• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirliler olmasaydı İstanbul ne yapacaktı? ERKİN USMAN

İzmirliler olmasaydı İstanbul ne yapacaktı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2017, 00:00

Türkiye'nin önemli magazin yazarlarından biri olan Filiz Özkol geçtiğimiz hafta İzmir'deydi.
Filiz, üşenmedi kenti turladı.
İlginç görüşmeler yaptı.
Kentin magazincileri ile buluştu ve önceki gün de İstanbul'a döndü.
Giderayak sordum:
"Yediğin içtiğini senin olsun. Sana helal olsun.
İzmir'de magazinlik ne buldun?" Karşımda deneyim yüklü bir magazinci vardı.
"Sana bir şey söyleyeyim mi, İzmir olmasaydı İstanbul bi şey yapamazdı. Bütün malzeme buradan...." Cebinden kocaman bir kağıt çıkardı.
Ve bir isim listesi.....
Heyecanla elinden kaptım ve bu vesikaya el koydum.
Elimdeki listede, İstanbul'da varlıklarını eserleri ile sürdüren İzmirli kadın sanatçıların isimleri vardı. Filiz, "Bunlar olmasaydı, İstanbul şimdi sinek avlardı" dedi.
İşte o liste:
Gönül Yazar, Sezen Aksu, Petek Dinçöz, Saba Tümer, Ebru Destan, Emel Acar, Emel Müftüoğlu, Zuhal Toprak, İpek Tuzcuoğlu, Nurgül Yeşilçay, Hande Kazanova, Selma Güneri, Şenay Düdek, Pakize Suda, Ayfer Feray, Çolpan İlhan, Ece Uslu, Esra Erol, Gül Gölge, Lale Oraloğlu, Meltem Cumbul, Nalan Altınörs, Nehir Erdoğan, Şenay Gürler, Vahide Gördüm, Filiz Özkan, Elçin Tangül, Şükran Ovalı, Yıldız Çağrı, Zeynep Dörtkardeşler, Deniz Baysal, Çağla Kubat, Didem Koçak, Ebru Akel, Amine Gülse, Yüksel Ak, İdil Sivritepe, Damla Gölbay, Pınar Deniz.

Karikatüristler yarışacak

Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenen "Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması"nın duyurusu düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. 2008 yılında kaybettiğimiz Türkiye'nin önemli çizerlerinden Eflatun Nuri anısına düzenlenen yarışmanın konusu "İfade ve Basın Özgürlüğü" olarak belirlendi. Usta çizerin adını taşıyan yarışmaya Türkiye'deki tüm amatör ve profesyonel karikatüristler en fazla üç eser ile katılabilecek ve yarışmanın başvuruları 13 Kasım 2017 Pazartesi günü sona erecek .
Sonuçlar da 20 Kasım 2017'de açıklanacak. Bu yarışmada dereceye girenlere plaketin yanı sıra 5 bin lira ile 2 bin lira arasında değişen para ödülleri de verilecek.
20 Kasım 2017 Pazartesi günü sonuçlarının açıklanması planlanan yarışmanın seçici kurul üyeleri arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Başkan yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Leman Dergisi karikütüristi Behiç Pek, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter yardımcısı Sadık Pala, karikatüristler Zafer Güven, Mustafa Yıldız, Ömer Çam ve Tufan Selçuk bulunuyor.

Yaşar Eğitim Bursu müracaatları başladı

Eğitim, kültür ve sanata katkı sağlamak amacıyla 1974 yılında İzmir'de kurulan, bu güne kadar 6000'nin üzerinde öğrenciye karşılıksız burs imkanısağlayarak eğitime destek veren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2017-2018 öğretim yılında 160 öğrenciye Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 ay boyunca karşılıksız burs verecek. Vakfın Burs Yönetmeliği çerçevesinde, 2017 - 2018 eğitim yılında da devlet üniversitelerinin; işletme, işletme mühendisliği, turizm işletmeciliği, iktisat, kimya, kimya mühendisliği, makina mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, mimarlık, veterinerlik ve su ürünleri bölümlerinde öğrenim gören yüksek lisans, lisans ve yüksek okul öğrencilerine ve Anadolu Meslek Liselerinde öğrenim gören yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere karşılıksız burs verilecek. Burs müracatında bulunacak öğrencilerin; alt sınıftan dersinin olmaması, disiplin cezası almamış olması, başka bir kurumdan burs almaması, devlet üniversitesinde öğrenim görüyor olması ve ikinci öğretim programlarında öğrenim görmüyor olması şartları aranacak. Burs başvuruları 07 Ekim 2017 tarihine kadar kabul edilecek. Başvurmak isteyen öğrenciler, www. yasarvakfi.org.tr adresinden online başvuru yapabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA