• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayal etti 133 kilo verdi! FİLİZ İÇKE ÖNAL

Hayal etti 133 kilo verdi!

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.04.2017, 00:00
Cem Menemenli henüz 25 yaşında, 225 kilo ağırlığı ile şişmanlıkta “ölümcül sınır”a gelmişti. Bir gün “Şişman olmasaydım, nasıl bir Cem olurdum, neler yaşardım” diye düşünmeye başladı. Hayalinde canlanan resmi çok beğendi ve gerçek olması için ne gerekiyorsa yaptı

Cem Menemenli, 25 yaşında genç bir adam. Enerjik, esprili, hayat dolu... Bir kafede işletme müdürü olarak çalışan Cem'i bugün tanıyanlar için, üç yıl öncesini tahmin etmek zor... O günlerde tıp kendisini "morbid obez" olarak tanımlıyordu. Yani ÖLÜMCÜL ŞİŞMAN! Bu durumun getirdiği psikolojik/fiziksel tüm zorlukları hayatı boyunca fazlasıyla yaşadıktan sonra bir gün kaderini değiştirecek adımı atmaya karar verdi.
Mide by pass operasyonu için ameliyat masasına yattığında 225 kilo olan Menemenli, 3 yılda tam 133 kilo fazla yükü üzerinden attı. Bu rakamla da "Nasıl Başardılar?" serisinin zirvesine yerleşti.
İşte hikayesi...

Hikayeniz nerede başlıyor?

Aslında doğumumla birlikte... Dünyaya 5 buçuk kilo olarak gelmişim. Her zaman da kiloluydum. Zayıflamak için yıllar boyunca her türlü diyeti ve akapunktur tedavisini denedim ama olmadı. 25 yaşına geldiğimde ise 225 kiloydum! Durumunun tıptaki adı "morbid obez", yani ölümcül şişmandı ve ben ölmek istemiyordum.
Çözüm arayışına girmiştim ve yaptığım araştırmalar beni ameliyata yönlendirdi. 30 Ekim 2013'te Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde mide by pass ameliyatı oldum.
Bu tarih benim hikayemde, ikinci bölümün başlangıcıdır...

133 kiloyu ne kadar zamanda verdiniz?

İlk ay 33 kilo verdim. Birinci yılın sonunda 90 kilo vermiştim bile. 3 yılda kilo kaybım toplamda 133 oldu.

Ameliyattan önce ne yiyip içerdiniz bir gün boyunca?

Zayıflamadan önce günde ortalama 1 kg çikolatalı fındık kreması, 5 litre kola, 6 kişilik pizza, onlarca çikolata, gofret ve abur cubur tüketirdim. bugün bunları özlemiyor musun diye sorarsanız, zayıflamanın tadı hiçbirinde yok diyebilirim!

Kilo vermek isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Hayal etmekle başlasınlar ve hiç bırakmasınlar. Bence aşırı kilolular mutlaka zayıflamayı hayal etmeli. Allah vermeyeceği güzelliğin hayalini kurdurmaz.

AMELİYAT İŞİN YÜZDE 30'U


Şöyle bir algı var: "Ameliyatla tabii ki kilo verilir. Ne var ki bunda..." Ne söylemek istersiniz bu konuda?

İş ameliyatla bitmiyor. Ruh ve beden disiplini gerekli. Ameliyattan sonra zaten bir ay içinde 30-40 kilo veriyorsunuz. Peki ya sonrası? İşte orada başlıyor diyet ve spor... İnancınız, iradeniz ve kararlılığınız her şey burada devreye giriyor. Cerrahi müdahale bu işin sadece yüzde 30'u.
Geri kalan ne varsa sizde...

Ameliyat sonrasında nasıl bir beslenme programı uyguladınız?

Çok dikkat ettim. Önce sıvı beslenme ve ardından insan gibi yemek. Her gün 8-10 km yürüyorum. Kahvaltıda sarısından kaçarak haşlanmış yumurta, biraz beyaz peynir, 1-2 zeytin, salatalık domates bol... Hamur bir kere hayatınızdan çıkacak. Akşama doğru ızgara et, tavuk, yağsız ev yemeği 10 kaşık, tanesi bol suyu az olacak... Sonra biraz meyve suyu. 20.00'dan sonra hiçbir şey tüketmiyorum. Anlayacağınız obezken kral yemeği, zayıfken yoksul. Ama zayıflamanın tadı bir başka. O lezzet hiçbir yemekte yok!

Yeme içme konusunda hiç mi kaçamak yapmıyorsunuz?

Yapmıyorum. İstemiyor muyum? Tabii ki. Canım obezken ne istiyorsa, aynısını istiyor. Tatlı delisiyim ama olmaz. Her şey irade meselesi. Artık o eski Cem yok. İşim gıda üzerine ama oyuna gelmiyorum.

Hayalinizdeki bedene kavuştunuz mu sonunda?

Kendimi halen şişman görüyorum. Şimdi kas yapma zamanı. Hayatımda artık bu evre başlıyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA