• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
100 kilodan 0 bedene! FİLİZ İÇKE ÖNAL

100 kilodan 0 bedene!

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2017, 00:00
İzmirli Özge Cent Tosun, tüp mide ameliyatı olmaya karar verdiğinde 100 kiloydu. 14 ayda 52 kilo vererek 48 kiloya kadar düştü

Kıpır kıpır hareketli, güler yüzlü, esprili, hep bir acelesi varmış gibi konuşan bu genç hanım için "Taş çatlasa 20" dersiniz. 26 olduğunu öğrenince "Çok daha genç gösteriyorsun" dedim, gülümsedi ve şunları söyledi:

"Şu an öyle. Eskiden bırakın genç göstermeyi, gerçek yaşımın bile çok ötesinde olgunlukta bir görüntüm vardı. Kilo vermek, aynı zamanda insanı hem ruhsal hem de bedensel olarak gençleştiriyor." Ameliyat sonrasındaki 14 ayda bedeninin yarıdan fazlasını tartıda bırakan Özge Cent Tosun, bugün sağlıklı beslenen, düzenli olarak sporunu yapan, istediğini giyen ve hayatın tadını doyasıya çıkaran bir genç kadın. Sürecin tüm detaylarını Yeni Asır'a anlattı.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Özge Cent Tosun. İzmirliyim. Afyon Kocatepe Üniversitesi, Muhasebe bölümü mezunuyum. 1 yıllık evliyim. Özel bir şirkette finans sorumlusuyum.

Fazla kilolar ne zaman sorun olmaya başladı?

Aslında hep sorundu. Mesela ortaokul mezuniyetimde kilolarımdan dolayı istediğim elbiseyi giyememiştim. Bu hala içimde uktedir! 20'li yaşlara geldiğimde de "Senin kemiklerin iri, balık etlisin" cümleleri artık beni tatmin etmemeye başladı.

Peki hiç diyetlerle kilo vermeye çalışmadınız mı?

Duyduğum her diyeti denedim! Zayıflama hapı da kullandım. O dönemde 20 kg kadar verdim ama sonuç yine hüsran oldu. Verdiğim kiloların iki katını aldım. Spor da yaptım. Tabii düzenli yapmıyordum, çünkü yemeyi seviyordum! 1 ay spor yaparsam, 1 ay kendime ödül veriyordum!

"BEN NE YAPIYORUM!"

Ameliyat olmaya nasıl karar verdiniz?

Çok yakın bir kız arkadaşım bu ameliyatla zayıfladı. Onun değişimini, güçlenen iradesini, sağlığını geriye kazandığını gördüm. Sosyal medyada bir grubu vardı, beni de ekledi. Orada her kişiyi adım adım takip ediyordum ama yine de korktum, olamadım. Ameliyat sonuçta korkutuyor insanı. Bu şekilde 3 yıl daha erteleyip, kilolarıma kilo ekledim. Ve en sonunda bir gün işyerinde çalışırken, doktorun yanına gidip konuşmaya karar verdim.
İyi ki de gitmisim!

Ameliyat öncesi neler hissettiniz?

Ameliyat öncesi çok heyecanlıydım. Acaba zayıflayabilecek miyim, ameliyat yeri cok acır mı? Dayanabilecek miyim... Soruların ardı arkası kesilmiyordu kafamda. Sabaha kadar heyecandan uyuyamadım. Çünkü yepyeni bir hayata başlıyordum. Artık hayallerimdeki kız olabilmek bir adım atıyordum. Ameliyat sabahı erkenden hastaneye gittim biraz heyecanımı yenerim düşüncesiyle. "Acaba vazgeçsem mi ya, ben ne yapıyorum" diye düşündüm. Ama sonra doktorumla konuştum ve onun verdiği güvenle "Hadi" dedim. Ve tüp mideli olarak uyandım.

Zorluk yaşadınız mı ilk gün?

Ağrım sızım olmadı. Ya da benim acı eşiğim yüksek bilmiyorum. Ama yeni bir hayata başlamanın ve vereceğim kiloları düşünmenin etkisi de bu süreci rahat geçirmemi sağladı diyebilirim.

-Toplamda kaç kilo verdiniz?

Hayatımın değiştiği tarih 15 mart 2016. Ameliyatın üzerinden 14 ay geçti. Ameliyata girerken 100 kiloydum. Şu anda 48 kiloyum. 52 kg verdim.

PİLELİ ETEK TUTKUSU

Kilo vermek hayatınıza neler kattı?

Hayatım boyunca pileli etek giyen kızlara özendim, şimdi giyebiliyorum! Eski kıyafetlerimi giyip aynaya bakıyorum, "Bu da mı bol geliyor, inanamıyorum" deyip kendi kendime gülüyorum! Veya çok sevdiğim bir markanın 0 bedeni olmak beni inanılmaz mutlu ediyor.

-Ameliyatla zayıflamanın sırrı nedir?

Bence bütün marifet doktorun sihirli parmaklarında. Sonrasında bize de iş düşüyor tabii ki. Verdiği bütün listeye harfiyen uyuyorum. İlk bir yıl düzenli olarak yürüyüşümü yaptım bol su içtim. Canım eskisi gibi gördüğüm her yiyeceği çekmedi. Bu ameliyat sayesinde sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Şimdi düzenli olarak pilates yapıyorum. "Kilo verirken vücudum sarkmasın" diyorsanız, pilatesi tavsiye ederim.

-Eski beslenme alışkanlıklarınız nasıldı?

Gün boyu düzensiz beslenir, fast food'a ağırlık verirdim. Bugün her öğünümü düzenli yiyor ve vücuduma gerektiği kadar gıda alıyorum. Fazlasını zaten artık kabul edecek bir midem yok neyse ki!

"HEMŞİREDEN TELEFONUMU İSTEDİM"

Ameliyat sonrası süreç nasıl geçti?

Amansız acılar bekliyorken, hiç ağrım sızım yoktu. Telefonumu istedim hemşireden ve facebook'ta "Bugün yeni hayatımın ilk günü" notunu paylaştım. 3-4 saat dinlendikten sonra yürüyerek odama çıktım.
Hastaneye salı günü yattım çarşamba günü çıktım. Pazartesi günü kaldığım yerden işime devam ettim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA