."

Şölen gibi bir sünnet

Torbalı Belediyesi gelenekselleşen sünnet şölenini üçüncü kez düzenlemeye hazırlanıyor. 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek toplu sünnet şöleni ile dar gelirli ailelerin 5/11 yaş aralığındaki çocukları sünnet olabilecek. 7 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan sünnet şöleninde yer almak isteyen ailelerin bulundukları yerleşimdeki mahalle muhtarlarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Sünnet şölenine katılmak için şu ana kadar 40 aile başvuruda bulundu. Bu sayının önümüzdeki sürede artması bekleniyor. Sünnet olacak çocukları bu sene de güzel bir eğlence atmosferi ve çeşitli hediyeler bekliyor. Torbalı Belediyesi ailelerin ve çocukların mutlu olmaları için her detayı düşündü. Sünnet şöleninde; palyaçolar, illüzyonistler, jonglör gösterileri yer alacak.
Çocuklara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunulacak. Sünnetin sıhhi şekilde yapılması için azami dikkat gösterilecek.
Gelenekselleşen sünnet şölenlerinin aynı zamanda bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğine değinen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Sünnet, dinimizin de önemli bir vecibesidir ve her erkek çocuğu için de özel bir anlam taşır. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek olduğumuz sünnet şölenimiz gelenekselleşme yolunda. Çocuklarımız için yine muhteşem bir organizasyon hazırlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha güzelini sunarız. Çocuklarımız bizler için çok değerli, onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor." dedi.

günün fıkrası

Bir piyes oldukça kötü bir şekilde temsil ediliyordu.
Son perde, iki sevgilinin kavuşması ile mutlu bir hava içinde bitecekti. Erkek artist rol gereği kadına:
" Oh sevgilim... Artık baş başa kaldık" derken arka sıralardan biri seslendi:
"Daha yalnız değilsiniz delikanlı... Son seyirci ben varım..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA